Normafa - Alapútvonal (Fogaskerekű - Kilátó)

A Normafa - Alapútvonal (Fogaskerekű - Kilátó) hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 70 m, szintideje 1 Óra 55 Perc, nehézsége Könnyű (Családi). Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Az alap-útvonal egy rövid és egyszerű útvonal azoknak, akik csupán egy könnyed, tájékozódás-mentes sétára vágynak a Normafa gyönyörű környezetében.  

Az útvonal a XII. kerület Hegyvidék Önkormányzat támogatásával készült!

Magasságtérkép
Magasságtérkép
Térkép
Térkép

Az útvonal a fogaskerekű végállomásánál (01_01) kezdődik, ahonnan a Kőbüfé (01_04) utcája melletti kis úton halad (kép: 01_05), ahol a családosak meg is pihenhetnek kicsit az erdei játszótéren (01_07).
 

 

 

 

 

A Kisvasút mentén halad tovább az út aszfalton, majd egy kereszteződés (01_14) után lehetőségünk van a sínpár melletti ösvényen haladni.
 

 

Az ösvény végén a Normafa üzletháznál (01_17) lyukadunk ki az Eötvös útra. A kerékpárút mentén haladunk egészen a rétekig (01_18). Itt bármelyik úton elindulhatunk, mindegyik a Rétesesig (01_32) vezet.
 

 

 

 

A Réteses mellett található a Normafa emléktábla (01_37), ami mellett az út is halad tovább. Végig párhuzamosan haladunk a bal oldalon lévő betonúttal, jobbról az Anna-rétet (01_42) érintjük, ahol a gyermekeknek játszótér is van.
 

 

 

 

Ezen az úton haladunk egészen addig, amíg kijutunk a Budai Lakodalmas házhoz (01_53). Ezután folytatódik tovább az út a balra lévő betonút mentén, de itt van lehetőségünk egy kicsit izgalmasabbá tenni a kirándulást a Budai Örökerdő (01_60) tanösvényen. Az "Így is lehet fát vágni" feliratú táblákat (01_55) követve jobbra térünk le a vadregényes tanösvényre, ami végül a kék jelzésnél visszacsatlakozik az eredeti útvonalunkhoz. Ezen a szakaszon enyhén lejtős-emelkedős terep vár.
 

 

 

 

 

Miután visszajutottunk az alap-ösvényhez, nemsokára megérkezünk a Libegőhöz (01_66).
Itt megpihenhetünk az erdei játszótéren (01_69), lelibegőzhetünk, vagy ha nem volt még elég, akkor felsétálhatunk a János-hegyi Erzsébet kilátóhoz (01_77) a páratlan panorámáért. Ezt megtehetjük az aszfaltozott, enyhébb emelkedésű úton, vagy a meredekebb, piros jelzésű lépcsős úton (01_73).

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés