Az élvezetek csúcsa - Felső-stájer BergZeitReise

Az élvezetek csúcsa - Felső-stájer BergZeitReise

(X) - Támogatott tartalom
2018/05/16
2018 jubileumi év Felső-Stájerországban. Peter Rosegger 175. születésnapja mellett másokéról is méltóképp emlékezünk meg. A csúcstámadóknak és élménytúrázóknak is adunk okot az ünneplésre. A digitális túrajelvény mellett a hütték természetes „doppingja“ és gyógynövény elixírek várnak.

„Felérvén, a csúcson állva végtelen nyugalom és az Alpok koronája vett körül bennünket.“

Szinte hihetetlen, hogy Peter Rosegger ezen – az iskolamester által feljegyzett – idézete már több mint 100 éves. A híres osztrák költő már akkor megfogalmazta a rohanó világtól való eltávolodás fontosságát, és beszámolt arról, hogyan lelt békére a felső-stájer hegyi legelőkön és csúcsokon. Nem csak kiemelkedő poéta, hanem a természet és a kulináris élvezetek rajongója is volt.
 


A BergZeitReise túraútvonalon csúcs élmények csalogatnak

Hagyd magad mögött a hétköznapokat, töltődj fel a csodálatos természetben, és legyen részed élményekben gazdag kalandokban! Utad során a hütték, kitüntetett szakácsok és a sajtkészítők igazi finomságokkal lepnek meg. Kóstold meg a helyi specialitásokat és a felső-stájer vadételeket!
 

BergZeitReise: 18 szakasz, 300 km, 120 óra 


Ez a csodálatos túraútvonal 18 etapjával, 300 kilométeres hosszával és 120 órás menetidejével térben a vad hegyvidékből a szelíd középhegységbe, míg időben a múltból a jövőbe vezet. Lépésről lépésre természeti, kulturális és kulináris élményekkel gazdagodsz, miközben az Eisenerzi-Alpok, a Hochschwab-masszívum és Peter Rosegger Waldheimatjának csodálatos panorámája ejt ámulatba.

 

Sackwiesensee Forrás: TRV HOCHsteiermark (c) Heinz Toperczer
Sackwiesensee
Kép forrása: TRV HOCHsteiermark (c) Heinz Toperczer

 

 

BergZeitReise túranapok a Hochschwab alpesi régióján át

- 2 éjszaka apartmanban önellátással vagy kétágyas szobában vitálreggelivel
- kombinált felvonójegy egyedülálló hegyi körtúrák eléréséhez
- sajtüzem látogatás, múzeum belépő
- túratippek és túrainfók, Felső-Stájer Vendégkártya, kulacs, BergZeitReise útikalauz

Túrajelvény-vadászat

A túrázás kedvelőit tavasztól digitális túrajelvény (BergZeitReise Wandernadel) várja. Ha felkeresed a 34 túracél valamelyikét, pontokat kapsz. Ezekért a pontokért – a teljesített túrák számától függően – bronz, ezüst vagy arany színű digitális túrajelvény jár, amit a Felső-Stájerországi Turisztikai Szövetségnél (Tourismusregionalverband Hochsteiermark) igazi kitűzőre, vagy egy ajándékra cserélhetsz. pontgyűjtéshez szükséges, ingyenes applikáció térerő és wifi nélkül is működik! Telepítsd telefonodra, és digitális túranaplód máris rendelkezésre áll. Bónuszként a „hegymászókra“ az idén néhány csúcson különleges meglepetés vár. Amint eléred célodat, Peter Rosegger idézetet kapsz a telefonodra. A jubileumi évben Peter Rosegger kedvelőinek egyedi kitűzővel készültünk. Az emlékhelyeket és a költő kedvenc helyeit felkeresők nem csak a Rosegger emléklapot, hanem egy humoros útikalauzt is kapnak jutalmul.

 

Ranti Putanti - a legális dopping Felső-Stájerországból

Azoknak, akiknek a felső-stájer levegő nem ad elég energiát, néhány legális „doppingot“ ajánlunk figyelmébe. A Haxn´schmalz (fűszeres szalonna), a Spotzn`schmier (izomláz elleni kenőcs) és a Hanslöl
(gyógyászati olaj) mind megkönnyítik a túrát.

Ha pedig valami erősebbre van szükséged, a Ranti Putanti nevet viselő, gyógynövényekből készült likőr a Mariazell-i Kegyelmes Szűz Gyógyszertárból (Apotheke zur Gnadenmutter) biztosan segít majd. Csak egy korty és elfelejted a túra megpróbáltatásait!
Apropó, jubileumok! A Kegyelmes Szűz Gyógyszertár az idén ünnepli 300. születésnapját, amelyről május 19-én egy nagy ünnepséggel emlékeznek meg.

 

 

Kilátás a HOCHschwabmasszívumra Forrás: (c) Tom Lamm
Kilátás a HOCHschwabmasszívumra
Kép forrása: (c) Tom Lamm

Évfordulós ünneplések, izgalmas programok

300 év ugyan nem kevés, de túlszárnyalható! Oberkapfenberg várának sikerül is, ugyanis az idén lesz 750 éves. A jubileum alkalmából az érdeklődőket számos rendezvény várja. Az egyik legismertebb képeslap motívum, a grimaszairól ismert Büchsenmacher Rosl ebben az évben ünnepelné 160. születésnapját. Mautern Vad Hegye (Wilder Berg) a maga 50 évével ugyan még nem túl öreg, ahogy a 30 éves Erzberg-i Látványbánya (Schaubergwerk) sem, de mindenképp megérdemelnek egy látogatást. Az Edelseer együttes júliusban Mariazell-ben rajongóival ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A rengeteg évforduló mind ünneplésre hív, úgyhogy Felső-Stájerországban nem fogsz unatkozni.
 

 

Túrázás a BergZeitReise útvonalán Forrás: Steiermark Tourismus ©Tom Lamm.cc
Túrázás a BergZeitReise útvonalán
Kép forrása: Steiermark Tourismus ©Tom Lamm.cc

 


Tippek: 

 Erdő és otthon - ínyenc csomag

A Peter Rosegger jubileumi csomag maradásra csábít: 1 éjszaka „Erdő és otthon“ (Wald & Heimat) 6 fogásos ínyencmenüvel Andreas Krainer kitüntetett konyhájából. A finomságok mellé Rosegger kombinált jegy jár, amivel 4 emlékhelyre léphetszt be. A csomag 165 Euró/főért foglalható a Langenwang-i Krainer Hotelben.
Bővebb infó az ajánlatról >> <<
 

 Ranti Putanti csomagok

Egész évben két csomag foglalható a Mariazell-i Weißer Hirsch és a Drei Hasen hotelekben.
Bővebben a Weißer Hirsch hotel ajánlatáról >> ITT <<
Bővebben a Drei Hasen hotel ajánlatáról >> <<
 

❤ BergZeitReise útikalauz

Andreas Steininger és Hannes Nothnagl tollából. Ismerj meg felső-stájer történeteket és gazdagodj túraajánlatokkal! Rendeld meg 9,90 Euróért >> ITT << vagy >> << és indulj akár azonnal virtuális túrára!

Kapcsolat:

 

Logó Forrás: TRV HOCHsteiermark
Logó
Kép forrása: TRV HOCHsteiermark

 


Tourismusregionalverband HOCHsteiermark
Felső-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség
8600 Bruck an der Mur, Wiener Straße 46,
+43 3862 55020,
tourismus@hochsteiermark.at