Kalenji Kiprun Long Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
Hosszútávú kapcsolat.
Hirdetés

A Kalenji Kiprun Long megfizethető árú, tartós futócipő hosszútávfutáshoz, edzéshez és versenyhez is.

 

Kalenji Kiprun Long Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Long
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

330 gramm - A hosszútávon is strapabíró szerkezetnek grammokban mérhető az ára, ami manapság már picit soknak számít.

Osztályzat: 5

 

Párnázottság, kényelem

A némi "súlyfelárért" cserébe a komfort kiváló. Egyöntetű vélemények alapján puha és kényelmes érzés a cipőbe bújni, zavaró varrásoktól mentes, jól illeszkedő felsőrésszel bír. Ez mondjuk egy hosszútávra tervezett futócipőtől el is várja az ember. Első ránézésre kicsit túlpárnázottnak tűnik, de futás közben egyáltalán nem zavaró. 

Osztályzat: 9

 

Rugalmasság, hajlékonyság

Érdekes, hogy rugalmasága, hajlékonysága jobbnak tűnt, mint a Kalenji Kiprun Fast modellé, ami elvileg egy dinamikusabb cipő kéne legyen. A Kiprun Long éppen annyira volt rugalmas, mint amennyire egy ilyen edzőcipőnek lennie kell. Gyorsabb futásnál a rugalmasság elveszik, igazán elemében lazább tempónál van.

Osztályzat: 7

 

Sarokmegtámasztás

A sarokrésszel nem voltunk kifejezetten elégedettek, mert túlságosan puhára sikeredett, könnyen kijárt belőle a sarkunk, illetve olyan szorosra kellett volna kötni a cipőfűzőt a stabil érzés miatt, hogy akkor a komfort szenvedett volna csorbát. Az achilleszt nem zavarja és az anyag vastagsága is rendben volt.

Osztályzat: 6

 

Kalenji Kiprun Long női Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Long női
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Szellőzés, légáteresztés

Valamivel vastagab a felsőrésze, mint a Kiprun Fast esetén, viszont légáteresztése megfelelő. Akár nyári melegben is megmaradna a komfort, de igazán elemében 25 fok alatt lehet, sőt, akár melegebb zoknival télen is be lehetne vetni. 

Osztályzat: 8

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

A Kalenji K-only technológiájának köszönhetően bármilyen lábtartáshoz megfelelő a Kiprun Long a normáltól a kifelé dőlőig, erről magunk is megbizonyosodtunk a tesztkörök alatt. A Fasthoz képest extra stabilitást ad az ARKSTAB elnevezésű, TPU betét a cipő hátsó felében. Elsősorban telitalpas érkezésnél viselkedik kielégítően.

Osztályzat: 9

 

Ütéscsillapítás

A nagyon puha és közepesen vastag taplrész megfelelő ütéscsillapítással bírt, érkezéskor nem csapott vissza. Az ütéscsillapításért egy ún. K-ring technológia felel, ami egy, a sarokban elhelyezett, közepén üreges gyűrűből áll. Ez a gyűrű oszlatja szét az ütés keltette erőhullámot. 

Sarokra érkezve is jól szerepelt, bár a pihe-puhánál egy fokkal keményebb.

Osztályzat: 8

 

Dinamika

Nevéhez méltóan lassú, egyenletes futásnál dinamikus futást enged a rugalmas talp, de gyorsításhoz már nem alkalmas.

Osztályzat: 7

 

Kalenji Kiprun Long Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Long
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

59 pont

A Kalenji Kiprun Long pontosan azt tudja, amit a neve is mutat. Hosszú, laza tampójú futásokat, mindezt kényelmesen, stabil tartással. A sarokrészén lehetne csiszolni és néhány grammot lefaraghattak volna innen-onnan, viszont azzal nem lehet vitatkozni, hogy megéri az árát.

Hirdetés