Ezen a héten kedvezményes árak várnak a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban! Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/10/21
Október 21-27. között kedvezményes árakkal vár a Plitvicei-tavak Nemzeti Park! Az online regisztrációval máris hozzáférhetővé válnak a kedvezményes belépődíjak!

Kettős jubileumot ünnepel a Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Horvátország legrégebbi nemzeti parkja idén ünnepli 70. születésnapját. Annak pedig éppen 40 éve, hogy a világhírű tórendszer felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

 

Plitvicei-tavak Nemzeti Park Forrás: turizmus.com
Plitvicei-tavak Nemzeti Park
Kép forrása: turizmus.com
 

 

Október 21-27. között kedvezményes belépődíjak várnak

A kettős jubileum alkalmából október 21. és 27. között kedvezményes árakkal várják mindazokat, akik online vásárolják meg belépőjegyüket az ország leglátogatottabb nemzeti parkjába.

Ez a promóciós hét része annak az egész évben zajló ünnepségsorozatnak, amely a plitvicei karsztvidék gazdag természeti értékeire hívja fel a figyelmet. Korábban négy tematikus hét keretében ismerhették meg a látogatók a nemzeti park kőzettani viszonyait és erdőit, kulturális örökségét és történelmét, növény- és állatvilágát, illetve a vizek és vízinövények birodalmát. Ez a páratlan szépségű nemzeti park közelsége miatt akár egy-két napos kirándulásokra, hosszú hétvégékre is ideális célpont a Magyarországról érkezőknek.

 

300 km2 terület, 92 vízesés, 2 km2 vízfelszín

A közel 300 négyzetkilométernyi terület tizenhat nagyobb és két kisebb, lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát 92 vízesés köti össze, a tavak felszíne összesen 2 négyzetkilométer.

A látogatók kiépített sétautakon járhatják be a felszíni és felszín alatti vízfolyások alkotta tórendszer egy részét, és a nemzeti parkban elektromos hajóval és panorámavonattal is lehet kirándulni. Az aktívabb mozgás hívei pedig kijelölt túraútvonalakon kalandozhatnak a völgyet övező, több védett növény- és állatfajnak is otthont adó erdőkben.

 

Plitvicei-tavak Nemzeti Park Forrás: turizmus.com
Plitvicei-tavak Nemzeti Park
Kép forrása: turizmus.com

 

Regisztrálj online - fizess most kevesebbet!

Fontos tudni, hogy a természeti értékek védelme érdekében a vendégek csak online regisztráció után léphetnek be a nemzeti park területére. Az október 21. és 27. közötti promóciós héten az online megváltott kedvezményes jegyekkel a felnőttek 50, a diákok 30, a 7 és 18 év között gyerekek 20 kunáért látogathatják a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot. Hét év alatti gyerekeknek és mozgássérülteknek a belépés ingyenes.

 

 

                      Váltsd meg kedvezményes belépődet ITT!

 

 



Forrás: turizmus.com