World Snowboard Day 50 cm-es hóban Hír

Mozgasvilag.hu
2010/12/17
Vasárnap irány a mátraszentistváni Sípark
Hirdetés
December 19-én, vasárnap minimum 40-50 cm vastagságú hó várja Mátraszentistvánon a World Snowboard Day -ra érkező versenyzőket, amatőr snowboardosokat, és a sport szerelmeseit.  A Síparkban már elkezdték a pályák építését a hódeszkások világnapjára , ahol a pálya történetének eddigi legnagyobb hóból készült ugratóját készítik a szervezők
 
Már csak három nap, és együtt ünnepelhetjük a snowboard világnapját , amikor mintegy 40 országban 70 ezer fiatal csatol deszkát, és csúszik le a hegyről, vagy tiszteleg a sport előtt.
Itthon a Burn és a Magyar Snowboard Szövetség segítségével a mátraszentistváni Sípark ad otthont a rendezvénynek, ahol egy hatalmas snowboard piknik keretében látványos bemutatók, verseny, vetítés és a magyarországi Burton jóvoltából ingyenes oktatás, valamint snowboard teszt várja a látogatókat.
 
World Snowboard Day
 
A szervezők már javában építik a pályát és a funpark-ot. Az utóbbira eddig a 16 darab hóágyú 5000 m3 havat fújt ki, amelyből készül a Sípark eddigi legnagyobb hóból készült ugratója. De a méretes booter mellett a haladóknak is kiépül egy kicker, amelyen bárki gyakorolhatja a röptetést. A Saint Pista Funpark rail, box, korlát elemekkel fogadja a változó tudásszintű snowboardosokat.
A versenyre eddig több mint 300-an jelezték a részvételi szándékukat, amelyet két kategóriában szerveznek. Az első három helyezett egy díszes kupával gazdagodhat, valamint különdíjat kap a legjobb gyerek és a legjobb hölgy versenyző. A versenyt Lotfi Peiman vezeti.
Az idő várhatóan gyönyörű lesz , így a hangulatos programok mellett a napsütés emeli majd a World Snowboard Day fényét. Három DJ érkezik a helyszínre: DJ Pompon Tihanyból, DJ Sanyiman a Mátra Localz csapatából, Gyöngyösről és Rozsda Írországból. A filmvetítés a hüttében, és a hóba állított vásznon 17.00 órától kezdődik.
A Sípark kedvezményes jegyet biztosít minden snowboardosnak a napra.
 
Még több infó: Klikk ide!

Ha nem esik útba Mátraszentistván, ünnepelj bármelyik európai snowparkon: Klikk ide!
Hirdetés