Menü

2015.02.10.     Hozzászólás 0

Miért Donovaly? Ha indok kell...

Olcsó is, közel is van, 80 cm friss hó na és Dodo. 


Hóhelyzet

Napi frissítésű hójelentésünk (2015.01.20) szerint Donovalyban 80 cm friss hó vár! Az aktuális hóvastagságot, időjárás és havazás előrejelzést, sőt hóbiztosság mutatót itt találsz: Donovaly Hójelentés

Közel van

Bár ez lakhelytől függően szubjektív, de elmondható, hogy Észak Magyarországhoz ámblokk közel van. Budapesttől 203 km. 3 óra alatt ki lehet érni, még úgy is, hogy autópálya kb. 10 km-nyi van. Interaktív térképünkön egy mozdulattal megtudod mennyi kiérni sok egyéb hasznos infó mellett.

 

Donovaly

Fotó: parksnow.sk

 

Olcsó
Igen olcsó. Szlovákiában 16 és 37 Euró között mozognak a 2013/14-es szezonra a napijegyek. Donovaly napijegyének ( 7 órás jegy) listára 26 euró a főszezonban. Ellenben, ha előre megveszed a Lupus Travel-nél, akkor 20% kedvezményt kapsz. Ez így napijegynél már csak 20,8 euró, ami az egyik legolcsóbb Szlovákiában. Pláne, ha az osztrák napijegy árakhoz viszonyítjuk, ahol könnyen 40 Euró felé mehet az ár. Ott 15 és 55 Euró között mozognak az árak. Magyar viszonylatban sem rossz a 20,8 Euró ami kb. 6300 Ft. Itthon 6300 Ft-os napijegy árával Eplény a legdrágább, ahol összesen 4,3 km pálya van, míg Donovalyban 11 km.
Ezen felül ingyenes koripályával is találkozhatunk.

Szállás: Ha ügyesek vagyunk és leleményesek, akár 12 Euró per főtől is kaphatunk szállást. Ehhez 7 fős apartmant kell választanunk. Átlagban 20 Euró per fő környékén bőven van választási lehetőségünk.

A mi javaslatunk: Donovaly szállás

Buszjárat: Ha nincs autónk vagy egyedül mennék azoknak javasolt a 2016/17-e szezontól hétvégi rendszerességgel indított közvetlen buszjáratra jegyet venniük. A Cartour Travel fog minket szállítani.

 

Magyar oktatók
A Patty Ski síiskolában idén már 6 magyar oktató segítségével tanulhatnak nem csak a gyerekek hanem a felnőttek is.

Snowpark: Szlovákia legnagyobb snowboard parkja. Itt készül a Szlovák Snowboard válogatott is. A 3 ugratóval és 12 más elemmel rendelkező Riders Parkot választották Szlovákia legjobb snowboard parkjának. (boardlife.sk és freeskier.sk felmérése alapján). Az utóbbi 2 szezonban mindig a Donovaly Riders Park volt az először megnyitó snowboard park!

 

Donovaly

Fotó: parksnow.sk

 

Közép-Európa legnagyobb gyermek FUN PARKJA
A Donovalyban található FUN PARK ideális helyszín arra, hogy megtanuljunk síelni. A meglévő 2.500 m2 területet 2011 decemberében további 10 000 m2-el növelték, ezzel egyből Európa második legnagyobb gyermek síparkjává vált. A Nová Hoľa és Zahradište pályarendszerek között elhelyezkedő Parkban magyar oktatók, továbbá Lulu, Dodo, Yeti és Brumik segítségével tanulhatnak síelni a csemeték.

A FUN PARK immár 9 varázsszőnyeggel (gumiszalagos sífelvonó a kicsiknek) várja a kicsiket, így félelem nélkül, vidáman tanulnak meg síelni. Ezenkívül egy motoros „carousel” (sí-körhinta) szintén nagy segítséget nyújt a gyermekek síoktatásában. A gyerekek már 3 éves kortól beléphetnek a síovi területére, ahol játszva tanulhatnak síelni.

Minden nap déli 12.00-kor egyedi „Show on Snow” előadás! Ember nagyságú mesefigurák Dodo, Lulu, Dörmi (Brumik) és Parksnow egér szórakoztatják a gyerekeket, majd egy felejthetetlen motoros szán vonatozással lehet zárni a programot.

Mindenki aki részt vesz a Dörmi (Brumik) síovi tanfolyamon ajándékot kap!

Foglalás és rendelés egyenesen a szállodák recepcióján, vagy Budapesten a Lupus-Travelnél vagy a Boci-Travelnél!

2 síközpont, 1 bérlet

Ha 2 naposnál hosszabb időtartamra vásárolsz jegyet akkor nem csak Dononvalyn hanem Rózsahegyen is síelhetsz. Ugyanez jár természetesen a Slovakia Super Ski Pass szezonbérlet tulajdonosoknak is.

 

Park Snow kártya
A kártyához akkor juthatsz hozzá, ha szállást foglalsz min. 2 éjszakára valamelyik partnerszállodában. Tekintettel arra, hogy növelték a szolgáltatások körét, az elérhető kedvezményeket, ettől a szezontól a vendégkártyáért egy jelképes összeget, 2,20 Eurót kell fizetni.

A legattraktívabb kedvezmények, melyeket a kártyával kaphatsz:
- kedvezmény 3- napos és 6- napos síbérletekre a PARK SNOW Donovalyban
- kedvezmények sí és snowboard felszerelések kölcsönzésekor, valamint sí és snowboard iskolákban és aquaparkokban
- további információkat kedvezményekről a www.parksnow.sk weboldalon találsz

 

Funpark Donovaly

Fotó: parksnow.sk

 

Slovakia Super Ski Pass
Nem csak szezonbérlet, annál sokkal több. Főleg azét, met nem csak szezonra hanem 10 vagy 15 napos időszakra is meg lehet venni. Használatával 7 szlovák sípáradicsomban síelhetünk. A legjobb az egészben, hogy nem kell egymás utáni napokon felhasználni a 10 vagy 15 napos bérletet, hanem eloszthatjuk az egész szezonban őket. Ezen felül a kártya ingyenes belépést biztosít a Tatralandia wellness központba is, ha lenne olyan nap amikor nem a síelést választjuk. Apróbetű természetesen van, az árak mellett itt azt is megnézheted...

Olvass többet a témáról: donovaly

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.