Vedd ki a részed a falusi munkából, aludj szalmakazalban!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/03/24
24 gasztronómiai és kulináris régió, több, mint 400 falusi szálláshely és parasztgazdaság várja vendégeit!
Hirdetés

 
Vidéken lassan telik az idő , ennek hála fantasztikus tradicionális élményekkel gazdagodhatunk a meseszép zöld tájakon! A családi gazdaságok nagyszerű vendéglátók, saját készítésű ízletes ételekkel és italokkal várják vendégeiket. Szlovénia gasztronómiájában keveredik a mediterrán, az alpesi, a pannon és egy csipet balkáni ízvilág, amelyen felül természetesen saját tradicionális konyhával is rendelkezik. A 24 gasztronómiai és kulináris régió számunkra azt jelenti, hogy néhány km-t haladva utunkon, új és merőben más konyhával találkozhatunk. Aki idelátogat, barátságos környezetben, kedves és nyitott emberekkel találkozhat és több, mint 400 falusi szálláshely és parasztgazdaság közül választhat; rázd le magadról hát a városi terheket és térj vissza a természethez egy kis időre!  

Fantasztikus vidék és vendégszeretet Kép forrása: www.slovenia.info Galériáért katt a képre!

 
Add át magad a természet és ember harmonikus együttélése által nyújtott örömöknek és éld át az eredeti szlovén vidéki hangulatot . A falun való nyaralás semmihez sem hasonlítható lehetőség arra, hogy megismerjük a szlovén vidék gazdag kulturális örökségét: jól karbantartott építészeti emlékekkel és kézműiparral találkozhatunk itt. Részt vehetünk a falusi munkálatokban, átélhetjük a parasztgazdaságok napi ritmusát, a család örömét, amikor a napi mezőgazdasági munkák végére érnek, hagyományos disznóvágást és a betakarítás idejét.
A szálláshelyek minőségi rangsorolását az almák száma határozza meg:
ha 4 almát látsz, ne menj tovább!

 
Borkultúra - borkóstolás Amikor péntekenként kiruccanásokat, családi ünnepeket szervezel, gondolj az itteni , amik egészséges életkörülményeket és ellenőrzött bio élelmiszereket, borokat kínálnak. Látogatásunk alkalmával három bortermelő régióban, ezen belül 14 területen, számtalan borút közül választhatunk, ahol kiváló minőségű és bevizsgált borokat, pezsgőket kóstolhatunk illetve vásárolhatunk meg.
A legjobb módja, hogy a borospincék borkínálatát megismerjük, ha a borokhoz különleges ételeket eszünk. A főként káposzta, bab és burgonya alapú szlovén nemzeti eledelek nagyon ízletesek, legalább 170 féle tipikus ételt különböztetnek meg és szerencsére  a recepteket sem titkolják , ha az elkészítés felől érdeklődünk.

Perk tradicionális szlovén tanya Kép forrása: www.slovenia.info Galériáért katt a képre!  
Kapcsolatok és barátság A szlovénok számos vidéki kulináris eseményt szerveznek az év folyamán, amelyek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy ismerkedjünk és új barátságokat kössünk. A betakarítás ideje és a 2012.11.9.-én, Mariborban, 29. éves hagyomány szerint tartandó minden bizonnyal mosolyt varázsol az arcodra, amikor az ételek és a bor ünnepén a cseresznye és gesztenye fesztivált is meglátogathatod!
Nagyszerű kulináris élményeket szerezhetünk a karsztvidéken és Primorska régióban egy 200 éves hagyomány, az „Osmice” , egy 8 napos rendezvény keretein belül, amikor a helyiek házi bort, szárított húst és más házi készítésű termékeket adómentesen, ezáltal kivételesen kedvezményes árakon kínálhatnak.

 

Logarska Dolina parasztgazdaság Kép forrása: www.slovenia.info Galériáért katt a képre!

 
Azonnal indulok, de hol tudok megszállni?
Falusi szálláshelyek
Öko parasztgazdaságok
„Hands-on”/”Dolgos kezek” gazdaságai
Tradicionális otthonok
Hirdetés