Thule Alltrail 35 – praktikus női hegyi-ridikül Hír

Thule Alltrail 35 – praktikus női hegyi-ridikül Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2018/07/04
Az Alltrail család legkisebb, és annak is női változata.
Hirdetés

Az Alltrail modellből több méret, valamint női és férfi változat is elérhető – jelen esetben az Alltrail-család legkisebb, és annak is női változatát, a 35 literes hátizsákját kaptuk.

 

Kényelem

Az Alltrail háta, váll- és derékheveredei, a férfi-változathoz hasonlóan kemény és vékony szivacsozásúak, amik ennek ellenére nagyon kényelmesek, még a teljesen megpakolt állapotban is. Az ezek alatti területek szellőzése érdekében a szivacsozásokba nagyobb szellőzőnyílásokat vágtak, amik hölgyeknél, akik kevésbé izzadósak mint én, a megtermett jeti, valószínűleg hatékonyan működni is fognak.

 

Szinte ketté nyílik a hátizsák a cipzárakat széthúzva Forrás: Mozgásvilág - Paraferee
Szinte ketté nyílik a hátizsák a cipzárakat széthúzva
Kép forrása: Mozgásvilág - Paraferee

 

A női ergonómiához szabott vállhevederek függőleges elhelyezkedését nagyjából 9-10 cmnyit könnyedén állíthatjuk a törzshöz képest fel és le, egy hatalmas tépőzár segítségével pedig rögzítjük a kívánt magasságban. Mivel nem vagyunk egyformák, ez nagyon praktikus megoldás, hogy a lehető legjobban magunkra tudjuk szabni a hátizsákot – ez hosszú túrákon meghálálja magát.

A derékhevedere a férfi-változathoz képest még jobban kiszélesített, hogy a női csípőhöz tökéletesen illeszkedjen, és a súlyt jól eloszlassa. Szélein vastagabb szivacsozás van – jól leköveti a testmozgást.

A hátizsák külső anyag vízlepergetős, így zuhé esetén szükségünk van cuccaink elázását megakadályozandó egy esővédőhuzatra, de nem kell aggódni, mert az Alltrailhez tartozék – mérete miatt a huzat pontosan illeszkedik a zsákra, így ha arra kívülre aggasztgattunk cuccokat, pld sátrat vagy derékaljat, akkor már nem fog felmenni a huzat!

 

Pakolhatóság

A 35 literes űrtartalma egy-két napos könnyed túrákat kellően kiszolgál, hiszen van hely mind a különböző ruháinknak, mind hálófelszerelésünknek is.

Egy nagy, osztatlan rekesze van – érdekes, hogy ebből a méretből már kimaradt a 45-literes kivitelben található igény esetén a nagy rekeszt kettébe osztó szövet-elem. Ebbe a nagy rekeszbe fentről, egy hatalmas, cipzárral zárható szájon át pakolhatunk. Oldalról egy hosszú cipzáron át a nagy rekeszbe kialakított nagyobb zsebbe be tudunk nyúlni. Ezen nagy zseb szája, a rekeszen belül, felül egy csattal összehúzható. Ugyan nincs kupolája, a zsákot szinte kettéválasztó nagy cipzárt csak röviden nyitva, a zsák felső része kupolaként lebuktatható. Ebben a részbe egy-egy zseb kapott helyet kívülről és belülről – utóbbi hálós.

Kisebb cuccaink tárolására a hátizsák törzsének két oldalán egy-egy mély és elasztikus, valamint a derékheveder jobb oldalán egy kisebb és cipzáras zsebet találunk. Talán ez egy picit gyengepontja ennek az Alltrail-verziónak – egy a törzs külsején levő, nagy elasztikus zsebet szerintem elbírt volna még, amibe például a kabátunkat tudjuk rakni, mint a 45-literes verzión.

 

Thule_Alltrail35_DSC_2870_k_resize.jpg Forrás: Mozgásvilág - Paraferee
Thule Alltrail 35
Kép forrása: Mozgásvilág - Paraferee

 

A derékpánton, mint szinte minden Thule hátizsákon, megtaláljuk a saját fejlesztésű VersaClick-rendszert. Ehhez könnyedén csatlakoztathatunk különböző kiegészítőket, mint például fényképezőtartót, kulacstartót, vízállótokot vagy túrabottartót – ez utóbbi alaptartozékként megkapjuk a táskával, míg a többit külön vásárolhatjuk meg, igény szerint. Ezzel a kiegészítővel korábban egy másik hátizsáknál már találkoztam, és már akkor is lecseréltem volna inkább egy tokra, mert felhasználhatóság szempontjából ez kilóg a komplett Thule-képből.

A nagy rekeszben helyet kapott még egy ivótáska elhelyezésére alkalmas zseb is. A hátizsák úgy lett kialakítva, hogy az ivószatyor csövét mindkét oldalra kivezethetjük – igény szerint.

Ki kell még emelni egy érdekes és hasznos megoldást: a legalsó kompressziós heveder az oldalsó zsebekben halad át, nem pedig azokon kívül, így amikor kompresszionáljuk a zsákot, az nincs kihatással a zsebek méretére és tartalmára.


Összességében

Az Alltrail 35 egy könnyű és kiváló túratárs az egy-két napos túrákhoz. Praktikus megoldásai révén jól használható legyen szó akár középhegységi vagy könnyebb magashegyi túráról.

 

Thule Alltrail 35

anyaga: 420D Dobby Poly, 330D Ripstop Polyester
űrtartalma: 35 liter
szín: Monarch Purple, Obsidan Black
nem: női
súly: 1260 gramm
fogy.ár: 39 900 Ft

 

Hirdetés