Dachstein-West - Gosau

Dachstein-West - Gosau Sípálya információk

A síterep nyitva
13.030.02.0
543km
900-1650m
6 Húzólift
8 Ülőlift
3 Kabinos felvonó
2024-02-23
21
51km
2024-02-25
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Dachstein-West - Gosau

Felső–Ausztria és Salzburg tartomány határán húzódik Salzkammergut legnagyobb összefüggő síterülete. A három nagyobb települést (Gosau, Russbach, Annaberg) összekötő pályahálózatot elsősorban a kezdő ill. közepes tudású sízőknek és a gyermekes családoknak ajánljuk.

Személyes tapasztalat Dachstein West - Gosau

Gosau West-Dachstein tényleg elsősorban a családoknak ajánlott, de a felső részen remek lehetőség nyílik arra is, hogy a kisebb izgalmakat kereső szülők a titkosban, pályán kívül húzzák az ívet!

Családoknak kedvez a sok piros, enyhe lejtésű pálya, a Bruno macis sí iskola a Russbach-i felvonónál, és pénztárca kímélő családi ajánlatok!

A 2010-2011-es szezonban a Gosaui lejtőkön egy vadonatúj 6 üléses felvonót is felavattak. Így sokkal gyorsabban jutunk fel a hegytetőre, ráadásul élvezhetjük az ülésfűtés, és az automata lábtartó és időjárás védő buborékot is!

A Zwieselalm-nál található ülős felvonó alatt remek Freeride-ra adnak lehetőséget a kitett domboldalak. A szomszédos Krippensteinnel ellentétben ezek a lejtők teljesen biztonságosak, egyáltalán nem kövesek, sziklásak, és dolináktól sem kell tartanunk. Természetesen a lejtők sokkal rövidebbek a szomszédénál, ellenben sokkal kevesebb hó mennyiségnél is bátran használható! Bár a legtöbb helyen, így itt is mindenkinek engedik az off-piste csúszást, azért ne soha se felejtsük, hogy csak saját felelősségre hagyjuk el a pályát!

Ha valaki a modern körülményeket preferálja a hagyományos, rusztikus hütte hangulat helyett, akkor Gosauban gőzgombócot a Go-Gosau Alm nevű helyen fogyassza el! A kívülről hagyományosnak tűnő hütte, belül gusztusosan ötvözi a számunkra néhol extravagáns, és a megszokott alpesi elemeket! A képek sokat elárulnak! A Go-gosau Alm elég férőhellyel rendelkezik, hogy bátran támadjuk meg a szokásos ebédidőben, de azt azért ne várjuk, hogy ilyenkor kevesen legyenek!

Szép, napos időben a teraszra kihelyezett babzsák fotelékért harcolhatunk. Vigyázat, saját tapasztalatunkra hivatkozva bátran állíthatjuk, hogy egy ilyen ülőalkalmatosságból igen nehéz kikelni, főleg ha még egy sört is bevágtunk!

Olyan extra szolgáltatásokat is nyújtanak Gosauban, mint, a Skiline! Ezen az oldalon, ha beütjük a bérletet található kódunkat, akkor azonnal láthatjuk mely sílifteket használtuk, és mekkora szintkülönbséget síeltünk be!

Egyebek: természetes lehetőség nyílik éjszakai síelésre is! A közelben mindenképpen említésre méltó a Bad Ischl-i fürdő, ahol a hely jellegzetességével, a sóval felturbózott vizű medencékben áztathatjuk magunkat! Ha nincs kedvünk síelni akkor mindenképpen nézzük meg a kilátást a Five Fingers-ről, és ha tehetjük látogassunk el az Unesco Világörökségi státusszal rendelkező Hallstattot!

Dachstein-West - Gosau síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
64 €
Gyerek
33.3 €
1 Napos
26 €
64 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Dachstein-West - Gosau sípályához

Szerintetek Dachstein-West - Gosau...

2013-11-21
Freeride-ra: Ha van elég hó, vannak lehetőségek pályák mellett is
Snowboardosoknak: Gondozott pályák, kevés jeges rész
2013-11-18
Kezdőknek: Sok piros pálya inkább kék, ezért kezdőknek is jó
Családosoknak: A családi pályák alacsonyan vannak, enyhe időben nem túl hóbiztosak
Jártál már DACHSTEIN-WEST - GOSAU síterepén? Mondd el a véleményed!