Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Murau - Kreischberg

Murau - Kreischberg

Sípályák 17.0km 16.0km 9.0km
Távolság BP-től 484km
SZEZON   12.05-04.01
Magasság   868-2118m
FELVONÓK 6 CSÁKÁNYOS 4 ÜLŐLIFT 3 KABINOS

A Síterep nyitva

Utolsó havazás: 2020.01.05

Síelhető pálya: 42 km

Üzemelő síliftek: 13

Hóadat frissités: 2020.01.23

Murau - Kreischberg sípálya információk

A Murau–régió elsősorban Magyarországhoz való közelsége miatt kedvelt a síelők és kiemelten a snowboardosok körében.

A régiót 7 "síhegy" alkotja Kreischberg, Frauenalpe, Grebenzen, Lachtal, Präbichl, Hohentauern és Turracher Höhe. Közülük legismertebb és legkedveltebb Kreischberg és Turracher Höhe, de a legtöbb fejlesztés Hohentauern pályarendszerén valósult meg. Murau-régió síterepei elég hóbiztosak, decembertől április végéig jöhetünk ide nyugodtan síelni. Ha kell, megfelelő számú, modern hóágyú segít a pályákat karbantartani. Van itt gyorsasági pálya is, a carvingosok számára pedig elegendő széles pálya. A terület a snowboardosok számára is nagyszerű. Európa legnagyobb félcsöve is Murauban található (ahol világbajnokságot is rendeztek), a kivilágított félcső és boardland pedig a legkitartóbbaknak/későn kelőknek lehetőséget biztosít.

Murau-Kreischberg valaha 8 órás, szerpentineken vezető, hűtővízforraló autóútra volt Pesttől. Ha régi Zsigulival vágunk neki a kalandnak, akkor valószínűleg ma sincs ez másképp. Egyébként viszont már egy hosszú hétvégére is érdemes lehet kiugrani Murauba.

Túl van Semmeringen, és a magyarok által közelsége miatt kedvelt Stuhlecken, viszont a plusz két óra autózásért cserébe Murauban rendes pályákat, normál méretű sort és igazi Ausztriát kapunk! Hóágyúzott, ratrakolt pályák, megbízható liftek, hosszú nyitva tartás, és persze az elmaradhatatlan hütte gőzgombóccal, sörrel (amit természetesen nem síelés közben fogyasztunk, kizárólag utána), forró csokival és palacsintalevessel.

Ha gyerekekkel indulunk útnak, Murau azért tökéletes választás, mert a jobban síelő kölykök sem fogják halálra unni magukat a bénázó szülők mellett. A kedves anyukák és apukák megtalálják számításukat a napfényes kék pályákon, ahová kabinos, majd meredek csákányos felvonó visz föl. A gyerekek jobban teszik, ha odamennek nyitásra, és háromszor lecsúsznak a parkolóig a feketén, hogy kicsit lefárasszák magukat, mielőtt anyuka utoléri őket. Ha mégis kénytelenek lennének a hószoknya mellett maradni, gyakorolhatják az imént említett csákányoson az átszállást egymáshoz. Ezt úgy kell csinálni, hogy mindegyik felvonóval csak egy gyerek megy el, majd az első elengedi a saját csákányát, és beszáll a mögötte érkező gyerek mellé az üres helyre. A kettes számú szintén kiszáll, és a hármashoz csatlakozik be, így folytatva a sort addig, amíg az idegen lengyel síelő bácsi mellett kötünk ki, sűrű bocsánatkérések közepette.

Panoráma

Amikor meguntuk ezt a szórakozást, érdemes átkukkantani a Rosenkrantzra, ahol hosszabb piros pályák várnak, kevesebbet süt a nap, viszont kisebb a népsűrűség, és rendes kis fekete pályákat is ki lehet próbálni.

Március 15-én Murauba, csak abban az esetben menjünk, ha utálunk idegen nyelveket hallani, ekkor ugyanis a magyar sporttársakon kívül csak a jegyárusokkal találkozhatunk. Ha azonban otthon is kedveljük a tömegrendezvényeket, semmiképp se hagyjuk ki ezt az élményt.

Murau jó választás, főleg családoknak és nyaralásra vágyó sízőknek: vár minket a dínópark, az ugratópálya, Flinstone-ék, lehet sporteszközt bérelni, óriás gumikon csúszni, megmérettetni magunkat az időmérő pályán, beiratkozni síiskolába, szánkózni, és persze napozni, napozni és napozni.

Friss pálya

Murau - Kreischberg síbérletárak

1 nap
Felnőtt   46,5 €
Gyerek   24,0 €
16,0 €
46,5 €
58,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Murau - Kreischberg vonzáskörzetében

Murau - Kreischberg szálláskereső


Extrák

Funpark | Magyar oktatók | Gyerekpálya | Gyorsasági pálya | Sífutópályák

Ha unod a síelést...

WIFI | Szánkópálya

Útvonal Murau - Kreischberg sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Murau - Kreischberg...

JÁRTÁL MÁR MURAU - KREISCHBERG SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!