Jótékony célért tekertek a Decathlon Magyarország munkatársai és vásárlói Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/06/07
A Decathlon Magyarország csapata idén is körbebiciklizte az országot a jótékony célt szolgáló „Tekerjük körbe Magyarországot!” kezdeményezés keretében, mellyel két rászorulókat támogató alapítványt támogatott.

8 nap, 114 kerékpáros, 1913 km és 203 300 Ft támogatás!

A 8 napos túrán – amely az ország összes Decathlon áruházát érintette – 114-en vettek részt, és összesen 1 913 kilométert tettek meg. A vállalat minden egyes, az úton letekert kilométer után 100 Ft-ot ajánlott fel az Őrzők és a Mályvavirág Alapítványnak. Idén a jótékony mozgásban a vállalat munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek: Miskolcon és Zalaegerszegen kerékpár görgőkkel várták a Decathlon áruházakban a látogatókat, az itt letekert kilométerek pedig szintén 100 Ft adományt jelentettek – így összességében a vállalat egyenként 203 300 Ft-tal segítette az alapítványok társadalmilag kiemelten fontos tevékenységét.
 


A Decathlon számára kiemelten fontos az egészséges életmód, a mozgás és a sport

A Tekerjük Körbe Magyarországot! megálmodója a vállalat egyik zalaegerszegi munkatársa, Kocsis Tamás volt. A Decathlon számára kiemelten fontos az egészséges életmód, a mozgás, a sport, valamint a csapatszellem erősítése, ezért is aratott ekkora sikert a munkatársak körében a tavaly debütáló kezdeményezés: 2017-ben 112-en, míg idén 114-en járták két keréken az országot. A 8 napos túra Budaörsről indult, majd több város érintésével ugyanide érkezett vissza a csapat.

A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak! Forrás: Decathlon
A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak!
Kép forrása: Decathlon


„A Tekerjük Körbe Magyarországot! nemcsak azért kiemelten fontos számunkra, mert az ötlet szülőatyja saját kollégánk volt, és úgy látjuk, rengeteg munkatársunk vesz szívesen részt benne, hanem azért is, mert egyszerre képviseli a sport, valamint a jótékonyság fontosságát” – mondta Gulyás Marianna, a Decathlon Magyarország CSR vezetője.

Minden megtett kilométer után 100 Ft adomány

A Decathlon minden, a túrán megtett kilométer után 100 Ft adományt ajánlott fel a Mályvavirág és az Őrzők Alapítványnak, ami még inkább motiválta a csapatot: a 8 nap alatt összesen 1 913 kilométert tettek meg a munkatársak.

A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak! Forrás: Decathlon
A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak!
Kép forrása: Decathlon
 

Az adománygyűjtésben idén a vásárlók is részt vettek

Idén a jótékony testmozgásban a Decathlon munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek. Miskolcon és Zalaegerszegen volt lehetőségük kipróbálni az ideiglenesen kihelyezett görgőkre kiállított bicikliket, a rögzített kerékpáron letekert kilométerek után pedig ugyancsak 100 Ft-ot ajánlott fel a vállalat az alapítványoknak. A két áruházban összesen 120 kilométert kerékpároztak a vásárlók, így az ő erőfeszítéseiknek is köszönhetően összesen 203 300 Ft adományt sikerült összegyűjteni.

A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak! Forrás: Decathlon
A jótékony célokat támogató eseményen a résztvevők 8 nap alatt 1913 km-t kerékpároztak!
Kép forrása: Decathlon
 

Az alapítványok természetesen nagyon örültek:

„Hálásak vagyunk minden Decathlonos munkatársnak és a vásárlóknak is, hogy teljesítményükkel hozzájárultak a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulásához. Immáron 28 éve dolgozunk együtt a Klinika fejlesztéséért, ezért örülünk, hogy a Tekerjük körbe Magyarországot! túrán összegyűjtött összeggel is segíthetjük a súlyosan beteg gyermekek gyógyítását és kórházi körülményeinek javítását” – mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

„A Mályvavirág Alapítványnál évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a méhnyakrák megbetegedések számát, és segítsük a méhnyakrákban érintettek gyógyulását, rehabilitációját. Ebben rendkívül nagy szerepe van az edukációnak és a prevenciónak, éppen ezért nagyon örülünk, hogy a Tekerjük Körbe Magyarországot! kezdeményezés többek között erre is felhívta a figyelmet. Köszönjük a vásárlók, és természetesen a Decathlon munkatársainak a támogatását! – mondta Nagy-Tóh Ildikó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.