Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Dachstein-West - Gosau

Dachstein-West - Gosau

Sípályák 7.0km 63.0km 7.0km
Távolság BP-től 543km
SZEZON   12.23. - 04.02
Magasság   900-1650m
FELVONÓK 17 CSÁKÁNYOS 9 ÜLŐLIFT 3 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2019.05.16

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2019.10.21

Dachstein-West - Gosau sípálya információk

Felső–Ausztria és Salzburg tartomány határán húzódik Salzkammergut legnagyobb összefüggő síterülete. A három nagyobb települést (Gosau, Russbach, Annaberg) összekötő pályahálózatot elsősorban a kezdő ill. közepes tudású sízőknek és a gyermekes családoknak ajánljuk.

 

Személyes tapasztalat

Gosau West-Dachstein tényleg elsősorban a családoknak ajánlott, de a felső részen remek lehetőség nyílik arra is, hogy a kisebb izgalmakat kereső szülők a titkosban, pályán kívül húzzák az ívet!

Családoknak kedvez a sok piros, enyhe lejtésű pálya, a Bruno macis sí iskola a Russbach-i felvonónál, és pénztárca kímélő családi ajánlatok!

A 2010-2011-es szezonban a Gosaui lejtőkön egy vadonatúj 6 üléses felvonót is felavattak. Így sokkal gyorsabban jutunk fel a hegytetőre, ráadásul élvezhetjük az ülésfűtés, és az automata lábtartó és időjárás védő buborékot is!

A Zwieselalm-nál található ülős felvonó alatt remek Freeride-ra adnak lehetőséget a kitett domboldalak. A szomszédos Krippensteinnel ellentétben ezek a lejtők teljesen biztonságosak, egyáltalán nem kövesek, sziklásak, és dolináktól sem kell tartanunk. Természetesen a lejtők sokkal rövidebbek a szomszédénál, ellenben sokkal kevesebb hó mennyiségnél is bátran használható! Bár a legtöbb helyen, így itt is mindenkinek engedik az off-piste csúszást, azért ne soha se felejtsük, hogy csak saját felelősségre hagyjuk el a pályát!

 

 

Gosau west Dachstein

Ha valaki a modern körülményeket preferálja a hagyományos, rusztikus hütte hangulat helyett, akkor  Gosauban gőzgombócot a Go-Gosau Alm nevű helyen fogyassza el! A kívülről hagyományosnak tűnő hütte, belül gusztusosan ötvözi a számunkra néhol extravagáns, és a megszokott alpesi elemeket! A képek sokat elárulnak! A Go-gosau Alm elég férőhellyel rendelkezik, hogy bátran támadjuk meg a szokásos ebédidőben, de azt azért ne várjuk, hogy ilyenkor kevesen legyenek!
Szép, napos időben a teraszra kihelyezett babzsák fotelékért harcolhatunk. Vigyázat, saját tapasztalatunkra hivatkozva bátran állíthatjuk, hogy egy ilyen ülőalkalmatosságból igen nehéz kikelni, főleg ha még egy sört is bevágtunk!

 

 

Gosau west dachstein látkép

 

Olyan extra szolgáltatásokat is nyújtanak Gosauban, mint, a Skiline! A http://skiline.cc/dachsteinwest oldalon, ha beütjük a bérletet található kódunkat, akkor azonnal láthatjuk mely sílifteket használtuk, és mekkora szintkülönbséget síeltünk be!

 

Egyebek: természetes lehetőség nyílik éjszakai síelésre is! A közelben mindenképpen említésre méltó a Bad Ischl-i fürdő, ahol a hely jellegzetességével, a sóval felturbózott vizű medencékben áztathatjuk magunkat! A 4 órás jegy: 14 Euró. Ha nincs kedvünk síelni akkor mindenképpen nézzük meg a kilátást a Five Fingers-ről, és ha tehetjük látogassunk el az Unesco Világörökségi státusszal rendelkező Hallstattot!

Dachstein-West - Gosau síbérletárak

1 nap
Felnőtt   44,9 €
Gyerek   20,2 €
16,0 €
44,9 €
57,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Dachstein-West - Gosau vonzáskörzetében

Dachstein-West - Gosau szálláskereső


Extrák

Gyerekpálya

Útvonal Dachstein-West - Gosau sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Dachstein-West - Gosau...

JÁRTÁL MÁR DACHSTEIN-WEST - GOSAU SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!