Látvány, izgalom, siker: világpremier a Millenárison Hír

Látvány, izgalom, siker: világpremier a Millenárison Hír

The Champion
2017/01/17
1500 m2-es alapterületen tucatnyi játék és képességteszt várja az érdeklődőket, több mint 50 játékállomáson!
Hirdetés

A legmodernebb technológiákat alkalmazó, lenyűgöző látványvilágot felvonultató, játékos képességtesztekkel és egy színházi produkcióval is tarkított interaktív családi sportélmény-park nyílt a Millenáris D épületében. A The Champion – A Bajnok című élmény-expo április közepéig várja a nagyérdeműt.
 

Az előtérben óriás kivetítőkön művészi sportfelvételek láthatók Forrás: www.mozgasvilag.hu
Az előtérben óriás kivetítőkön művészi sportfelvételek láthatók
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!


Budapesten mutatkozik be először, s majd innen indul világkörüli útjára, a hazai fejlesztésű elemekből álló, és nemzetközi szinten is egyedinek számító interaktív családi sportélmény-expo, a The Champion - A Bajnok. Illés Gabriella főszervező szerint a The Champion nem egy egyszerű kiállítás, hanem egyrészt egy kiváló alkalom arra, hogy teszteljük képességeinket, másrészt, a kevésbé aktívak olyan művészi sportfelvételeket, gyönyörű, szuperlassított videókat láthatnak több, egymással szinkronizált felületen, melyek új perspektívákból mutatják be az egyes sportágak szabad szemmel nem érzékelhető momentumait. Benedek Tibor, a The Champion védnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az élmény-expo egy hatalmas tudástárat is felvonultat, számos érdekességgel a különböző sportágak változatos világából.

 

Képességtesztek az aktívabbaknak

Ki ugrik magasabbra, Te vagy C. Ronaldo? Gyorsabban ütsz-e, mint Erdei Zsolt? Jobbak a reflexeid, mint Szilágyi Áronnak? A The Champion egyedisége abban rejlik, hogy az aktív közönség teljesítményét monitorozni képes rendszer - ha játékos formában is, de - 

 

felméri a látogatók képességeit, segítheti a szülőket a gyermekeik sportágválasztásában, és akár megmutathatja a bajnokká válásuk esélyeit is.


Az interaktív élmény-expo követi minden látogató útját, hogy egyedi élményt és egyedi értékelést tudjon adni: minden látogató egy speciális karkötőt kap, amely rögzíti a látogató teljesítményét, amelyből a végén a champion számítógépes rendszere egyedi bizonyítványokat készít.

Az 1500 m2-es alapterületen tucatnyi játék és képességteszt várja az érdeklődőket, több mint 50 játékállomáson.

A ChampLAB-ok felülnézetből Forrás: www.mozgasvilag.hu
A ChampLAB-ek felülnézetből
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre! 

 

Mik azok a ChampLAB-ek?

A látogatók játékos sportlaboratóriumokban, úgynevezett ChampLAB-ben, egyedi fejlesztésű játékok segítségével mérhetik fel képességeiket. Ezek a ChampLAB-ek - egy kivételével - hazai fejlesztésű játékok, melyek az élsportban használatos teszteket veszik alapul.

A képességfelmérések során lesz ideg-izom kapcsolatokat vizsgáló teszt, amely a motoros, idegi kontroll tesztje is - ez a küzdősportokban elengedhetetlen. A “túra” során mérhetjük a reakcióidőnket, de kiderülhet az is, tudunk-e magasabbra ugrani, mint C. Ronaldo. Szem-kéz koordináció képessége nélkül nincsen ügyes teniszező, kézi vagy kosárlabdázó, de a Forma1-es versenyzők is kiválóak ebben.
 

A ChampLAB-ekben mérhetjük majd az ügyességünket, gyorsaságunkat, de a fizikai képességeken túl az agyi képességek, a figyelem, megfigyelőképesség, észlelés képessége is tesztelhető.


És aki az idei foci EB-n csak megfigyelője volt a magyar csapat sikereinek, az most a virtuális valóság segítségével két percre az EB-hős magyar válogatott tagja is lehet.

 

Lenyűgöző, művészi sportfelvételek

A The Champion egyedülálló látványvilágával, szuperlassított felvételeivel, izgalmas perspektívából készült vizuális megoldásaival a sport eddig felfedezetlen világába repíti a nagyérdeműt. A sosem látott, lenyűgöző felvételek több mint 15 szinkronizált felületen, majd’ 500 m2-en nyújtanak gigantikus vizuális élményt.

A nagyformátumú, művészi sportfelvételek 1000 képkocka/másodperc formátumban készültek, melyeken a hazai sport-élvonal legnagyobb képviselőivel, olimpikonokkal, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokkal rögzített, végletekig lassított felvételeken keresztül eddig soha nem látott pillanattöredékekben csodálhatjuk a különböző sportágak leglátványosabb momentumait.

A felvételeket a méltán világhírű, díjnyertes operatőr, az ausztrál Chris Bryan készítette. Látványos érdekesség az olimpiáknak emelt “szentély” is, ahol hologúlákban, hologramot imitáló vizuális attrakciókon keresztül mutatnak izgalmas pillanatokat az olimpiák történetéből.

Reakcióidő mérés a Splash! ChampLAB gépen Forrás: www.mozgasvilag.hu
Reakcióidő mérés a Splash! ChampLAB gépen
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

 

Tudástár az érdeklődőknek

A tesztek és a művészi videók mellett megismerhetünk több ezernyi adatot, érdekességet a sportágak történetéből, a bajnokká válás legapróbb rejtelmeitől, a legnagyobb eredményekig. Megtudhatjuk például, hogy vajon mit eszik Michael Phelps, kinek a legjobb a reflexe vagy, hogy melyik a legösszetettebb sportág, és miért született meg a kosárlabda.

Színház: OlimpIKONOK

Az izgalmas tesztek, látványos felvételek és a sportérdekességek mellé egy rövid színházi produkciót is kínál a The Champion élménytára. A Játékkészítő című show-musical alkotógárdájából páran arra vállalkoztak, hogy az 1956-os melbourne-i olimpiát megidézik. Az OlimpIKONOK című előadás, melynek műfaja “történelmi tréning”, Deres Péter író alkotása. Előadja Sütő András és Vincze Márton. A darabot - melyet naponta négyszer, 12-14-16-18 órakor lehet látni - Böhm György, Jászai-díjas rendező rendezte. 

 

MasterCard kedvezmények online és a helyszínen is

Az élmény-expot támogatja a MasterCard is: a MasteCard és Maestro kártyával rendelkező kártyabirtokosok több kedvezményt is igénybe vehetnek az eseményen, illetve az előzetes jegyvásárláskor. A MasterCard Priceless Specials programjában regisztrálók A Bajnok belépőjegyekre szóló 20%-os kupont tölthetnek le, amelyet a jegy.hu felületén, online jegyvásárláskor válthatnak be. A helyszínen pedig a MasterCard vagy Maestro egyérintéses kártyával vásárlók 10% kedvezményt kapnak a belépőjegyek árából.

 

Jegyvásárlás >> ITT! <<

Hirdetés