Falusi üdülés Ausztriában Hír

Falusi üdülés Ausztriában Hír

Urlaub am Bauernhof Österreich
2016/09/01
Több mint 2500 minőségileg ellenőrzött- és több mint 220 gyermekes családra specializálódott szálláshely,  bio- és vitálgazdaságok, melyek az egészséges életmód elkötelezett hívei. Gyerekeknek a háziállatokkal való ismerkedés és a természeti kalandok teszik feledhetetlenné a falusi üdülést.
Hirdetés

Élmények falusi szálláshelyen Ausztriában

Az Ausztriában töltött falusi üdülés alkalmával hátunk mögött hagyhatjuk a hétköznapokat és elmerülhetünk a természetben és a változatos programokban.

A vidéki idillnek számos arca van, és aki egy falusi üdülésre vállalkozik Ausztriában, rengeteg lehetőség közül válogathat, aszerint hogy pihenéssel és lazítással vagy sportolással szeretné-e eltölteni a feltöltődés napjait. Sőt mi több, a falusi szálláshelyek nem csak nyáron, hanem télen is aktívak!

Családdal falusi szálláshelyen Forrás: www.falusiudules-ausztriaban.hu
Családdal falusi szálláshelyen
Kép forrása: www.falusiudules-ausztriaban.hu

Galériáért katt a képre!
 

Lazítás és kaland

A pihenésre vágyó vendégek gyakran csak kényelembe helyezik magukat egy dió- vagy almafa alatt található nyugágyban, a kezükben egy jó könyvvel. A legtöbbször már a hegyek csodálatos látványa is elegendő, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból.

A falusi élet megismerése és az abban való részvétel is rendkívül szórakoztató lehet: a tehénfejés, a kenyérsütés vagy a különféle gyümölcsök szüretelése és kóstolása is örömteli elfoglaltságot jelent a házigazdáknak és a vendégeknek egyaránt. Itt a gyermekek is kitombolhatják magukat a játszótéren vagy a háziállatoknál tett látogatás alkalmával. A falusi szálláshelyek autómentes és mezítlábas zónák, így tökéletes feltételeket kínálnak egy családi üdüléshez.
 
A sportos ambíciókkal rendelkező vendégeknek a falusi szálláshelyek ideális kiindulópontként szolgálnak a túrázáshoz, hegyikerékpározáshoz vagy fürdőzéshez. Számos falusi szálláshely rendelkezik romantikus hangulatú alpesi menedékházzal is, ahol a hegymászást követően ízletes uzsonna várja a kirándulókat a teraszon és természetesen lélegzetelállító kilátás a környező hegyekre.

Szívélyes vendéglátás 

A Falusi Üdülés Ausztriában szövetség több mint 2500 minőségileg ellenőrzött szálláshelye között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A baba- és gyermekbarát, lovas, bio- és vitál vagy akadálymentesített falusi szálláshelyeken mindenki szeretettel látott vendég.

Kattints a képre!
 

Jelöld be a fenti ablakban, hogy hova szeretnél utazni (akár településnevet, akár régiót is beírhatsz) és hogy mikor, majd válogass a lehetőségek közül! Íme néhány példa:


Grüblerhof, a 100 kecskés biogazdaság

A Fessl család, a Spital am Pyhrnben (Felső-Ausztria) található Grüblerhof házigazdái különleges, természetközeli élményekkel és hangulatos szobákkal várják vendégeiket. A szobák és a berendezési tárgyak legfőbb alkotóeleme a fa, amely saját erdejükből származik. A falusi gazdaság körül csak mezőt és erdőt találhatunk, ameddig a szem ellát. Itt csak a természettel tökéletes összhangban lehet élni. Feltétlenül érdemes kipróbálni a szénafürdőt, nemcsak nagyszerű illata van, de nagyszerűen oldja a feszültséget is. Akárcsak az új wellnessoázis, amely szaunával, infrakabinnal és a környező hegyekre nyíló csodás kilátással csábít lazításra. A bio elnevezés itt nem csupán egy jól csengő jelző, valódi tartalmat találunk mögötte. A biogazdaságban 100 kecske gondoskodik az ízletes, friss tejről. Emellett a gazdaságban tehenek, disznók, macskák és nyulak is élnek.

A Falusi Üdülés Ausztriában szövetség bio- és vitálgazdaságai az egészséges életmód elkötelezett hívei. A különféle bioételeknek és a természetes anyagokkal végzett gyógy- és wellnesskezeléseknek köszönhetően a falusi élet, a falusi üdülés nagyszerű feltételeket kínál a feltöltődéshez.


