Bemutatkozott a terepduatlon Gödöllőn Hír

www.3x2s.hu
2008/10/01
Újabb állomással bővült a hazai terepsportok kedvelőinek versenylistája: idén első alkalommal került megrendezésre a gödöllői Szent István Egyetem területén a X2S sorozat keretében terepduatlon verseny.
Hirdetés

Az első alkalom nem jelentette azt, hogy a rendezők kevés tapasztalattal rendelkeztek - a versenyt a magyar bajnok, Medgyes Gábor vezényelte le, aki már számos X2S és XTERRA versenyen bizonyította tehetségét. Ezúttal versenyrendezőként is kiválóan szerepelt.

 

A váltókkal együtt közel 70 induló sorakozott fel a rajthoz, az egyetemi sportcsarnok előtt. A gyönyörű időjárásnak hála, a nézők is számosan voltak – többek között gödöllői atléták, valamint a város és az egyetem polgárai. Gábor a rajt előtt hirtelen átöltözött és beállt az indulók közé – ezzel kicsit megváltoztatva az elkönyvelt esélyeket.

 

A kiírás szerint a pálya nem túl nehéz, gyors és lendületes volt – ezt mindenki maximálisan át is élhette. Sokan pont emiatt jobban el is fáradtak, mint egy „nehéz” versenyen, hiszen a sebesség csalóka tud lenni. A futáson természetesen a legjobb váltók tagjai vezették a mezőnyt, de az egyéni indulók élmezőnye sem maradt sokkal le tőlük. A fiatal sífutó tehetség Muskatal István idén már többször szólt bele a dobogós helyekért zajló harcba, ezen a versenyen azonban még a győzelmi esélyekkel is komolyan gondolkozhatott. De ott voltak a tapasztal X2S TEAM versenyzők: Medgyes Gábor, Sipiczki Csaba és Mester Bálint . A hölgyeknél egy ideig Dósa Eszter és Poór Brigitta csatájának lehettek tanúi a nézők, de Brigi egy héttel a verseny előtti betegségből még nem gyógyult fel teljesen, így végül nem tudta a kirobbanó formában lévő Eszterrel tartani a tempót.

 

A kerékpáros pályán a váltók másik tagja kapott szerepet: óriási sebességgel versenyezve hamar elkülönültek a dobogós helyekért küzdő váltók. A terep nem volt könnyű, de a 3 kör pillanatok alatt véget ért és jöhettek újból a futók. Az egyéni versenyben időközben Sipiczki Csaba és Medgyes Gábor egyre nagyobb előnyre tett szert Istvánnal szemben, Mester Bálint az utolsó körét egy defekttel tette meg, de még ez sem akadályozta meg abban, hogy távol tartsa az üldözőit. Mind a váltó, mind az egyéni versenyben az utolsó pillanatig kérdéses volt a sorrend, ami a nézőknek és a versenyzőknek is nagyon jót tett – a hangulat fesztiválokat idéző volt.

 

A verseny után rövid pihenő következett, majd az eredményhirdetés után egy nagyszerű  SALOMON tombolán vehettek részt a versenyzők, amellyel a neves cég kedveskedett nekik. A X2S versenyek hagyományaihoz híven bio frissítő volt (a BIOrganik jóvoltából), az italt a Squeezy szolgáltatta.


Hirdetés