Új snowboard park és kezdő pályák Eplényben Hír

MTI
2011/12/08
A sícentrumban idén hivatalosan december 17-én kezdődik a szezon
Hirdetés



Az idei szezonban új snowboard parkkal és kezdő pályákkal bővül az eplényi Nordica Síaréna . A sícentrumban idén hivatalosan december 17-én kezdődik a szezon, ahol a négy normál és két tanuló felvonó elindulásával a síelők és snowboardozók rendelkezésére áll majd az összesen négy és fél kilométeres pályarendszer.

Az eddigi két kilométeres kék fokozatú lejtő mellett idén egy 550 méter hosszú, 70 méteres szintkülönbséggel rendelkező új tanulópályát is kialakítanak, a létesítmény ezek mellett két tanulópályával, egy közepes nehézségű piros pályával, és két profiknak ajánlott fekete pályával rendelkezik. A pályarendszer különlegessége, hogy Eplényben található hazánk legmeredekebb, 30 fokos lejtésű fekete pályája. Az idei szezonban új, háromszáz méteres snowboard park felállítását is tervezik.

A síaréna honlapjának tájékoztatása szerint jelenleg egy felvonó üzemel, az este fél 9-ig nyitva tartó, kivilágított pályát a hóágyúzásnak köszönhetően 20-70 centiméteres hó borítja.

A  Nordica Síaréna  idén 20 téli sportversenynek ad majd otthont, itt rendezik többek között a Magyar Sí kupafutamot, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyét, és amatőr bajnokságokat. A Showdown extrém hétvégén freestyle versenyek, és a Snowboard Szövetség Kupafutam is várja az érdeklődőket.
Hirdetés