Hoka Bondi 5 Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
A klasszikus Hoka
Hirdetés

Az eredeti és stílusteremtő Bondi ötödik generációjátok kiforrottságot és maximális komfortot vár el az ember... nem kellett csalódnunk.

 

Hoka Bondi 5 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Hoka Bondi 5
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

284 gramm - A túlméretes talp és a kiemelkedő komfort alapján abszolút érthető és megbocsátható minden egyes gramm, ráadásul az előző modellekhez képest nagyjából 10%-kal könnyebb is.

Osztályzat: 7

 

Párnázottság, kényelem

Amelyik tesztelőnk még soha nem viselt Hoka cipőt, az most élete legkényelmesebb futócipő-élményében részesült. A lábujjaknak bőven volt elegendő hely beslő varrásoknak nyoma sincs, a vastagon párnázott talp puha futóélményt nyújt a kemény aszfalton.

Osztályzat: 10

 

Rugalmasság, hajlékonyság

Egy ilyen kvalitásokkal bíró talp nem meglepő módon alkalmatlan a kecses hajlékonyságra, ám a jó hír az, hogy ennek ellenére, a komfortelemeknek köszönhetően ez futás közben nem is annyira zavaró.

Osztályzat: 6

 

Sarokmegtámasztás

Míg a többi Hoka futócipő esetén a talp merevsége rontott valamelyest a sarokmegtámasztáson, addig a Bondi extra puhaságú szerkezete nem okozott ilyen gondot. Minden egyes lépésnél jól tart, magassága is megfelelő, esetleg keskenyebb láb esetén lehet szükség jobban meghúzott cipőfűzőre.

Osztályzat: 9

 

Hoka Bondi 5 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Hoka Bondi 5
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Szellőzés, légáteresztés

Az előző modellekhez képest megnövelt szellőzésre képes az ötödik Bondi, ami a vastag talp és a sűrűn elhelyezett merevítő műanyag elemek következtében persze még mindig nem lesz olyan érzés, mintha egy ventillátor üzemelne a cipőben. Mindenesetre ezen tulajdonsága nem kell, hogy hátrányosan befolyásolja a cipőhöz fűződő érzelmeket.

Osztályzat: 7

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Kéremszépen, az ige hirdetőjeként a Bondi hozza az elvárt maximumot. Bár magassága miatt első ránézésre nem hinné az ember, minden egyes lépésnél maximális támogatást nyújt a cipő. Süllyesztett Comfort Frame talpkialakítás nyújt az elődöknél is nagyobb támasztást és stabilitást, amit a formázott Ortholite talpbetét is megtámogat. Kimondottan hosszútávú futásoknál is más cipőktől szokatlan stabilitást várhatunk el a Bonditól.

Osztályzat: 10

 

Ütéscsillapítás

A túlméretes, extra vastagon párnázott, kompresszált EVA habból készült középtalp maximális ütéselnyelést biztosít, ami hosszabb ideig tartó használat során is ugyanazt a komfortot nyújtja. Ha lehetne 11 pontot adni a 10-es skálán, azt is megérdemelné.

Osztályzat: 10

 

Dinamika

A robosztus kinézete ellenére nem lehetetlen benne a dinamikus futás, tempófutásra simán használható, persze egy résztávra már kevés lenne. Talpa egy ún. Meta-Rocker geometriával bír, 4mm-es drop, természetes futómozgást elősegítő konstrukció. Inkább hosszú távra, de erősebb tempóban is alkalmas.

Osztályzat: 8

 

Hoka Bondi 5 Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Hoka Bondi 5
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

67 pont

Szóval, maximális komfort, maximális stabilitás hosszú-hosszú futásokhoz... ez a Bondi 5.

Hirdetés