Thule hátizsák újdonságok 2018 Hír

Thule hátizsák újdonságok 2018 Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2017/07/10
Idén sem hagytuk ki Európa legnagyobb szakmai kiállításán, az OUTDOOR expon az egyik kedvenc skandináv cégünk standját. És nem csak azért, mert a standon kapható a világ egyik legjobb kávéja, hanem mert évek óta kiváló termékekkel rukkolnak elő a Thule tervezői...
Hirdetés

2018-ban is lesz néhány újdonság a Thule kínálatában, amik közül kettő olyat emelnénk ki, melyek tovább bővítik és színesítik az eddig is már széles hátizsák kínálatukat.

 

Thule AllTrail 35, 45 literes hátizsák

Íme a legújabb közepes méretű hátizsák, az AllTrail, mely tulajdonképpen a már évek óta létező Versant és Capstone modellek közé sorolható be. Utóbbi főleg az egy- illetve kétnapos, könnyed túrákhoz lett tervezve, előbbi pedig a nagyobb súlyok, többnapos túrák felszereléseinek cipeléséhez. Az új hátizsák pedig ezen kettő között helyezkedik el...

 

 

Az AllTrail is letisztult mint minden Thule Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu
Az AllTrail is letisztult mint minden Thule
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

 

Az AllTrail hátizsákot évszaktól független éves felhasználásra tervezték, a könnyed túrázásoktól a kétnapos nagyobb kirándulásokig. Két méretben lesz elérhető, 35 és 45 literes kivitelben, melyek főbb részei megegyeznek, ám két részletben eltérnek: a nagyobbik AllTrail a nagyobb hátizsákoknál megszokott kupolás kialakítású (míg a kisebbik normál cipzáras szájat kapott) illetve a törzs külsején egy nagyobb zseb is található (ellenben a 35 literessel, melyen semmi nincs kívül).

Számomra az új modell legtetszetősebb része az új kompressziós heveder elvezetés, melynek köszönhetően a két oldalsó zsebet nem szorítjuk össze, és bármikor könnyedén pakolhatók maradnak.

Az AllTrail háta nagy szivacsozást kapott, melynek magassága könnyedén, tépőzáras megoldással állítható. A deréköv vastag szivacsozása középen ki van könnyítve, így nagy terhet nehezebb kényelmesen szállítani (de nem is arra van tervezve). Természetesen a többi Thule zsáknál már megszokott VersaClick rendszerrel van felszerelve, amihez alapból a túrabottartó adapter fog járni – a többi verziót külön lehet megvásárolni.

Az új hátizsák súlya 1,8 kilogramm körül mozog és 5 különböző színből válogathatunk majd, egyéniségünk szerint.

 

Stir 18, 28

A hátizsák-paletta aljára is érkezik egy új modell, mely napi használatra lett tervezve, és szintén két méretben lesz elérhető: 18 illetve 28 literes kivitelben.

 

 

Stir Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu
Stir
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

 

A Stir szuper könnyű és nagyon egyszerű felépítésű hátizsák. A kisebb verzió mindösszesen csak 490 gramm! Háta egy darab, perforált szivacsozást kapott, ami nem túl sok, de a célnak megfelel. Nincs magasság állítás, vagy extra kényelmet biztosító rész. De erre a felhasználási körre nem is kell! A derékpántok vékonyak és szellősek. Igény szerint elrejthetők a hátizsák hátába.

A Stir egyetlen, nagy rekeszébe két párhuzamos cipzár együttes lehúzásával nyitunk „ajtót”, ezáltal szó szerint kettévágjuk a táskát.

Két kisebb oldalsó zseb található kívül a törzsön és ennyi. A Stir kiváló kiegészítője lesz a hétköznapoknak, vagy a könnyed és rövid kirándulásainknak, ahol mindösszesen egy esőkabátot és egy kevés elemózsiát akarunk magunkkal vinni...

Hirdetés