Átúsztunk kétszer...

Átúsztunk kétszer...

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/08/12
Átúsztunk nassolni Tihanyba, aztán vissza
Hirdetés

Úszhatsz akármennyit a medencében, az sosem lesz akkora élmény, mint valamit átúszni. Eljutni vízben A-ból B-be, olyan távolságba, ahová csak kukkerral lát el egyébként az ember, egészen más élmény... még akkor is, ha esetünkben ezúttal ugyanoda jutottunk a végén, ahonnan indultunk.

 

I Love Balaton 2X

A Zamárdi és Tihany közötti vízi távolság optikailag - és amúgy is - kézzelfogható teljesítménynek ígérkezett és még külön transzfer sem szükséges hozzá, mert a rajt és a cél ugyanott van. Az eredetileg kitűzött időponthoz képest két hetet kellett várni, mire végre megfelelő volt az időjárás. Idén már megtapasztaltam, hogy nagy szélben, hullámos vízben úszni nem kifejezetten kellemes, úgyhogy megértően vártam a fejleményeket.

Mivel online előre neveztem, sms-ben, e-mailben és a facebookon is folyamatosan kaptam a tájékoztatást a fejleményekről, így arról is, hogy augusztus második vasárnapján lehet rajthoz állni, ráadásul már reggel 9től.

 

 

I Love Balaton 2X Forrás: facebook.com/ilovebalaton2x
I Love Balaton 2X
Kép forrása: facebook.com/ilovebalaton2x

 

Elsők között, gördülékenyen

A 8 órakor nyitó check-in pult előtt már bőven fél órával előbb elkezdett alakulni a sor, de gördülékenyen, gyorsan hozzájutottam a chipemhez. Az I Love Balaton előző eseményén, az öbölátúszáson a nem várt résztvevői létszám miatti negatív visszhang eljutott a szervezőkhöz és odafigyeltek, hogy ezúttal ne legyen fennakadás.

 

Ugorjunk át Tihanyba kólázni

A túlpart szinte karnyújtásnyira volt - legalábbis úgy érződött, pláne a teljes hosszon vitorlásokkal és bójákkal kialakított nyomvonalon - és elég hosszan akár sétálva is meg lehetett volna tenni a távot, de úszva sem kellett iszapot kapálni. Inkább csak hülyén éreztem magam, amikor azt látom, hogy balra tőlem egy sétáló úszó tornyosul, miközben én apait-anyait beleadva nyomom a gyorsúszást.

A tihanyi frissítőponton Bíró Ádám osztotta az észt, miközben bedobtunk pár nápolyit, meg egy kólát és gyorsan indultunk is vissza a másik sávban, hogy aztán átugorjunk a célkapun. Mind a felezőnél, mind a célban kellemes piknikeztünk, volt még kakaós csiga, dinnye, banán, alma, sütik, meg még mittudomén mi. Ja és persze egy vagány befutóúszó póló Mozgásvilág logóval a hátoldalán :)

 

Ez Neked való...

Online nevezve és a korai rajtot választva gördülékeny volt minden. Az oda-vissza távot bátram ajánlom azoknak, akik szeretnének egy komolyabb távot úszni, de megrémiszti őket a parttól való nagy távolság.

Itt több, mint négyezer métert úszhatsz úgy, hogy maximum ezer méterre távolodsz el a parttól.

És ráadásul rögtön kétszer is átúszod a Balcsit...

 

Képek, infók és ráhangolódás a következő évi átúszásra itt...

 

Milyen szép a Dunán...

Mindeközben kollégák a Dunát hódították meg oda-vissza és nyertek is volna, csak aztán szóltak nekik, hogy ez nem verseny :)

Hirdetés