Miért éppen Karintia? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/02/23
5 tuti tipp, hogy miért Karintiába gyere síelni

Akár a hóbiztos, széles lesiklópályákon, hó- és élményparkokban, akár a hepehupás pályákon - Karintiában, Ausztria napos déli részén, a családok remekül érzik magukat. A kényelemről és az élményekről kisebb-nagyobb extrák gondoskodnak, mint az ülésfűtéses felvonók, a szaunák, közvetlenül a sípályák mentén, vagy a figyelmes sípálya-komornyik és a lovaskocsi taxi. A karintiai Alpok-Adria konyha finomságai pedig kicsiknek és a nagyoknak egyaránt ízleni fog!

 

Lovaskocsi taxi és beszélő állatok

Katschberg az a hely, ahol a gyerekek szó szerint mesevilágban tanulhatnak meg síelni. Beszélő rajzfilmfigurák vidítják fel a gyerekeket a tanuló-lejtők mentén és síelés után lovas taxi viszi vissza a kis síelőket a szállodába.

 

lovaskocsi-taxi-bobo-express-landal-katschberg.jpg
lovaskocsi-taxi-bobo-express-landal-katschberg.jpg

 

Sípálya komornyik

A Turracher Höhe az apró figyelmességeknek és különlegességnek köszönhetően válik igazán egyedülálló síközponttá. A személyre szabott szolgáltatás a síterep védjegye, erre a legjobb példa a síkomornyik, aki a gyerekeknek fagyival kedveskedik, a felnőtteket pedig egy-egy pohár habzóborral (frizzante) lepi meg. A szolgáltatás tényleg személyre szabható, azaz a komornyik bérelhető is.

 

sipalya-komornyikGelati-von-Pistenbutlerin-Gertraud-Turracher-H-he_-Attisani.jpg
sipalya-komornyikGelati-von-Pistenbutlerin-Gertraud-Turracher-H-he_-Attisani.jpg

 

Símozi

Nassfelden az a jó, hogy tele van szórva extrákkal, amiket akár tudatosan is végigjárhatsz, de véletlenül is belebotolhatsz és akkor jön az öröm. A BMW szponzorálásában sebességmérő és szlalompályán próbálhatod ki, milyen érzés menőnek lenni. Van belépőkapu, indításjelző síp, időmérés, szurkoló tömeget imitáló kolompolás és még kamerás közvetítés is. Ez utóbbit síbérleted használatával az interneten, vagy a kihelyezett kioskon (a Millenium Expressz völgyállomáson találtunk egyet) meg is nézheted. Automata a rendszer, de több kameraállásból, ráközelítéssel és követéssel éppen olyan érzést kelt, mintha profi TV-stáb követte volna a mutatványt. Emellet a napi megtett síelésről is infót kapsz, amit a sílifteken csekkolás alapján számol ki a szisztem. Tiszta Nagy-tesó feeling.

 

 

Szauna a sípályán

Bad Kleinkirchheim mostantól jól befűt a síelőknek és ezt vehetjük szó szerint, mivel Karintiában egyszerűen semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy egy szauna landoljon 1950 méteres magasságban!

Mínusz 10 fok és hófúvás? Ez már a múlté, mostantól nincs több vacogás!

Wellness egy kicsit másképp: a síelők általában a síelés után engedik fel elgémberedett tagjaikat különféle szaunákban, ám mostantól ez a trend megváltozni látszik, ugyanis ez az izzasztó berendezés a sípálya tetejére költözött. A mobil szaunát találóan "Thermen Cube"-nak nevezték el, melynek ötletgazdája egy Ausztriában furfangos ötleteiről már jól ismert nockbergi wellnessközpont.

Két ilyen "wellness-sziget" várja St. Oswald síterepén a frissülni vágyó síelőket. Azonban a két kabin nem egyforma, mindkettőnek van egy-egy különlegessége:

- az egyik 6 személyes üvegezett kabin síbérlettel rendelkezőknek biztosít szabad belépést a kellemes hőmérsékletű infravörös szaunába, ahol a Római Termálfürdő szaunamestere élő közvetítésben jelentkezik be a völgyből és szaunázási tippekkel látja el az érdeklődőket. A masszázsidőpont foglalásának lehetősége mellett akár egy virtuális felöntésen is részt vehetünk. Már 5 perc infravörös szaunázás regenerálja az igénybevett izmokat.

 

 

Ülésfűtéses felvonó

Még a legnaposabb időjárás mellett is áthűlhet a sejhaj, pláne, ha új trükkök gyakorlása közben sűrűbben csücsülsz bele a hóba, vagy egy kiadós porhavazáson vagy túl. Hidegebb, csapadékos időjárásnál meg aztán pláne. Ilyenkor nem jó móka odafagyni a felvonóra, de Karintiában nem is kell. Az ülésfűtéssel ellátott felvonókon kiolvadhatsz és kellemesen felmelegedhetsz a következő csúszás előtt. Csak az a baj vele, hogy könnyen hozzá lehet szokni.

 

Meggyőztünk?