Camping Bled Hír

Mozgásvilág.hu
2012/03/24
Ki ne ismerné a kis templomot egy tó közepén háttérben az Alpok hegyeivel?
Hirdetés

Bled Szlovénia legismertebb üdülőhelyei közé tartozik. Ljubjanától északnyugatra az Alpok lábánál fekvő település. Bledet természeti szépségei, történelmi nevezetességei és az Alpoktól délre való kedvező földrajzi fekvése a turizmusnak szánta.

 



 

Bled képe a várkastéllyal, a tóval és a kis szigettel, azok a nevezetességek, amelyeket majdnem az egész világ ismer. A tó közepén romantikus sziget helyezkedik el, rajta a Mária mennybemenetele templom . A szigetnek és a templomnak gazdag történelme van. A templomban a 1543-ből származó kívánságot teljesítő harang található. E szépségek és látványosságokon kívül, Bled és környékén még sok megtekintésre váró természeti és kulturális értéket találunk.

A község fő bevételi forrása az idegenforgalomhoz kapcsolódik. Legyen szó a luxus szállodáktól, a turistaszállásokon át egészen a kempingig. Ez utóbbi, remek lehetőséget nyújt azoknak, akik csak néhány napra látogatják meg Bledet, de azoknak is, akik hosszabb időre szeretnék élvezni a bledi természet érintetlenségét. A kempingen belül nem kell lemondanunk a mindennapi eszközeinkről és kényelmünkről sem, hiszen áram, gáz és vezeték nélküli internet is elérhető a kemping egész területén. Ezen felül mosoda, autómosó és kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak, ha két keréken indulnánk el például a Bohinji-tóhoz.

 

82241-Camping-Bled.jpg

 

Alan Rogers díj a legjobbaknak Alan Rogers kemping katalógusában 2500 kempinggel foglalkozik Európaszerte. Minden évben díjazza a legjobbakat több kategóriában. Az innovációs kategória egyik díjazottja pedig a Camping Bled lett, köszönhetően a fából, hagyományos sátor alakúvá épített kis bungalow-knak.

A Camping Bled április elejétől egészen október közepéig várja a vendégeket. A főszezonban (július-augusztus) 12,9 €/felnőtt/éjszaka ártól lehet szállást kapni. A több mint 200 táborhellyel ellátott zöldövezeti szállás kitűnő célpontja egy nyári pihenésnek!

 

82241-Kemping-Bled.jpg

 

Szlovéniába érdemes úgy érkezni, hogy olyat teszünk, amire nincs lehetőség itthon! Bízzuk magunkat a szakképzett vezetőkre és n e habozzunk választani a következő program lehetőségek közül: rafting, canyoning, túrázás vagy via ferrata, kajakozás, siklóernyőzés, lovaglás, hőlégballonon repülés . A túrákat úgy szervezik, hogy mindenki számára élvezhető és teljesíthető legyen (ez tényleg így van – a szerk.).

Információ: Camping Bled Kidričeva 10c SI - 4260 Bled / Slovenija Phone: +386 4 575 2000 Fax: +386 4 575 2002 E-mail: i nfo@camping-bled.com http://www.camping-bled.com/

 

(Fotók: slovenia.info)
Hirdetés