Túrautak karnyújtásnyira a fővárostól Hír

Túrautak karnyújtásnyira a fővárostól Hír

Kakuk András
Kakuk András
2019/12/18
Kilátók, panorámák, mamutfenyők, sziklakalandok szurdokok és további izgalmak karnyújtásnyira, akár téli időjárásban is (sőt, némelyik ilyenkor a legszebb).
Hirdetés

Nem szívesen ülünk a dugóban, ezért a Hybrid 12V rendszerrel felszerelt Suzuki Ignist inkább arra használtuk, hogy kedvenc közeli túraútvonalainkhoz jussunk el gyorsan és kényelmesen.

Hegyekre néző irodánk ablakából gyakran vonja el figyelmünket a túrázás iránti vágy, ezért – bár általában bringával szoktunk közlekedni – nagyon jó hasznát vettük a kölcsönbe kapott, kis fogyasztású, környezetbarát Hybrid 12V rendszerrel felszerelt Suzuki Ignisnek. A fürge, viszonylag kis méretű autóval gyorsan át tudtunk vágni a városon, hogy kiszabaduljunk kedvenc túraútvonalainkhoz. A hibrid benzin-elektromos üzemű járműtechnikai rendszerrel együtt jár a csökkentett szén-dioxid kibocsátás is, így lelkifurdalás nélkül közelítettük meg a közeli erdőszéleket.

Mivel nem vagyunk egy „totálkár”, az autóról csak annyit mondhatunk, hogy városi kisautónak, a városból kiszabaduláshoz kellemes partnernek bizonyult és jó érzéssel töltött el a piros lámpáknál megszűnő motorhang (stop & start motorleállító rendszer). Ha már lehetőségünk adódott munkaidőben túrázgatni, természetesen megosztjuk veletek is azokat a túraútvonalakat, amelyek gyorsan, könnyen elérhetők a fővárosból. Az ezt bemutató videónk elkészítésében Nyáry Tamás túravezető volt a segítségünkre.

27 olyan túratippünk van, amik a főváros és vonzáskörzetének közvetlen közelében találhatók,

némelyiket akár ebédszünetben is végig lehet járni egy kis „fejszellőztetés” végett, de olyanok is vannak, amikért akár instant félnapos szabadságot is érdemes beiktatni. Kilátók, panorámák, mamutfenyők, sziklakalandok szurdokok és további izgalmak karnyújtásnyira, akár téli időjárásban is (sőt, némelyik ilyenkor a legszebb).

 

Túrautak karnyújtásnyira a fővárostól

 

A túraútvonalak részletes leírását itt találod...

 

Hirdetés