A legjobb montis trailek Felső-Stájerországban Hír

A legjobb montis trailek Felső-Stájerországban Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/08/02
A teljesség igénye nélkül bemutatunk most három régiót, melyek az elmúlt években igen sokat fejlesztettek kerékpáros témában: új montis ösvények, downhill-trailek - kezdőknek, profiknak és túrázóknak szóló útvonal tippek a legszebb hegyeken, erdőkön át.

Felső-Stájerországot mountainbike-kal felfedezni igazán egyedülálló és változatos élmény. Gyönyörű mélyzöld erdők, kristálytiszta források és sebesen rohanó hegyi patakok mentén, a vad és egyszerre romantikus természetben a kerékpáros ösvények és az új trailek felejthetetlen sportos kalandokkal kecsegtetnek.

A klasszikus kerékpárutak mellett, mint amilyen az igen közkedvelt és családbarát , izgalmas és akciódús bike-traileket, mountainbike-ösvényeket is felfedezhetünk, melyek természeti környezete és a hozzájuk kapcsolódó kulináris szolgáltatások jelentős vonzerővel bírnak minden természetkedvelő kerékpáros számára.

 

E-bike túra az R5 7 forrás-Kaiserhof Glasmanufaktur úton Forrás: © nixxipixx.com-76
E-bike túra az R5 7 forrás-Kaiserhof Glasmanufaktur úton
Kép forrása: (c) nixxipixx.com-76

 

Pompás mountainbike túrák a Hochschwab körül

A Hochschwab alpesi régióban a sportos élvezetek csúcsa, amikor a hatalmas Hochschwab masszívum képe minden kanyarral teljesebben rajzolódik ki előttünk. Ez minden bizonnyal megdobogtatja a kerékpáros szíveket!


Különleges tipp: ÚJ bikepark az Aflenzer Bürgeralmon!

Az Aflenzer Bürgeralm gyönyörű természeti adottságaival ideális környezetet kínál mountainbike és e-bike túrákhoz. Az Almbodenre vezető széles panorámaúton felfelé tekerve nagyszerű kilátásban lehet részünk az Aflenzi medencére, aki pedig ezt a szakaszt fáradtság nélkül szeretné megtenni, a libegőben ülve kényelmesen utazhat kerékpárja társaságában egészen a célállomásig. Almbodentől az igen látványos Schönleiten kerékpáros ösvényen visz tovább az út: virágzó alpesi mezők mentén jutunk fel a Schönleitenhaus-hoz, majd innen vissza Almbodenre. Zárásként pedig legurulunk az előbb említett panorámaúton egészen a völgy aljáig.

Kerékpáros élmények a Bürgeralmon Forrás: (c) Klaus Morgenstern
Kerékpáros élmények a Bürgeralmon
Kép forrása: (c) Klaus Morgenstern


Gyakorlott és tapasztalt kerékpárosok kihívásra lelhetnek a Bürgeralm lejtőin: a komolyabb igénybevételt jelentő AB-Trail gondoskodik az adrenalin szint emelkedéséről; akik pedig flow élményre vágynak inkább, úgy választhatnak a kanyargós és hullámzó szakaszokkal tarkított Flowtrail és Windgrubentrail közül.

AB-, Flow-, vagy Windgrubentrail? Próbáld ki mindet!

Ha megéhezünk tekerés közben, az Aflenzer Bürgeralmon hütték biztosítják számunkra az energia utánpótlást: az Almrauschhütte, a Schönleitenhaus és a Wirtshaus Pierergut ízletes regionális ételekkel és italokkal várja a betérő kerékpárosokat.

 


Hihetetlen bringás élmények Mariazellben!

Mariazell környékén különleges adrenalin fröccs várja a kerékpárosokat a „BikeAlps“ pályáin a Mariazeller Bürgeralpén. A „BikeAlps“ profiknak és kezdőknek is kedvére való downhill-traileket kínál. A mariazelli St. Sebastian ülős lifttel néhány perc alatt máris felérsz a tetőre, ahol különböző nehézségi fokú, erdős részeken és mezőkön át kanyargó traileken bringázhatsz vissza a völgybe.

 




Egészen a kezdőknek szóló trailektől a családi-útvonalakon át a profik számára kialakított „Unlimited-Trail“-ig, itt mindenki megtalálja az érdeklődésének és tudásának megfelelőt. Kölcsönzés, tanfolyamok és megannyi változatos élmény a Mariazeller Bürgeralpén egy igazán kivételes kerékpáros-üdülés ígéretével csábít a helyszínre.

BikeAlps Forrás: (c) Mariazeller Bürgeralpe
BikeAlps
Kép forrása: (c) Mariazeller Bürgeralpe



BikeAlps? Tudj meg mindent a trailekről!

 

 

Bringázd körbe a Mürzer Oberland Naturpark vidékét!

Panorámában bővelkedő alpesi mezők, frissítően hűs erdők és érintetlen természet teszik mountainbike-os paradicsommá a Mürzer Oberland Naturpark vidékét. Kényelmes családi túrák, váltakozó ritmusú kerékpáros ösvények kínálnak mindenkinek izgalmas kerékpáros élményeket.
Az ún. "" jól kitáblázott mountainbike ösvények hálózata, melyek szép kilátással, kalandos szakaszokkal és a menet közben fellelhető hüttékben kulináris élményekkel csábítanak.

E-bike túra Falkensteinalm Forrás: (c) nixxipixx.com
E-bike túra Falkensteinalm
Kép forrása: (c) nixxipixx.com



Mindegy, hogy a Schneealm, a Falkensteinalm, a Dürriegelalm, az Urani- vagy a Moassa-útvonalat választjuk, a kerékpárosbarát Mürzer Oberland Naturpark minden mountainbike-os szívet megdobogtat!

 

a BergRadlRunden útvonalak rád várnak!


 

Felső-Stájerország összes kerékpáros ajánlata itt:

letölthető kerékpáros útvonal tippek



Kapcsolat:

Tourismusregionalverband Hochsteiermark
www.hochsteiermark.at

Logo Forrás: (c) TRV Hochsteiermark
Logo
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark