Budapest adhat otthont az IRONMAN 70.3 Világbajnokságnak 2018-ban Hír

Black Page Consulting
2016/05/18
Már csak három világváros, köztük Budapest szerepel a legesélyesebbek listáján.
Hirdetés

2016. május 13. - Budapest is a legesélyesebb három város között szerepel, akik elnyerhetik az IRONMAN 70.3 2018-as világbajnokságának rendezési jogát – jelentette be a floridai székhelyű IRONMAN nemzetközi vezetősége.

Budapest mellett a franciaországi Nizza, és a dél-afrikai Port Elizabeth, Nelson Mandela öböl szerepelnek a szűkített listán, akik közül kiválasztják júniusban a vendéglátó várost.

Az Ironman 70.3 sajtótájékoztatón Diana Bertsch, a világbajnokságért felelős alelnök beszél. Forrás: Kropkó Promotion Kft.
Az Ironman 70.3 sajtótájékoztatón Diana Bertsch, a világbajnokságért felelős alelnök beszél.
Kép forrása: Kropkó Promotion Kft.



2017: 70 ország, több mint 190 000 triatlonistája áll a rajtvonalhoz

Az IRONMAN 70.3 versenyeket a világ több mint 100 városában rendezik meg évente, a 2017-es szezonban hozzávetőlegesen 70 ország, több mint 190 000 triatlonistáját várják a szervezők, közülük a legjobbak kvalifikálhatnak a 2018-as döntőre. Minden esély megvan rá, hogy a 2018-as VB-nek a friss várományos, egyben a szervezők által is az egyik legszebb európai városnak nevezett Budapest adjon otthont.


IRONMAN 70.3 Budapest 2014 - nagyszerű címek birtokosa

Budapest 2014-ben került fel a világ legnevesebb triatlonbajnokságának, az IRONMAN-márkás versenysorozatok térképére. A hazai rendezés professzionális színvonalát jól mutatja, hogy az IRONMAN 70.3 Budapest rögtön az első évben megkapta a világ legjobb első, illetve Európa legjobb versenye címet, ami példa nélküli a nemzetközi szériában.

„Már finalistának lenni is hatalmas elismerés, Budapestnek és a szervezői gárdánknak egyaránt. A rendezési jog elnyerése óriási lehetőséget jelentene hazánknak, hiszen nemcsak a hazai sportéletet pezsdítené fel, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő bevételt jelenthet az országnak” – mondta Kropkó Péter, az IRONMAN 70.3 Budapest szakmai vezetője.

Az IRONMAN nemzetközi szervezői gárdája jelenleg tartja a helyszínbejárásokat, Budapestet napjainkban veszik górcső alá.

“A sport és a turizmus összefonódása optimális országimázs építő lehetőség városok százai számára szerte a világon. Nagy öröm számunkra, hogy Budapest 2018-ban jó eséllyel otthont adhat egy ilyen presztízsű eseménynek. Várjuk a júniusi döntést. Amellett, hogy meg tudjuk mutatni értékeinket a több tízezres látogatóknak, számokban kifejezhető turisztikai és gazdasági jelentősége is van az ilyen rangú eseménynek. Kiváló rendezés esetén jó hírünket is viszi a világban" - mondta dr. Bienerth Gusztáv, turizmusért felelős kormánybiztos. 

„Kezdetektől fogva figyelemmel kísérem a magyar IRONMAN sikertörténetét, és bizton állíthatom, hogy ennek a mozgalomnak is köszönhetően mi magyarok is egyre többet sportolunk. Idén a magyar honvédség örömmel ad meg minden segítséget a megrendezéshez” – mondta Dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter.

Az IRONMAN hivatalos szálláspartnere a Mellow Moods Hotels, amely hálózatból 2016-ban a Buddha Bar Hotel lesz a hivatalos race hotel és ad helyet az idén először megrendezendő IRONMAN after party-nak, ahol a világ minden tájáról érkező versenyzők, támogatók, szervezők ünnepelhetik majd meg a verseny sikerességét.

IRONMAN eseménysorozat: Az egyik legnagyobb résztvevői számmal bíró sportesemény a világon. Az IRONMAN hagyománya 1978-ban indult Hawaii-on, azóta sportolók ezrei teljesítik világszerte a kihívást, és teszik ezt napjainkban is, mára már évente 42 országban 

IRONMAN 70.3-ról: Középtávú triatlon táv, mely 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból áll, a 70.3 ezt a távot fejezi ki mérföldben megadva.

IRONMAN 70.3 Budapestről: Kropkó Péter, a magyar triatlonlegenda szakmai vezetésével zajló budapesti triatlon verseny, melyet először 2014-ben rendeztek meg Budapesten, úszó útvonala a Kopaszi-gáton, kerékpáros és futó útvonala pedig Budapest belvárosának utcáit érintette.

Szervező stáb: Az IRONMAN 70.3 Budapest szervezői stábja a Kropkó Promotion Kft. Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN.



További információ:

www.facebook.com/ironmanbudapest

Hirdetés