Murau - Kreischberg

Murau - Kreischberg Sípálya információk

A síterep zárva
17.016.09.0
484km
868-2118m
6 Húzólift
4 Ülőlift
3 Kabinos felvonó
2024-03-24
0
km
2024-07-15
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Murau - Kreischberg

A Murau–régió elsősorban Magyarországhoz való közelsége miatt kedvelt a síelők és kiemelten a snowboardosok körében.

A régiót 7 "síhegy" alkotja Kreischberg, Frauenalpe, Grebenzen, Lachtal, Präbichl, Hohentauern és Turracher Höhe. Közülük legismertebb és legkedveltebb Kreischberg és Turracher Höhe, de a legtöbb fejlesztés Hohentauern pályarendszerén valósult meg. Murau-régió síterepei elég hóbiztosak, decembertől április végéig jöhetünk ide nyugodtan síelni. Ha kell, megfelelő számú, modern hóágyú segít a pályákat karbantartani. Van itt gyorsasági pálya is, a carvingosok számára pedig elegendő széles pálya. A terület a snowboardosok számára is nagyszerű. Európa legnagyobb félcsöve is Murauban található (ahol világbajnokságot is rendeztek), a kivilágított félcső és boardland pedig a legkitartóbbaknak/későn kelőknek lehetőséget biztosít.

Murau-Kreischberg valaha 8 órás, szerpentineken vezető, hűtővízforraló autóútra volt Pesttől. Ha régi Zsigulival vágunk neki a kalandnak, akkor valószínűleg ma sincs ez másképp. Egyébként viszont már egy hosszú hétvégére is érdemes lehet kiugrani Murauba.

Túl van Semmeringen, és a magyarok által közelsége miatt kedvelt Stuhlecken, viszont a plusz két óra autózásért cserébe Murauban rendes pályákat, normál méretű sort és igazi Ausztriát kapunk! Hóágyúzott, ratrakolt pályák, megbízható liftek, hosszú nyitva tartás, és persze az elmaradhatatlan hütte gőzgombóccal, sörrel (amit természetesen nem síelés közben fogyasztunk, kizárólag utána), forró csokival és palacsintalevessel.

Ha gyerekekkel indulunk útnak, Murau azért tökéletes választás, mert a jobban síelő kölykök sem fogják halálra unni magukat a bénázó szülők mellett. A kedves anyukák és apukák megtalálják számításukat a napfényes kék pályákon, ahová kabinos, majd meredek csákányos felvonó visz föl. A gyerekek jobban teszik, ha odamennek nyitásra, és háromszor lecsúsznak a parkolóig a feketén, hogy kicsit lefárasszák magukat, mielőtt anyuka utoléri őket. Ha mégis kénytelenek lennének a hószoknya mellett maradni, gyakorolhatják az imént említett csákányoson az átszállást egymáshoz. Ezt úgy kell csinálni, hogy mindegyik felvonóval csak egy gyerek megy el, majd az első elengedi a saját csákányát, és beszáll a mögötte érkező gyerek mellé az üres helyre. A kettes számú szintén kiszáll, és a hármashoz csatlakozik be, így folytatva a sort addig, amíg az idegen lengyel síelő bácsi mellett kötünk ki, sűrű bocsánatkérések közepette.

 

Panoráma
Panoráma

 

Amikor meguntuk ezt a szórakozást, érdemes átkukkantani a Rosenkrantzra, ahol hosszabb piros pályák várnak, kevesebbet süt a nap, viszont kisebb a népsűrűség, és rendes kis fekete pályákat is ki lehet próbálni.

Március 15-én Murauba, csak abban az esetben menjünk, ha utálunk idegen nyelveket hallani, ekkor ugyanis a magyar sporttársakon kívül csak a jegyárusokkal találkozhatunk. Ha azonban otthon is kedveljük a tömegrendezvényeket, semmiképp se hagyjuk ki ezt az élményt.

Murau jó választás, főleg családoknak és nyaralásra vágyó sízőknek: vár minket a dínópark, az ugratópálya, Flinstone-ék, lehet sporteszközt bérelni, óriás gumikon csúszni, megmérettetni magunkat az időmérő pályán, beiratkozni síiskolába, szánkózni, és persze napozni, napozni és napozni.

 

Friss pálya
Friss pálya

 

Murau - Kreischberg síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
56 €
Gyerek
21 €

Főszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €
1 Napos
26 €
62 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Murau - Kreischberg sípályához

Szerintetek Murau - Kreischberg...

2016-11-27
Profiknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Széles hosszú pályák. Változatos terep. A hegy tetejéről az aljába végig lehet síelni. Jól átlátható bejárható.
Freeride-ra:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Nem feltétlenül a legalkalmasabb, az alsó részen van erre kialakított park.
Családosoknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Széles hosszú pályák. Változatos terep. Jól átlátható bejárható. Családosoknak ideális, mindenki megtalálj a számára megfelelő erősségű pályát. A feljutás néha lassú, nehézkes, de utána már nem igazán kell sorba állni.
Snowboardosoknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Az alsó részen van kialakított park. Széles hosszú pályák, alpin és freeridosoknak egyaránt élvezhető.
2016-11-16
Kezdőknek:

A K2 síoktatójának véleménye

Jó itt a kezdőket tanítani, mert fokozatosan lehet továbblépni a nehezebb pályák felé. A kezdőpályának ideális a lejtése és a központi részen van, tehát jól megközelíthető a kezdőknek.
Profiknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Változatos pályarendszer, kellően széles pályákkal. Nagyon jól karbantartott pályája van, még elismerődíjat is kaptak!
Családosoknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Családoknak az egyik legjobb választás! Jó találkozási pont, mindenkinek megfelelő pálya, kedves személyzet, jól megközelíthető felvonók. Jó infrastruktúra.
Snowboardosoknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Szuper park, jó és széles lejtők. Még alpinozni is lehet!
Freeride-ra:

A K2 síoktatójának véleménye

Inkább erdei terepek vannak. Vigyázni kell, mert nem lehet mindig freerideolni, büntetnek időnként. A síterep mivel kedvelt gyakran zsúfolt. Az erdő viszont üres!
2013-11-28
Kezdőknek: Hosszú kezdő pálya
Profiknak: Hosszú pályák, számos piros és fekete pályával is.
Családosoknak: Nem csak oktatás, de rengeteg külün program is van gyerekeknek
2013-11-25
Kezdőknek: Kezdő sielőknek ajánlott, széles pályák
Snowboardosoknak: Snowboardal álvezhető, széles pályák
2013-11-21
Kezdőknek: Lent szállodák, széles pályák, szerintem kezdőknek a legjobb.
2013-11-21
Kezdőknek: sok lankás, kék pálya
Profiknak: vannak elég hosszú, meredek pályák
Freeride-ra: elég sok hó az erdőben is
Családosoknak: minden tudásszintre alkalmas, a gyerekeknek sok érdekes pálya, gyerekbarát hütte
2013-11-21
Snowboardosoknak: A pályák kevéssé jegesek
2013-11-21
Kezdőknek: Hosszú széles lankás kék 2-es pálya, kabinos felvonóval, és í síiskola melletti 3/a is tökéletesen lankás és széles kezdőknek.
Profiknak: 1-es pálya kivételével inkább családi síterep kategória
2013-11-19
Profiknak: Nem a kedvencem, de elmegy.
Jártál már MURAU - KREISCHBERG síterepén? Mondd el a véleményed!