Telemark síverseny Magyarországon először! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/01/12
A Telemark egy norvég tartomány neve, ahonnan a síelés, mint szabadidősport az 1800-as években elindult...
Hirdetés
A január 16-ára, ez idáig egyedülálló sporteseményként meghirdetett Snow Day programját illetően újabb sportág került a palettára: a klasszikus sízés hódolói telemark versenyen is részt vehetnek. Ilyen síversenyre Magyarországon még nem volt példa. Az egész napos rendezvényre, melyen nyolc sportág kerül a programba, mintegy ezer fiatalt várnak a szervezők.
80458-telemark2.jpg
A Snow Day keretében, a Nordica Skiaréna eplényi pályáin kerül megrendezésre január 16-án az első magyarországi telemark síverseny , mely a klasszikus stílus szerelmeseinek nyújt elsődlegesen kikapcsolódást. Az esemény nyílt nap keretében zajlik, melyen mindenki ingyen ismerkedhet meg a szakág szépségeivel, szakavatott oktatók segítségével.
 
A Telemark egy norvég tartomány neve, ahonnan a síelés, mint szabadidősport az 1800-as években elindult, innen származik a sísport alapja. A telemark technika jellegzetessége, hogy a síelő minden ívben féltérden állva, támadóállás szerű támaszhelyzetben kanyarodik – a síugrók földet érésével azonosan –, ez a telemark pozíció. A kanyaronkénti váltás lágy harmóniát ad a táncszerű mozgásformának.
Bővebb információk a weboldalon olvashatók, a versenyre nevezni 2010. január 12-én éjfélig lehet Varga Zsolt elnöknél, az info@telemark.hu   címen.
80458-telemark3.jpg
Az eplényi fesztiválon, egy nap leforgása alatt a telemarkkal együtt összesen 8 sportággal ismerkedhetnek meg a téli sportok iránt érdeklődők, a programok reggel kilenckor kezdődnek. A kiírásban többek közt sí- és snowboard-számok, kutyaszán és jégszobrászat szerepelnek. Az igazoltak a Nordica Bajnoka címért vehetik birtokba a hóágyúzott lejtőket.
- Közel 1000 gyermeket szeretnénk a téli sportok közelébe csábítani a szombati rendezvényen, mellyel reményeink szerint hagyományt tudunk teremteni. A 16-ai Snow Day előtt, 14-én és 15-én, mintegy főpróbát tarthat az eplényi Nordica Skiaréna, akkor a Snow Style rendezvénysorozat kerül megrendezésre, mely remek felvezetése lehet hétvégi programunknak - mondta a főszervező Barbai Áron.
80458-Epleny_SnowDay.jpg
Hirdetés