Tartásjavító teszt (OttoBock) Hír

Kakuk András
Kakuk András
2012/08/15
Egy bandázs, ami emlékeztet: \"Héééj, húzd ki magad!\"
Hirdetés

Némi infó a helytelen testtartással kapcsolatban.

Ha képben vagy, akkor ezt a részt ugord át!

Ahhoz, hogy tested egészséges legyen - többek között -, rendszeres testmozgásra és a helyes testtartás kialakítására/megőrzésére van szükség. A helyes testtartással nem csak jobban nézel ki, de a gerinced és ízületeid is egészségesek maradnak.

Másik oldalról közelítve, a helytelen testtartás hozzájárul az ízületek túlterheléséhez és károsodásához és az izmok túlfárasztásához, későbbi sorvadásához. Megsínyli a dolgot a csontrendszer és a belső szervek is, beesik a mellkas, ezzel a szív és a tüdő kényelmetlen helyzetbe kerül, kialakulhat légzésprobléma is. Sokakat érintő probléma a nyak-, váll és karfájdalom kialakulása, ami szintén a rossz tartásta vezethető vissza, nem beszélve arról, hogy a hétköznapi fejfájások hátterében is gyakran ez áll.

Tartásjavító az Otto Bocktól
Tartásjavító
Tartásjavító az Otto Bocktól
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Mit tehetsz ellene? Tartásjavítás tippek

Egyrészt mozogj rendszeresen, sportolj, tornázz. Ám meglehet, hogy ez még nem elegendő. Ha fizikai munkát végzel, vagy ha sportolsz, akkor még nem biztos, hogy az a mozgásforma önmagában segít megelőzni a rossz testtartást, mert az egészet romba tudja dönteni a hosszú órákon át tartó monitor előtt gubbasztás. Mi csak tudjuk, mert hiába járunk bringával melózni és utána sportolni, ha közben nyolc órán keresztül a gép előtt görnyedünk, a hátunkat akkor is megérezzük időnként. 

Amikor belemerülsz a melóba, az utolsó dolog, amire figyelsz, az a testtartásod. Egyik megoldás az lenne, ha beállítanád a telefonod emlékeztetőjét, hogy időnként csipogjon és írja ki, hogy: "húzd ki magad"! Például... vagy egy lottó ötös és akkor nem kéne melózni és a monitor előtt görnyedni.

A másik - reálisabb és hatékonyabb - megoldás a hosszúnevű OttoBock 6000 Dorso Carezza Basic tartásjavító emlékeztető bandázs, ami szalagok és tépőzárak szakszerűen összeállított elegye. Elsőre nem egyértelmű, hogy miként is kell viselni, de ha egyszer rájöttél (a csomagban mellékelt ábra segítségével), akkor attól kezdve nem lesz probléma.

 

 


Elsőre nem egyértelmű hogy kell felvenni... hát nem így.

Ruha alá és fölé is felvehető. Előbbi módszernél jobban kell ügyelni a tépőzáras illesztések pontosságára, mert a szétcsúszott szalagok szélei zavaróak lehetnek. Ha ruha fölé veszed fel, akkor valamivel hülyébben fogsz kinézni, de egyrészt higiénikusabb, másrészt - mivel nem egész nap fogod hordani úgysem-, egyszerűbb is a fel- és a levétel.

A bandázs úgy néz ki, mint egy táska nélküli hátizsák, aminek csak a váll- és az oldalpántjai maradtak meg. Felvéve egyértelműen érződik, hogy a szalagok a kihúzott, egyenes háttartásra ösztönöznek. Egy picit tartanak is, de csak épp annyira, hogy érezd, hol van a megfelelő testpozíció. A bandázs csak segít belőni a helyes testtartást, de nem dolgozik az izmaid helyett. 

 

Tartásjavítás Otto Bock
Tartásjavítás
Tartásjavítás Otto Bock
Forrás: Ottobock.hu

Kipróbáltuk fiatalon, idősen és terhesen is, a jótékony hatása minden esetben beigazolódott. Nagyobb pocak esetén (ami akár terhesség, akár elhízottság okán áll fenn) az alsó hevederek okozhatnak kényelmetlenséget, így a terhesség 7-8. hónapja után javallott más megoldást kitalálni, illetve elhízottság esetén lefaragni a túlsúlyból :)

Az OttoBock 6000 Dorso Carezza Basic emlékeztető bandázst az Otto Bock Hungaria Kft-től kaptuk kipróbálásra, köszönjük! 

Tartásjavítás az Otto Bocktól klikk ide! 

Hirdetés