Óriási fejlesztések a Nordica Síarénában

Siarena.hu
2012/10/25
A tavalyi évben összesen hét fejlesztés történt a magyar sípályákon, az idén viszont Eplény csinál nyolcvanat.
Hirdetés

A fejlesztésekről folyamatosan számol be a Síaréna, ezért érdemes a facebookot és a weboldalt  figyelni.

A rendkívüli mértékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nordica Síaréna teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben kialakításra került az  amely már a második új sípálya idén Eplényben.

A medrének kitakarításával és a tó bővítésével a hóágyús víz tárolására szolgáló űrtartalom 6 000 köbméterrel megnövekedett, így a teljes kapacitás most 23 000 köbméter. A szintén kibővített ülepítő tó és a fóliázott víztározó közötti patakrész alját is kifóliázták, a későbbi eliszapolódás megelőzése miatt. Annak érdekében, hogy a megnövekedett tartalékvíz mennyiség eljusson a hegytetőre a szivattyú rendszer teljesítményét 75%-al megnövelték, pedig eddig sem volt alacsony.

Holle Anyó udvara 150 fő befogadására képes bútorzattal lesz gazdagabb és esténként kivilágítást is kap. Akik magasabbra vágynak, azok felmehetnek a Nordica Síaréna 60 négyzetméteres , amelyet a tároló-konténer tetején alakítottak ki, étel és ital kiszolgálással. Holle Anyó étterme sem mentesült a fejlesztések alól, mert az új és régi étteremrész teljes bútorzatát kicserélik.

A síelni tanulók kedvében járva az oktató pálya vadonatúj elemekkel bővül. Aki a tanulópályát már kinőtte, annak nem kell félni a csákányos felvonóktól sem, mivel a ki és beszálló részeknél jelentős földmunkát végeztek a gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb használat érdekében.

Hirdetés