Bővült a visegrádi Nagyvillám sípálya Hír

Turizmus.com
2011/12/13
Kevesen tudják, hogy a Nagyvillám északi oldalán működő sípálya egész évben üzemel...
Hirdetés

 

Október elején átadták Visegrádon, a Nagyvillám sípálya vadonatúj műanyag pályáját, amely esténként 9 óráig megvilágított , hóágyúzott terepként működik, így a kezdő sízők oktatása is megoldott.

Kevesen tudják, hogy a  Nagyvillám  északi oldalán működő sípálya egész évben üzemel, ugyanis tavasztól a téli hónapokig kiválóan alkalmas gyepsí zésre. Még a múlt század végén, alakították ki az 500 méter hosszú, 130 méter szintkülönbséggel rendelkező sípályát. A két szakaszból álló pálya felső 250 méteres szakasza rendkívül meredek, de az alsó 250 méteres lankásabb szakasz minden követelménynek - kezdők, családok, gyermek- és felnőtt oktatás, gyakorlás - megfelel. 

A pályát folyamatosan korszerűsítik , a legfontosabb fejlesztések az utóbbi öt évben valósultak meg. 120 autó számára megépült két ingyenes parkoló , bővítették, illetve szélesítették az alsó szakaszt, elkészült egy erdei pálya valamint a 150 méter hosszú szánkó pálya , hét felvonó várja a vendégeket, megtörtént a pálya megvilágítása és a teljes alsó szakasz hóágyúzása is. Ezzel a kezdetben csak 2-3 hétig tartó havas napok számát mintegy két és fél hónapra növelték. A közelmúltban elkészült a szerpentin út melletti melegedő épület , ahol a pénztár, a büfé, a sífelszerelés-kölcsönző található, valamint  ingyenes WC-k is épültek. 

A  Nagyvillám  Sípálya Budapestről a 11-es útról Visegrád előtt a 40. kilométerkő után balra fordulva, a Szerpentin úton 2,4 kilométerre található. Téligumi/hólánc használata a személyautóval érkezők számára ajánlott.
Hirdetés