Menü

2012.04.02.     Hozzászólás 7

Texasi adok-kapok

  Nos, azt hiszem első versenynek nem volt annyira ideális ...

 

Nos, azt hiszem első versenynek nem volt annyira ideális választás, viszont mentségemre szóljon, hogy nem magamtól találtam ki azt az őrültséget, hogy egy gyilkos mezőnyű 70.3-mal indítsam a szezont. Sri Lankára mentem volna ugyebár még februárban, de azt törölték. Aztán a repjegy visszatérítésemre rárakva némi pénzmagot, meg tudtam venni ezt a jegyet. Mivel 5150-es verseny nincs mostanában, és nekem az Olimpia miatt később már nem lesz túl sok időm versenyezni, a Des Moines-i kvóta miatt pontszerzési kényszerben voltam.

Egy szó, mint száz, sejtettem, hogy nem rólam lesz hangos holnap a Texas Telegraph. Azért próbálkozni szabad, nem? Úszáson szokásos taktikámat valósítottam meg, nem kezdtem gyorsan, hagytam, hogy aprítsák egymást az okosok. Aztán az első bója előtt felugrottam egy bolyt, és máris kb.10ik helyen nyomultam. Aztán ahogy bekanyarodtunk, gyorsan előre rúgtam magam az 5ikre, ott már pofon nélkül, kellemesen lehetett úszni. A végén gondoltam, jól nézne ki, ha elvinném az úszást, ezért egy kisebb hajrát kivágtam, de sajnos csak a 2ik helyre értem oda. Én kérem elnézést.

Utána 3ik helyen kezdtem a bringát, és hamar láttam, hogy nem nagyon kellene itt hősködni a combos legényekkel. Elkezdtem a saját tempómat, ami meglehetősen lassúnak bizonyult ebben a mezőnyben. Ha jött ez- az, akkor picit szörföztem rajta, aztán elengedtem, unaloműzőnek jó volt, csak kicsit frusztrált, hogy egy pályára tévedt amatőrnek éreztem magam. A pálya atom szeles volt, eléggé kikészített a 45km balos pofaszél, alig vártam, hogy forduljunk. A fordulóban utolért Major Joe, na, ekkor tudtam, hogy valószínűleg a távolságot, mint üveggolyót a végéig megkapom tőle. Úgy ment, mint aki motoron ül, se nekem, se senkinek esélye sem volt elmenni vele…

Visszafelé próbáltam tartani a ritmust, de ahogy ilyenkor lenni szokott, elkezdett az itt fáj, ott fáj, derék, forgó, vállak a könyökléstől, satöbbi. Visszafelé végig tökegyedül irtó szórakoztató volt, alig vártam, hogy futhassak. Pedig a futástól is tartottam, mert túl sok résztáv a sérülésem miatt nem volt bennem, nomeg a 177,5-ös hajtókar Rotor tányérral edzéseken úgy megnyüstölte a combom, hogy általában úgy futottam, mint egy herélt súlyemelő.

Nagy meglepetésemre elindult a lábam, és 25perces 7km-el nyitottam, amiből kinézett egy jó futóidő. Aztán a második 26:30 lett csak, itt már hólyag, lábfájás, minden volt. Aztán eltökéltem, hogy nem lassulok, és ennek megfelelően egy újabb 26:30-cal zártam a versenyt, sajnos későn vettem észre előttem Cotter-t, aki 3mp-cel ért be előttem. Ő még meglehetett volna, a többiek fényévre voltak. Joe 13ik lett, Csőke Bala defekt miatt kiállt.

A tanulság az, hogy ha lehet, nem így kell kezdeni a szezont, de a 17ik helyem végül is egész sok pontot hozott a konyhára. A következő fellépésem végre 5150 lesz Floridában, addig gyorsítgatok, és úgy akkor úgy érzem nem lesz itt gond.

A nap legjobb magyar eredményét a legkeményebb age-groupban csatázó Héczey Andris hozta egyébként össze. Vendéglátóm 8ik lett 35-49ben. 3000 fős amatőr mezőnyben, heti 2-3 keróval, 2 úszással, és babával futásokkal nem semmi…

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • csecsaba 2012.04.10.   10:32

  csecsaba

  Kár, már reméltem, van valami, aminél nem derül ki a táv vége felé, hogy kevés az edzettségi állapot. :-)

  válasz erre...

