300 kilométer; 5 nap; 1 cél.... teljesíteni! Hír

mkksz.hu
2009/04/21
Bécs - Budapest Kajak-Kenu és Evezős Teljesítménytúra - A túrát teljesítő kenusok beszámolója szerint az út, ha nem is könnyű, de amatőrök számára is teljesíthető, és a fáradságért cserébe bőven kárpótol mindenkit az a rengeteg élmény, amely az út során a vállalkozó szellemű sportbarátokat éri.
Hirdetés

2009. április 20-án tartotta közös sajtótájékoztatóját a Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség , a Magyar Evezős Szövetség , illetve az esemény főtámogatója, a T-Mobile , melyen az első alkalommal megrendezésre kerülő Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős Teljesítménytúra került bemutatásra.

 

Bécs, Pozsony, Budapest - e csodálatos városok múltja, népeink közös történelme és a káprázatos Duna összeköt bennünket. A tradíciót persze ápolni illik, s kell is, ennek egyik formája az immár szimbólummá vált Bécs-Budapest Szupermaraton , amely 20 esztendős fennállása alkalmából különös módon ünnepel : idén nemcsak a Duna mentén, hanem szeretett folyónkon magán is megtehetjük az ötnapos utat . A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága , a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség által életre hívott ötlet új dimenzióba helyezi az amúgy már évek óta létező, határokon átívelő vízi teljesítménytúrák fogalmát.

  

A túra augusztus 16-án Bécsből indul és Pozsony, Ásványráró, Neszmély , valamint Visegrád érintésével, 300 kilométer megtétele után Budapesten ér véget Nemzeti Ünnepünk napján, Augusztus 20-án.

 

Az öt Dunán töltött nap alatt a résztvevők nemcsak teljesítőképességüket teszik próbára, hanem egy sajátos szemszögből ismerhetik meg az érintett országok, városok kultúráját, kincseit.

 

Akinek esetleg a Duna túl veszélyesnek tűnik, futva pedig nem vállalja a hatalmas távot, a folyó partja mentén kerékpárral is megteheti az utat, sőt a kerékpárosok és kajakosok , kenusok , valamint evezősök még válthatják is egymást.

 

A sajtótájékoztatóra „meglepetésként” megérkezett az a C7-es alakulat , amely három nap alatt leevezte a távot , soraiban tudva több ismert és sikeres kenust, többek között Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmest, Csabai Edvin tizenötszörös-, illetve Györe Attila tízszeres világbajnokot. A túrát teljesítő kenusok beszámolója szerint az út, ha nem is könnyű, de amatőrök számára is teljesíthető, és a fáradságért cserébe bőven kárpótol mindenkit az a rengeteg élmény, amely az út során a vállalkozó szellemű sportbarátokat éri.

  

őszintén reméljük, minél többen jelentkeznek mind hazánkból, mind a környező országokból és közösen új hagyományt teremtünk a kajak-kenus és evezős társadalom számára.
Hirdetés