70.3 Galveston: Lance Armstrong vs. Magyar Titánok Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/03/28
A hétvégén Csőke Balázs, Kuttor Csaba és Major József is összecsap a hétszeres Tour győztessel a texasi 70.3-as versenyen.
Hirdetés

Vasárnap rendezik meg a texasi Galvestonban a profi amerikai nemzeti bajnokságot, melyen Lance Armstrong mellett három magyar is rajthoz áll.

 

82255-USPC.jpg
82255-USPC.jpg

 

Egy kisebb világbajnokságnak is beillő mezőny verődik össze a hétvégén az USA-ban. A hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrong panamai második helye után most nyerni akar. Akkor az amerikai, mindenkit meglepve, futott be az olimpia érmes Bevan Docherty mögött, ezzel olyan neveket utasított maga mögé, mint Rasmus Henning, vagy Chris Lieto. Most hétvégén nehezebb dolga lesz, az egyébként elég jól úszó amerikainak, ugyanis több győzelemre esélyes triatlonos is a rajthoz áll. Armstrong „lyukas” száma a futás, ahol a legjobbak akár 3-4 perccel is jobban futhatnak, mint Lance. A kérdés – Csőke Balázs szerint – mennyi előnyt tud kerékpáron összekovácsolni magának a Hawaii Ironman világbajnokságra készülő sportcsillag.

 

82255-Major-J-zsi2.jpg
82255-Major-J-zsi2.jpg

 

Egy pillantást vetve a férfiak mezőnyére rögtön szembetűnik, hogy a rajtnál ott lesz, talán legnagyobb esélyesként, a német Michael Raelert, aki kétszeres világbajnoka a távnak. Tovább szemezgetve elég megemlíteni Mario Vanhoenecker hatszoros IM Ausztria győztes nevét, vagy az amerikai Timothy O’Donnelt a San Juan 70.3-as verseny bajnokát. Rajtuk kívül még sok más Ironman bajnok is jelezte indulási szándékát, mint Paul Amey, Bryan Rhodes és Major József – írja az ironman.com.

Természetesen nem hagytuk ki, azt sem, hogy honfitársainkat kérdezzük a versenyről. Jöjjönek a nyilatkozataik (névsorrendben).

Csőke Balázs:
Én úgy gondolom, hogy az utóbbi évek legnagyobb versenyét fogjuk látni a hétvégén. Ez egy sík, de nagyon szeles pálya ami, én úgy érzem, hogy sok meglepetést fog tartogatni. Armstrongra mindenki nagyon figyel, hiszen ő nyerni akar itt, és mivel messze nem ö a legjobb futó neki bringán kell összeszedni 3-4 perc előnyt. Nyilván lesznek, akik úgy gondolják, hogy vele mennek a második számban, a kérdés, hogy ennek milyen ára lesz később.
Én, a magam részéről annyit tudok mondani, hogy úszáson mindent megteszek, hogy az elejével jöjjek ki és túléljem az első 15-20 km-t. A végén megpróbálok kicsit pihenni, hogy a lehető legfrissebb lábakkal menjek ki futni!”

 

82255-Cs-337-ke-Bal-zs.jpg
82255-Cs-337-ke-Bal-zs.jpg

 

Kuttor Csaba:
Én most érkeztem ki Houstonba, azaz lesz időm átállni. Az előjelek nem voltak túl biztatóak, hiszen kezdődött Pesaróban egy vádlisérüléssel, ami miatt egy hétig nullát futottam, bár cserében keróztam szépen... Aztán még Garruchában hosszában kettétört egy fogam, amit a héten gyökerelni kellett, és szépen be is dagadt (Don Corleone senki volt hozzám képest). Most épp antibiotikumot szedek. Aztán kifelé Frankfurtban sztrájkoltak, így némileg többet repkedtem. Azért magamat mindenképpen a top10 környékére várom, ha indul Armstrong, ha nem, ugyanis a legújabb hír az, hogy valami térdsérülés miatt visszamondja...

 

 

Major Joe
Több mint tíz hete jöttem ki Arizonába és az idei alapozást teljes egészében itt végeztem el. Ez idő alatt sok minden történt, mindezek mellett volt egy hegyi futás, amin elestem és egy több mint 6 centis heggel lettem gazdagabb a fejemen, valamint az elmúlt héten egy vádli túlterhelés is beköszönt, de összességében minden rendben.
Korai lenne, egy ilyen kemény alapozás után azt mondani, hogy jó formában vagyok, de erősnek érzem magam. Úszásban nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt 3 hónapban a technikára, így biztos, hogy sikerül előrébb lépnem, hogy mennyit, az az elkövetkező versenyeken majd kiderül. Kerékpárban már két hónapja tesztelem az új Swift Carbont, ami azt jelenti, hogy egyre jobban kezdünk összecsiszolódni. A futással nem lehet gond, a kérdés csak az, hogy sikerült-e már kellő mennyiségű gyors edzést elvégeznem, egy 70.3-as versenyhez.
A hétvégi egy ütős kis verseny lesz, de ezt már megszoktam. Az elmúlt években volt alkalmam részt venni néhány ilyen megmérettetésen és az a tapasztalatom, hogy bárkit le lehet győzni. Most még Phoenix-ben készülök és pénteken utazom Houstonba, ahol elvégzem az utolsó simításokat és jöhet is a verseny. Remélem, sokan követik majd a versenyt a www.ironman.com oldalon és nem fognak csalódni bennünk!

 

82255-Major-Joe.jpg
82255-Major-Joe.jpg

 

 

Mit is lehet ezekhez hozzáfűzni? Kövessétek a versenyt Ti is és hajrá magyarok!

Hirdetés