A hévízi lápvilágot mutatja be egy új sétaút Hír

Turizmus.com
2010/06/28
A hévízi tó egyedülálló hatásait biztosító tõzeglápos vidéket és annak élõvilágát mutatja be a pénteken felavatott Berki sétaút.
Hirdetés
Füzesi Lászlóné, a Hévízért Városvédõ, Fejlesztõ, Kulturális Egyesület elnöke a hévízi tó meleg vízû kifolyójánál tartott szalagátvágás elõtt elmondta: a Keszthelyi Környezetvédõ Egyesülettel közösen építették ki a két és fél kilométeres ismeretterjesztõ ösvényt. Fákat és cserjéket ültettek, padokat és asztalokat ácsoltak, elhelyeztek négy tájékoztató táblát a terület élõvilágáról, a tõzegrõl és a terület kultúrtörténeti vonatkozásairól, továbbá egy madármegfigyelõ házat is építettek.
Érdemes távcsővel és túrabottal felszerelkezve útnak indulni, de éjszakai fejlámpás túrára is alkalmas az ösvény (bővebb infó: klikk ide!)
 
A hévízi kifolyó zsilipjétõl a Keszthelyen tervezett húzódó ösvény kialakítására tavaly nyáron nyertek csaknem kilencezer euró támogatást az Ökotárs Alapítvány közremûködésével a Norvég Civil Támogatási Alaptól. A sétaút kiépítésével az volt a szándékuk, hogy felhívják a figyelmet arra: az itt lévõ tõzeg és lápvidék az alapja a hévízi tó gyógyhatásának.
 
Hirdetés