250 km futás Mikiért Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/07/14
Péter fut -> Ti örökbe fogadtok -> Miki meggyógyul
Hirdetés

Fogadj örökbe futókilométereket

Péter

Náudvari Péterrel a Mária Maraton ultrafutó hangulatú sajtótájékoztatóján találkoztunk először és már akkor is épp jótékonysági célokon dolgozott. De így tesz már 2012 óta, mert a pediagógiai-zeneterápiás munkája kiegészítéseként minden évben teljesít egy vagy több, valamilyen nagy kihívást jelentő sporteseményt jótékonysági célból (Bátor Tábor, autista és értelmi fogyatékos tanítványok zenei fejlesztése, stb.)

Négy év alatt teljesített három hosszútávú (Ironman távú) triatlont, egy maratont és egy 100 km-es ultramaratont, ezzel közel 1.100.000 forintot gyűjtött jótékonysági célokra. Péter emellett autista gyerekeket készít fel futóversenyekre, erről nemrég már írtunk egy hosszabbat.

Miki

Katona Miklós Patrik (Miki), egy tízéves kisfiú, a fővárosi Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet tanítványa, Péter ének-zenét tanít neki és osztályának. Ataxiából eredő kisagyi sorvadása van, ami több szempontból tanulási nehézséget okoz neki, valamint az önálló életvitelben is jelentősen akadályozza. Már átesett egy őssejtkezelésen, de szükség lenne egy másodikra is. A magyarországi orvosi vélemények szerint menthetetlen a dolog, és pár éven belül az elképzelhető legrosszabb bekövetkezik, de a család gondolni sem akar erre. Ausztriában, egy magánklinikán találtak megoldást, a család a második őssejtkezelésre gyűjt.

Egy őssejtkezelés ára a járulékos költségekkel együtt 12.000 euro. Miki már túl van egy ilyenen, aminek már eredményei is vannak.

Katona Miklós Patrik (Miki)
Katona Miklós Patrik (Miki)

Az első őssejt beültetés óta nem romlott az állapota. Apróbb javulások látszanak rajta, összeszedettebb, koncentráltabb, az izomereje nő.

A kétgyerekes családnak nagy szüksége van a segítségre. Miki speciális diétája miatt egy heti ételadagja 27.000 Ft, a terápiás kezelések pedig további 84.000 Ft-ba kerülnek havonta (forrás: gyongyostv.hu).

170 250 km futás Mikiért

Az elmúlt évek bevált gyakorlatát folytatva, Péter sportesemények teljesítésével egybekötött adománygyűjtéssel járul hozzá a Miki gyógyulásához szükséges terápiák költségének fedezéséhez.
Az eredeti tervek szerint 170 lefutott kilométerrel (kilométerenként 2.000 Ft-tal számolva) 340.000 Ft adományt szeretett volna Péter gyűjteni: ebből 55 km-t már lefutott a 4. TriZoli Jótifuti eseményen és szeptember 3-án a BalatonTrail-en húzza be a maradék 115 km-t.

Mivel a terveket túlszárnyalva, gyorsan elkeltek a kilométerek, Péter még 80 kilométerrel megnövelte a tétet (valószínűleg a III. Futaújváros Ultrafutáson), így a remélt teljes adomány 500.000 Ft-ra nőtt.

 

Ha módotokban áll, fogadjatok örökbe egy kilométert!

Az adományokat Saly Krisztina (Miki édesanyja), bankszámlájára várjuk: Raiffeisen Bank 12020304-01287040-00100001.

Közlemény: "250 km futás Mikiért".

 

 

Hirdetés