 • kutya 2012.04.06.   10:43

  kutya

  Olá Csecsaba! Nos, a hajtómű nem direkt lett 177,5ös, inkább úgy mondanám,h így alakult. Garruchában próbáltam ki legelőszőr, és az volt a tapasztalatom, hogy bárhol megy vele a 40es átlag. Első héten játékból toltam egy 20km-t a partos nem síkon, és 30percre megvolt. Ami lehetetlen vele, az a pörgetés, szóval hosszabb hegyen nem volt kellemes, meg csak úgy pörözni síkon sem egy álom, te kemény áttételen tolni neki síkon, arra igen jó. Nos, a 90km-re ellenben már sok volt a lábemelgetésből. Lehet, hogy belejátszott ez is abba, hogy a végére idegileg kifáradtam, nem tudtam tartani a fordulatszámot. Ilyenkor pedig az erő azért már kezd fogyni. Szóval a rotort megtartom, de lemegyek 172,5-re az tuti. Egyébként most ez a trend. Mindenki 170-essel megy, páran 167,5össel! Kimérték, hogy ez nem okoz annyi hátrányt, mint amennyit jelent pozícióban az, hogy nem kell olyan magasra emelgetned a térded, így pl. lejjebb is lehet rakni a kormányt összepréselődés nélkül. Mik vannak mi? :)

  válasz erre...

 • csecsaba 2012.04.05.   10:57

  csecsaba

  Szia! Szakmai kérdés: \177,5-ös hajtókar Rotor tányérral \ erről néhány mondatot írj légyszi. Ha jól értem, nagyobb hajtókar az kissebb erő, de nagyobb út, azaz adott pedálfordulat pörgősebbnek tűnik? Az eredményedről meg Hóbi arany gondolata: \A rutin a kilók meg az évek\ :-)

  válasz erre...

 • Ugrai Béla 2012.04.03.   21:35

  Ugrai Béla

  Gratulálok, Csaba! Szezonkezdetnek ez pompás volt! Egy amatőr IM

  válasz erre...

 • AdamH 2012.04.02.   11:39

  AdamH

  Szép volt Csabi hoztad a szokásos jó formát, nem is gondoltam, hogy ez másként lesz, nagy küzdő vagy. Az Armstrong jelenség elég komplex régebben sem szerették (a bringások sem) tett is érte rendesen, agresszív és arrogáns volt mindig. Ma már lehet, hogy másképpen gondolkodik erről, de ez a vonat már elment, megkapta a megfelelő celeb besorolást az ismert jellemzőkkel, stílussal és az is marad az allűrökkel együtt. Ami nekem feltűnt az a bringán bemutatott bénázása, ami az iramváltásokban és helyezkedésben megmutatkozott, meg abban a nagy taktikai hibában, hogy a pofaszélben (amíg volt erő) nem próbált meg igazán előnyt szerezni, hátszélben már mindenki halad rendesen. Le kellene szokni a 110-120-as pedálfordulatról is, senki sem pörget így, a futásra teljesen lefárasztja a szervezetet, ez látszott is a futásán, a végére teljesen elkészült az erejével, és nem izomra hanem keringésre. Az IM bringát inkább izomból szokták nyomni a menők alacsony pulzussal, ehhez kell hozzászoktatni a szervezetet, mert ez az optimális a kiegyensúlyozott futás elérése érdekében. Érdekes volt látni Kienle és Raelert stílusát és A-ét, komoly kontraszt. Magához képest szerintem nagyon gyengén bringázott, és az, hogy a sétáló Poulat visszaelőzte, meg valaki még félrelökte a célban is, No Comment ! Sokat kell még tanulnia (aki látta a T1-et és a T2-ben való zoknihúzást sosem felejti el), és ez még csak fél IM volt, ilyen pörgésre marcsit futni a melegben az lesz az igazi, de az már hosszú séta lehet.:)

  válasz erre...

 • KisBartos 2012.04.02.   09:24

  KisBartos

  Gratulálok a kiváló úszáshoz (bár ez már megszokott Tőled) a bringa tuti így is nagyon durva volt, kinn (külföldön) azért látszik mennyivel jobbak az edzéskörülmények mint itthon. És lehet nekik nincs egyesületük vagy nem ilyen-olyan bizottsági tagok valahol. A futás a legnagyobb, folyamatos, egyenletes futás volt, míg sokan beszakadtak eléggé. Szóval nagy Grat! 17. hely szép teljesítmény. :) üdv

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2012.04.02.   01:42

  kuttor.csaba

  Jaj, majd elfelejtettem. Armstrong úgy jött, hogy elkerózik, majd 1:14-et fut. Hát, nem kerózott el, és futott vagy 1:22-t. Az első hely helyett pedig be kellett érje a 7ikkel.Talán mostantól picit több tisztelettel közelít a triatlonos társadalomhoz. A személyi asszisztense kérdezte Csőke Balát, miért nem beszélgetnek vele, ő is ember, és olyan rosszul érzi magát. Hát, talán be kellene ülni 2percre ilyenkor az athlete lounge-ba, és beszélgetni azokkal, akik elpáholtak, nem elrohanni. Sem egy képet, sem egy aláírást nem tudtam tőle szerezni, egyszerűen azért, mert nem is találkoztunk. Ahogy letette a bringáját, hárman beszaladtak minden cuccáért a depóba, és mire Lance beért, neki már csak tovább kellett futnia, beülni a kocsiba, és el-hopp haza. Vajon miért nem szeretik? Ki érti...

  válasz erre...