Outdoor fesztivál a Börzsönyben Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/27
Egészség-, környezet- és állatvédelem, outdoor sportok és a túrázás a Börzsönyben.
Hirdetés
OUTDOOR FESZTIVÁL Szokolya-Királyréten (Börzsöny) 2010. május 9.-én.
A családi kirándulónap, az egészség-, a környezet-, és az állatvédelemben, az outdoor sportokban, a túrázásban és a kutyás sportokban és kiképzésben élenjáró szervezetek, cégek és alapítványok példa nélküli összefogása által jön létre. Neves közéleti személyiségek, politikusok, olimpikonok és sportolók vendégeskednek, illetve segítenek a rendezvény lebonyolításában. A rendezvényen minden program teljesen ingyenes. Regisztrációs díja egyedül a kutya szépségversenynek van, mely összeg adományt képez.
 
Egyre többet hallani Magyarország lakosságának gyenge egészségi állapotáról, ezért a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet, hogy akár minimális költséggel is nagyon sokat tehetünk az egészségünk javítása érdekében . A fesztiválon segít nekünk ebben a Magyar Vöröskereszt, a Cross-to-Save Multisport Egyesület, a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület, a Magas-Tax Kalandpálya, a Mountex túrabolt hálózat, Hídvégi-Üstös Pál, túlélési specialista - Tisza Nagykövet, a Baraka Utazási Iroda, amelynek útjai aktív programokra épülnek, főleg gyalogtúrákra.
 
Nagyításhoz klikk a képre!
 
Sokat beszélünk a környezetvédelemről és mégsem tudjuk igazán, hogy az egyes ember mit tehet ezért. Pedig a „sok kicsi sokra megy” és ezt mutatja meg nekünk a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt. bemutatói, a WWF (World Wide Fund for Nature) klímaturnéja, vagy a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Egyesület programja.
 
Hogy jönnek a kutyák ebbe a képbe? A mai, főleg városokban élő és onnan sajnos ritkán kimozduló embereknek, talán ezen az állatfajon keresztül a legkönnyebb felhívni a figyelmét az állatvédelem fontosságára. Ezen kívül, ha van egy kutyád, biztosan kénytelen vagy egészségesebben is élni és többet mozogni. A fesztiválon lehetősége van mindenkinek kipróbálni, hogy milyen az, ha van egy kutyája. Segítenek ebben a résztvevő kutyás alapítványok (pl. Vigyél Haza Alapítvány Sétáltató Nap, Rex Kutyaotthon Alapítvány programjai). A különféle játékos és munkakutyás bemutatók (ORFK, VPOP, vadászkutyák, kutyaiskolák) bepillantást engednek a kutyások fegyelmezett, de örömteli világába.
A fesztivál szervezői egy, a MEOE által szakmailag segített kutya szépségverseny megszervezésével szeretnék segíteni a kevéssé ismert, de nagyon fontos, a „Kutyával az Emberért Alapítvány” munkáját. Ez az alapítvány mozgássérült és fogyatékkal élő embereknek képez ki segítő kutyákat.
 
Részletes programfüzet : klikk ide!
Regisztráció:
 
Hirdetés