Serfaus - Fiss - Ladis

Serfaus - Fiss - Ladis Sípálya információk

A síterep zárva
47.0123.028.0
825km
1200-2750m
16 Húzólift
11 Ülőlift
11 Kabinos felvonó
2024-04-10
0
km
2024-05-17
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Serfaus - Fiss - Ladis

Tirol hatalmas pályarendszerei többnyire gleccsereikről híresek. Akad azonban olyan síterep is itt, amely annak ellenére, hogy nem rendelkezik stabil (hó)alapot adó gleccserrel, rendkívül hóbiztos és rengeteg pályát üzemeltet. Az egyik ilyen Serfaus, mely síterep a maga 214 kilométer pályájával az Oberinn völgyében található. Hogy könnyebb legyen elhelyezni: ebből a völgyből közelíthető meg legkönnyebben a híres Stelvio-hágó. A pályarendszer a nevében is szereplő három kis falucskát „köti össze”, melyek közül az utolsó (zsákfalu) Serfaus. Az utolsó az úton, de fizikailag a pályarendszer közepét jelenti, így parkolni és szállást foglalni is itt érdemes, mivel a másik két faluból sokkal időigényesebb besíelni az egész pályarendszert. Ezt sokan szem előtt tartják, így a legnagyobb parkoló Serfausban van, ahonnan hihetetlen, de igaz, még földalatti vasút is közlekedik a sípályákhoz.

A pálya

A pályakilométerek magas számából kikövetkeztethető, hogy mindenféle pályából akad bőven, így mindenféle igényű és tudású síző jól fogja érezni itt magát. Több kifejezetten kezdőknek és gyerekeknek fenntartott részt is találunk, illetve van még számos fun park és freeride zóna is. A freeride zónák különlegessége, hogy nem csak jelölve vannak a térképen, de irányított lavinarobbantásokkal „karban is tartják” őket! A pályák egyébként rendkívül hóbiztosak, amely köszönhető a nagy átlagmagasságnak és a modern hóágyú rendszernek, mely akkor is be tudja havazni a pályák 80 %-át, ha egyáltalán nem esik természetes hó. A rengeteg pályához rengeteg, összesen 39 lift tartozik, melyből 11 kabinos, 16 pedig modern, sok esetben plexivel ellátott ülős. A kapacitás elképesztő, óránként 92000 fő. A szolgáltatás tehát mondhatjuk, hogy 100 %-os, amihez nem meglepő módon nem olcsó árak társulnak. Serfausban a kiemelt időszakokban már 60 € fölé csúszik a napijegy ára, azonban foglalás előtt érdemes jobban körülnézni, ugyanis amennyiben nem ebben az időszakban megyünk, illetve olyan szállást választunk, ahol kapunk úgynevezett vendégkártyát, sokat spórolhatunk. A síiskolákban és kölcsönzőkben is hasonlóan magasak az árak. Az aktívabb sízőknek számtalan sítúra lehetőség adódik a környéken, illetve kipróbálhatják az összesen 52 kilométernyi sífutó pályát is. Szánkózásra is több helyen van lehetőség, illetve Ladisban korcsolyapálya is található. 

Szállások, gasztronómia

A három faluban több száz szállás közül válogathatunk, melyek mindegyike gyakorlatilag pályaszállás, igaz, nem feltétlenül tudunk mindenhol egyből a pályához csúszni. A nagy kínálatnak köszönhetően sok, viszonylag olcsó szoba elérhető, ezek azonban hamar elkelnek, érdemes szemfülesnek lenni. Ahogy szállásokból, úgy éttermekből sincs hiány, a tiroli konyha olyan különlegességeit, mint a tiroli vagy a szalonnás gombóc, mindenképp érdemes megkóstolni.

Serfaus - Fiss - Ladis síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
68 €
Gyerek
40 €
1 Napos
26 €
68 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Serfaus - Fiss - Ladis sípályához

Szerintetek Serfaus - Fiss - Ladis...

Jártál már SERFAUS - FISS - LADIS síterepén? Mondd el a véleményed!