Sípályák gyerekeknek Hír

Takács Viktor
Takács Viktor
2019/02/20
5 síterep kiemelkedő gyerek-szolgáltatásokkal.
Hirdetés

A családi síelés helyszínének kiválasztásánál az egyik elsődleges szempont, hogy a család minden tagja találjon a tudásszintjének megfelelő pályát. A kisebb, 4-6 éves gyerekeknél még nehezebb felmérni, hogy mit is tudnak, vagy mennyit felejtettek a tavalyi év óta, így nem árt, ha olyan helyet választunk, ahol vissza tudnak térni az alapokhoz!

Ma már szinte minden síterepen van gyerekpálya, ám van, ahol ez csupán annyit jelent, hogy van "varázsszőnyeg" és pár ütött kopott színes bója a libalegelőn. És bár síelni bárhol meg lehet tanulni, kétségtelen, hogy egy igazi gyerekbirodalomban viszont sokkal mókásabb lesz az egész. Hogy biztosra mehess, kiválogattunk néhány garantáltan menő gyerekpályával rendelkező síterepet, amik közül bátran választhatsz.

 

Serfaus Fis Ladis

Az egyik, magyarok által kevésbé ismert tiroli völgyben fekvő mega-giga síterep igazi élményt nyújt a gyerekeknek. A tanulók számára fenntartott rész olyan hatalmas, hogy külön térkép van hozzá. A terület négy különböző színnel és állatfigurával jelölt, tanulási fázisokhoz alkalmazkodó részből áll. A terület saját varázsszőnyeggekkel és húzóliftekkel rendelkezik.

 

Maci-lejtő Sefaus Fis Ladisban Forrás: Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol
Maci-lejtő Sefaus Fis Ladisban
Kép forrása: Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol

 

A varázsszőnyegek nagy része fedett és a kis alagútban különböző figurák, pl. hóemberek és hegyi állatok szórakoztatják a gyerekeket. Amennyiben a helyi sísuli oktatásán veszünk részt, a hangulatot mormotának beöltözött animátorok is fokozzák. A terület közvetlenül a kabinos felvonó középső állomása mellett helyezkedik el, így a család többi tagja is „körözhet” az oktatás ideje alatt a gyerkőcök körül.

 

Murau-Kreischberg

Kreischberg már többek számára ismerős lehet. Az ausztriai síterep rengeteg attrakcióval várja a legkisebbeket. A kezdőpályán holdacska és törpe alakú szivacs bólyákat kerülgetnek a gyerekek. Az ügyesebbek végigcsúszhatnak a dinoparkon és a Flinstones család figuráival díszített ösvényen, a legbátrabbak pedig egy igazi szafarin is részt vehetnek az oroszlánok és az orrszarvúk között.

 

Murau Kreischberg gyerekpálya Forrás: Murau Kreischberg
Murau Kreischberg gyerekpálya
Kép forrása: Murau Kreischberg

 

 

Dachstein-West

Ezen a síterepen rendszeresen minden korosztály számára rendeznek programokat, koncerteket így nem csak a gyerekek, de a szülők sem fognak unatkozni, ha itt síel a család. A tanulópályán Brumsi és Fuxi, a síterep kabalaállatai segítik a kicsiket tanulni. Az oktatás vagy családi csúszás után pedig egy fedett játszóház várja a kicsiket, ahol gyerekfelügyelet is igénybe vehető, így ha anya és apa még bírná az iramot, a gyerekeket le lehet passzolni 1-2 órára.

 

 

 

Grandvalira

Ha az Alpoknál messzebbre merészkednénk, érdemes ellátogatni Grandvalira síterepére, ami a Pireneusokbeli mini államban, Andorrában helyezkedik el. Itt a gyerekek végigcsúszhatják az úgynevezett „Bababoom Circus” nevezetű pályát, ami tulajdonképpen egy akadálypálya, ahol ha túljutottak egy akadályon, a botjukkal rácsapnak valamilyen állatfigurára, ami mókás hangot ad.
Külön erdei pálya került kialakításra a gyerekeknek, ahol fákból, gombákból és a pálya kabalaállataiból levő erdőben „freerideolhatnak” a kicsik.

 

Grandvalira Forrás: grandvalira.com
Grandvalira
Kép forrása: grandvalira.com

 

Az üzemeltető a tanulás utánra is tartogat kalandokat, ugyanis a gyerekek kipróbálhatják a hószánozást, a Zip line pályát vagy az ugráló várat is!

 

Annaberg

Hogy ne kelljen messzire menni (mert ugye gyerekekkel ez is szempont), az Alsó-Ausztriában lévő Annaberget érdemes lehet választani. Az Anna Park egy kifejezetten családok és gyerekek számára kialakított sípark, ahol nem csak a teljesen kezdő, de a technikájukat magasabb szintre emelni vágyók is megtalálják a számításukat (és igen, még mindig a gyerekekről beszélünk).

 

 

Ehhez kapcsolódóan egyébként egész Alsó-Ausztriában létrejott egy ún. Snow Fun Academy kezdeményezés, ahol már egészen gyerekkorban megtanítják a gyerkőcöket a funparkok elemeinek használatára, vagy más trükköket is megtanulhatnak.

 

 

Bár a gyerekek ritkán örülnek, ha korán kell kelni, Annabergben gyerekek (családok) számára is elérhető a "Guga Hö"-zés, vagyis a nyitás előtt, napfelkeltés síelés. A Guga Hö élményről készült videónkat itt találod...

 

A sort természetesen még lehetne folytatni, de az biztos, hogy a fenti síterepeken nagyon könnyű lesz megszerettetni a gyerekekkel a síelést úgy, hogy a család többi tagja se unatkozzon közben.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés