Fuss Vissza a Jövőért Hír

(x) - Támogatott tartalom
2015/10/15
Fogadj örökbe kilométereket

A Fuss Vissza a Jövőért csapat 5 tagja nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy 3 nap alatt folyamatos futással 700(!) kilométert teljesítsenek.

Ez több, mint a Budapest - München közötti távolság. Ezzel a kiemelkedő fizikai teljesítménnyel szeretnék felhívni a figyelmet arra a nem mindennapi munkára, amit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársai végeznek.

 

Fogadj örökbe kilométereket

A futás kilométerei jelképesen örökbe fogadhatóak, az adományok a Piros Orr bohócdoktorainak munkáját segítik. Amennyiben támogatni szeretnéd a programot, további részleteket az esemény facebook oldalán találhatsz...

 

 
 

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
A magyarországi Piros Orr Alapítványt 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen szervezet. Kezdetben csak Budapesten, mára már vidéki gyermekkórházakban, majd idősotthonokban is vizitelnek bohócdoktoraink.

Az alapítvány tevékenysége
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány a gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgozik, mert hisz abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer. Az alapítvány bohócdoktorai az elmúlt 18 év alatt több mint 264 ezer beteg gyermeknek, valamint több száz idős embernek hozták el a gyógyító nevetést, de mivel a vidámságból sosem elég, alapítványunk folyamatosan bővíti a bohócdoktori rendelések számát, szerte az országban.

Szükség van alapítványunk munkájára!
Felemelő érzés látni, ahogy a gyerekek belevetik magukat a játékba, elfelejtik, hogy kórházban vannak, és ismét tudnak örülni! Amikor egy súlyos beteg gyermek újra nevet és önfeledten játszik, megerősödünk abban, hogy bohócdoktoraink munkája értékes. Alapítványunk mindent megtesz azért, hogy a gyerekeknek ne kelljen hiába várniuk a bohócdoktorokat!

Mit csinálunk?
Bohóckodunk. Gyógyítunk. Bohóckodva gyógyítunk.
Nem, nem bohóckodjuk el a gyógyítást, sőt nagyon is komolyan vesszük. Ezért nevettetünk. Mert a nevetés a legjobb gyógyszer, gyereknek-felnőttnek egyaránt. Munkánk, hogy ezt a csodaszert a lehető leghatékonyabban eljuttassuk az arra rászorulónak, legyen szó kórházban szomorkodó beteg gyerekről vagy idősotthon magányos lakójáról.
A Piros Orr Bohócdoktorok a nevettetés specialistái.

Nevetésterápia a kórházakban
A Piros Orr Bohócdoktorok az a feladatot vállalták, hogy felvidítják a kórházban fekvő beteg gyerekeket - mert a nevetés gyógyít. Nemcsak a szülők és orvosok megfigyelése ez, de tudományos kutatások bizonyítják, hogy a nevetés és a vidámság nagymértékben segíti a betegek gyógyulását.

Mosolyt varázsolnak a szomorú arcokra
A Bohócdoktorok látogatása visszaadja az életörömöt a beteg gyermekeknek, mosolyt csal a szülők és az orvosok arcára, és változatosságot hoz a kórházi hétköznapokba. A vizitek sikerét speciális képzettségük és képességük segíti elő, amelyhez a precíz szervezés és a kórházi szabályok pontos betartása is hozzájárul.

Minden alkalommal ketten érkeznek, átöltöznek és felkészülnek a közös munkára. Látogatásuk előtt az ápolószemélyzettől tájékozódnak a betegekről. A képzett előadóművészek már a kórházi folyosón gondoskodnak a mosolyról és a vidámságról.

A varázsszó: vidámság!
Ahogy belépnek a kórterembe, a bohócdoktoroknak a másodperc töredéke alatt kell alkalmazkodniuk a pillanatnyi helyzethez: milyen a hangulat, mekkorák a gyerekek és milyen az állapotuk, esetleg van-e látogató valakinél, akit be lehet vonni a nevetésbe? A mosolyterápia mesterei ezután a tarsolyukból zenét, vidám varázslatokat, zsonglőrmutatványt, játékokat húznak elő és pantomimszerű mozdulatokkal tréfálkoznak.

A Cirkusz Pacientusz művészetterápiás program keretében a hosszabb ideig kórházban tartózkodó gyerekekkel közösen készítünk előadásokat a kórház többi betege és dolgozói számára, így varázsolva mosolyt előadó és néző arcára egyaránt.
Mosoly, vidámság, nevetés

A bohócdoktorok művészetének az a titka, hogy távozásukkor a beteg gyerekek szívében ott hagyják a képzelőerő és az életöröm szikráit. Ezért szeretik a beteg gyerekek őket, és várják oly nagy izgalommal a következő bohócvizitet.


                        

Piros orr bohócdoktorok
Piros orr bohócdoktorok