Osprey Exos 46 hátizsák - a pehelykönnyű útitárs

Osprey Exos 46 hátizsák - a pehelykönnyű útitárs

(X) - Támogatott tartalom
2013/04/01
1 kg-os ultrakönnyű, diétán átesett Sancho Panza

Az exos sorozat kifejlesztésénél, a súly lehetett a fő szempont az Osprey tervezőinél. A végeredmény egy mindössze 1 kg-os ultrakönnyű útitárs, egy diétán átesett Sancho Panza.

 

Igen nehéz, úgy könnyített zsákot tervezni, hogy ne sérüljenek az alapvető funkciók pl. a kényelem és a testre-szabhatóság.

Ezért az eredményért kompromisszumokat kellett hozni. Az Exoson nem cserélhető a derékpánt, és nem állítható a hátmagasság. Ezt a problémát egyszerűen megoldották: a termék több méretben kapható! Nekem (176 cm-es magasság) az L-es méret volt megfelelő.

 

Osprey Exos 46
Osprey Exos 46

 

A diéta egyik legnagyobb eredménye a szellőzésben mutatkozik meg. A háta légáteresztő háló, a pántok is hálósak, de még a háló alatti biostrech szivacs is lyukacsos.

Még a derékpánt, és a rajta található szép méretű zsebek is hálós anyagból, készültek. Itt kifejezetten említésre méltó, hogy a zsebek kialakítása ergonomikusra sikeredett, azaz kézre esnek, és feszített tempóban is könnyen hozzáférhetők. Méretük végett bőven telepakolhatjuk telefonnal, kompakt fényképezőgéppel, vagy 2 napra elegendő élelmiszerrel :)

 

Világmárkához hűen
Az Osprey Exos 46-ban is megannyi kreatív módon szabhatjuk testre a zsákot, hogy minél közelebb legyen a test súlypontjához, ezzel megkönnyítve a haladásunkat.

- a mellpánt 4 helyen állítható
- a derékhevedert egy "ergopull"-ra keresztelt megoldással állíthatjuk megfelelőre
- tetején egy laza mozdulattal a heveder pántokkal fejhez közelebb húzhatjuk vagy távolabb engedhetjük a zsák felső harmadát a megpakoltságtól függően. (CB)
- oldalt alul és felül is könnyen szoríthatunk a zsákon, hogy a rakománynak megfelelően szoros legyen, ráadásul ezt úgy, hogy a kulacs alatt vezetik el a zsinórt, így az nem feszül rá a táskára, és továbbra is könnyen elérhető

 

Praktikus pakolás
Mivel nem szeretnénk mindent ki és be pakolni, minden esetben ha valamira szükségünk van, az exos 46 is megannyi tárolási lehetőséget nyújt:
- oldalt 2 hálós zseb
- hátul egy elasztikus "gyors-pakoló"
- és egy cipzáras külső nagy zseb
- a tetején lecsatolható tető, cipzáras térkép ill. okmánytartókkal
- külön hurok a jégcsákánynak
- fülek
- hurok derékaljnak
-és a legnagyszerűbb újítás, egy menet közben is egyszerűen, elöl használható túrabot tartó

 

Nézd meg mennyi mindent pakol be Gábor a zsákjába... Klikk ide!

Osprey Exos
undefined
Kép forrása: undefined

  

Nyerd meg! Az exos 46 kiváló útitárs 2-3 napos túráktól, a hosszú kalandokig. A Mountex és a Mozgásvilág közös játékában most 2013 április 30-ig nyerhetsz is egyet! Klikk ide!