Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai

Dorogi Futókör Sportegyesület
2022/03/17
24 órás jótékonysági futás Zsombiért.
Hirdetés

Zsombiért alapítvány

A jótékonyság nem áll távol a Dorogi Futókör Sportegyesület tagjaitól, hiszen már hét alkalommal rendezték meg a Mikulás-futást, ahol a rászoruló családoknak gyűjtöttek tartós élelmiszereket. Hétvégére egy 24 órás futást hirdettek, amelynek teljes bevételét egy Guillain-Barrè szindrómás kisfiú gyógykezelésére ajánlották fel. Az egyesület elnökével, Sárdi Tamással beszélgettünk a rendezvényről.

Interjú a Dorogi Futókör Sportegyesület elnökével

Honnan jött az esemény ötlete?

Minden januárban összeül az elnökség és ötletelünk, milyen rendezvényeket, programokat szervezzünk, amelyekkel meg tudjuk mozgatni a sportolni szeretőket Dorogon és környékén. Fontos számunkra a segítségnyújtás is, többen vesznek részt köztünk adománygyűjtő futásokon. Innen jött az ötlet, hogy szervezhetnénk egyet mi magunk is. 

 

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-1
Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-1

Mi az esemény célja, mit szeretnétek elérni?

A rendezvény célja kettős. A közelmúltban épült meg a Zöld Kör Rekortán Futópálya Dorog szívében, amely azóta nem csak a  futók, hanem a kisgyerekesek és az idősebb korosztály körében is népszerű lett, hiszen a futás mellett gyaloglásra, sétálásra is sokan használják. A rendezvényünk egyik célja, hogy 24 órán keresztül folyamatosan használatban legyen a futópálya - ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra. 

A másik cél pedig az, hogy segítsük Major Zsombor gyógykezelését. Így arra ösztönzünk mindenkit, aki részt vesz a futáson, hogy az adománygyűjtő sátorban elhelyezett urnába dobjon bele akkora összeget, ami nem megterhelő számára. Itt nincs sok és kevés, hiszen ha “csak” egy kávé árával járul hozzá a terápia árához, a családnak az is hatalmas segítség.

Mit kell tudni Zsomborról, a kisfiúról, aki számára gyűjtést rendeztek?

Zsombi 2018-ban született és 1,5 éves korában egyik pillanatról a másikra lebénult. A szülei orvostól orvosig jártak, míg végül kiderült, hogy Guillain-Barrè szindrómában szenved. Ez a ritka betegség az immunrendszert támadja meg, a sejtek önmaguk ellen fordulnak. Zsombinál szerencsére sikerült megállítani a folyamatot, de a lábai sajnos nem gyógyultak meg teljesen. Ahhoz, hogy iskolás korára teljes életet éljen, fájdalmas, unalmas és legfőképpen drága kezeléseken kell folyamatosan részt vennie. Ezek a terápiák segítenek neki abban, hogy ne kelljen élete végéig kerekesszékben ülnie.

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-3
Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-3

Hogyan zajlik majd az esemény?

2022. március 19-én 9:30-kor kezdődik a regisztráció a Zöld Körnél (Dorog, Otthon tér 1.). Az ünnepélyes megnyitóra 9:45-kor kerül sor, majd 10:00 órakor indulnak el az első futók. Egyszerre több sportoló is kint lesz a pályán, mindenki a saját tempójában teljesíti az általa megválasztott távot. 

Mivel a rendezvény célja az, hogy folyamatosan használatban legyen a pálya egy napon keresztül, ezért nem csak futókra számítunk. Azok, akik nincsenek olyan fizikai állapotban, hogy fussanak (vagy egyszerűen csak nem szeretnek futni), sétálhatnak is. Éppen ezért idősebbeket és kisgyermekes családokat is szeretettel várunk.

Az utolsó résztvevők pedig 2022. március 20-án, vasárnap 10:00 órakor fejezik be a futást, így teljesítjük majd azt, hogy a Zöld Kör folyamatosan használatban legyen egy egész napon keresztül.

Hogyan lehet a rendezvényen részt venni?

Bármikor lehet csatlakozni a futáshoz, előzetes regisztráció az alábbi linken lehetséges...

Természetesen lesz lehetőség helyszíni regisztrációra is! Futás előtt jelentkezni kell az adomány gyűjtő/regisztrációs sátorban, majd futás után ugyanitt be kell diktálni a teljesítés adatait (hány kör és hány perc).

Mit kapnak azok, akik eljönnek az eseményetekre?

A rendezvény alapvetően batyus jellegű (vagyis szívesen fogadunk a futóktól rágcsálnivalót, üdítőt, gyümölcsöket), de természetesen mi is készülünk a vendégfogadásra. Minden résztvevőt zsíros kenyérrel és hagymával várunk és egy szuper egyedi fa érmet is adunk a táv teljesítése után. 

Ezen kívül több támogatónk is van, akik segítenek a sikeres lebonyolításban. A Rajos Szikvíz jóvoltából friss szódát, a Pizza Casa Luigi jóvoltából pedig meleg teát tudunk kínálni. Az esemény frissítéséről és az elvesztett energia pótlásáról a BioTechUSA Esztergom gondoskodik. A Sítechnika biztosítja számunkra a rendezvénysátrat, a DorogiSport és a Nipl Stefánia Uszoda pedig azoknak a résztvevőknek, akik az előírt időt a pályán töltik (felnőttek egy óra, gyerekek fél óra), karszalagot ajánlottak fel, amellyel a rendezvény napján díjtalanul vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait. 

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-2
Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-2

Milyen adományokat vártok? Mivel tudnak az emberek segíteni?

Zsombi szerető családban, rendezett viszonyok között él, de a szülei számára hatalmas terhet ró a folyamatos gyógykezelések és az utazások költsége. Éppen ezért csak készpénzt tudunk elfogadni, tárgyi adományokra nincsen szükségük. Ha valaki nem szeretne részt venni az eseményen, de szívesen segítené Zsombi gyógykezelését, az alábbi számlaszámra utalhatja el azt az összeget, amivel hozzájárul a terápiákhoz:

Nyilvántartási szám: 14-01-0003436
Adószám: 19292665-1-14
Bankszámlaszám: 
Zsombiért Alapítvány
Otp Bank – 11736006-21474770
Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU46 11736006-2147477-000000000
Swift kód: OTPV HUHB

Nagyon köszönjük a válaszokat. Sok sikert és minél több résztvevőt kívánunk!

24 órás jótékonysági futás

Az eseményről bővebb információ

Zsombikáról több információ

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-4

Újra összefognak a Dorogi Futókör tagjai-4
Hirdetés