A gazdaság, ahol a házigazda egyben a masszőr is

A Bécsi-erdő szélén, Maria Anzbachban (Alsó-Ausztria) található  vendégházban már maga a név is kötelez. A szobákat radiesztéziás szempontok alapján rendezték be, így a pihentető alvás garantált. A tökéletes ellazulásról pedig a házigazda Heidelinde Gnant gondoskodik, aki többek között képzett masszőr is. A kínálatot pedig a saját gazdaságból vagy a régióból származó kulináris finomságok teszik teljessé.

Családdal falusi szálláshelyen Forrás: www.falusiudules-ausztriaban.hu
Családdal falusi szálláshelyen
Kép forrása: www.falusiudules-ausztriaban.hu

Galériáért katt a képre!


Cirbolya- és vörösfenyő bútorok a Haus Stefanban

A biotermékek és az abból készült ételek a tiroli Längenfeldben található Haus Stefan falusi szálláshelyen is meghatározó szerepet játszanak. A háziasszony, Rosi Schöpf már reggelihez is csak a saját biogazdaságból származó tejet, vajat, joghurtot, lekvárt és természetesen saját készítésű kenyeret szolgál fel. A vendégek egyöntetű véleménye, hogy a háztáji termékek nagyon ízletesek. Egy ilyen reggeli után az ötztali hegyek is könnyebben meghódíthatóak. A túrázást követően illatos szénafürdő vagy szanárium gondoskodik a lazításról. Természetes hangulat várja a vendégeket a szobákban is, amelyeket elsősorban cirbolya- vagy vörösfenyőből készült bútorokkal rendeztek be. Az elalvásban pedig fűszernövényekkel és tönköllyel tömött párnák segítenek.


Baba- és gyermekbarát szálláshelyek

A Falusi Üdülés Ausztriában szövetség speciális baba- és gyermekbarát szálláshelyei tulajdonképpen nem mások, mint hatalmas játszóterek elegendő hellyel a vidám szórakozáshoz és játékhoz. A háziállatokkal való ismerkedés és a természeti kalandok a mindennapos program részei. Ezzel egyidejűleg tökéletes nyugalom és pihenés vár a felnőttekre.

Barátkoztál már muflonnal és vaddisznóval?

Mint például a Purgstall an der Erlaufban (Alsó-Ausztria), a Distelberger család falusi szálláshelyén. A gazdaság saját vadasparkkal is rendelkezik, ahol rőtvaddal és muflonokkal, de még vaddisznókkal is barátkozhatnak a vendégek. Emellett a falusi gazdaság udvarán fácánok, libák, kacsák, pávák és tyúkok is szaladgálnak. A méhkaptároknál az érdeklődők biztonságos körülmények között tekinthetik meg a szorgos állatokat munka közben. A falusi gazdaság összesen több mint 45 állatfajjal büszkélkedhet. A házigazda, Josef Distelberger – végzettsége szerint is gazdálkodó – sok érdekességet tud mesélni az állatairól. Az istállón és a mezőkön kívül nagy játszótér, trambulin, futballra, kosárlabdázásra, röplabdára és gyeplabdára egyaránt alkalmas többfunkciós pálya, valamint fedett medence kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Te milyen állatot gondozol?

A St. Johann im Pongauban (Salzburg tartomány) található Maurachhofban az üdülés időtartamára minden gyermek gondoskodhat egy állatról és ehhez egy saját gondozási emlékkönyvet is kap. A gyermekek nagyon büszkén gondozzák a rájuk bízott állatot: megnézik, hogy Blacky a kandúr kapott-e elegendő vizet és Florinak, a tehénnek elegendő ennivalója van-e. A tehénfejő verseny pedig az esetek többségében vidám kacagásba fullad. Miért tűnik olyan könnyűnek, ha Anton a házigazda csinálja? De a gazdasszony, Karin Gruber a helyezéstől függetlenül minden résztvevőnek tartogat egy kis díjat. A kihagyhatatlan programok közé tartozik a traktorozás is, amely feledhetetlen élmény a kicsiknek. Akárcsak a szénatárolóban töltött éjszaka. A kötelező ugrándozást követően, előbb-utóbb itt is mindenkit elnyom az álom, így kipihenten vághatnak neki a másnapi kalandoknak.

Családdal falusi szálláshelyen Forrás: www.falusiudules-ausztriaban.hu
Családdal falusi szálláshelyen
Kép forrása: www.falusiudules-ausztriaban.hu

Galériáért katt a képre!
 

Ausztriában több mint 220 falusi szálláshely specializálta kínálatát a gyermekes családokra. Ezek a szálláshelyek maximális biztonságot kínálnak a gyermekeknek az üdülés alatt.

 

Rendelj katalógust, tudj meg többet vagy egyszerűen foglalj: 
Urlaub am Bauernhof Österreich
office@farmholidays.com
 

Logó Forrás: www.falusiudules-ausztriaban.hu
Logó
Kép forrása: www.falusiudules-ausztriaban.hu

Hirdetés