Siessen, aki idén még síelni akar! Hír

Sítv.hu
2009/12/28
Két magyar síterep kinyitott, összegyűjtötték a maradék havat. Mégis tudnak hol síelni a gyerekek a téli szünetben.
Hirdetés
Hétfőtől két magyar síterepen lehet síelni, a Mátrában a Síparkban , illetve a Bakonyban az eplényi Síarénában . Természetesen a szokatlanul meleg napok és a rengeteg eső után nem lesznek ideálisak a feltételek, de legalább csúszkálhatnak a téli szünetben azok a gyerekek is, akik nem utaznak külföldre a családdal.
 
Miután Karácsony második napjára elállt a langyos eső, mindkét síterepen elkezdték összegyűjteni speciális gépekkel (ratrakokkal) a hegyoldalakon maradt műhavat. Egy-egy pályát 20-30 centiméter vastagon beborítottak a maradék hóval, ráadásul az egyre hidegebb időben még a hóágyúkat is bekapcsolták néhány órára.
 
A hó minősége természetesen jócskán elmarad a Karácsony előttitől, emiatt kedvezményes áron lehet használni a felvonókat. Néhány nap múlva újra sokat melegszik az idő, így, aki még idén síelni akar a magyar hegyekben, annak érdemes a hét elején kihasználnia a lehetőséget.
M illiós veszteségeket okoz a szokatlanul meleg időjárás a magyarországi sípályákon, a mátraszentistváni Síparkban például 4 millió forintnyi műhavat mosott el az eső két nap alatt.

Hirdetés