Menü

2010.06.28.     Hozzászólás 0

Turizmus.com

A hévízi lápvilágot mutatja be egy új sétaút

A hévízi tó egyedülálló hatásait biztosító tõzeglápos vidéket és annak élõvilágát mutatja be a pénteken felavatott Berki sétaút.

Füzesi Lászlóné, a Hévízért Városvédõ, Fejlesztõ, Kulturális Egyesület elnöke a hévízi tó meleg vízû kifolyójánál tartott szalagátvágás elõtt elmondta: a Keszthelyi Környezetvédõ Egyesülettel közösen építették ki a két és fél kilométeres ismeretterjesztõ ösvényt. Fákat és cserjéket ültettek, padokat és asztalokat ácsoltak, elhelyeztek négy tájékoztató táblát a terület élõvilágáról, a tõzegrõl és a terület kultúrtörténeti vonatkozásairól, továbbá egy madármegfigyelõ házat is építettek.

Érdemes távcsővel és túrabottal felszerelkezve útnak indulni, de éjszakai fejlámpás túrára is alkalmas az ösvény (bővebb infó: klikk ide!)

 

A hévízi kifolyó zsilipjétõl a Keszthelyen tervezett Békavár természetvédelmi bemutatóközpontig húzódó ösvény kialakítására tavaly nyáron nyertek csaknem kilencezer euró támogatást az Ökotárs Alapítvány közremûködésével a Norvég Civil Támogatási Alaptól. A sétaút kiépítésével az volt a szándékuk, hogy felhívják a figyelmet arra: az itt lévõ tõzeg és lápvidék az alapja a hévízi tó gyógyhatásának.

 

Olvass többet a témáról: túraút