Kétszáz síelő a Bakonyban, hatszáz a mátrai síterepen Hír

Turizmus.com
2009/12/29
Kétszáz vendég kereste fel hétfőn a Bakonyban lévő eplényi síterepet, míg a mátraszentistváni pályákon a délutáni órákra hatszáz síelő gyűlt össze.
Hirdetés

Palics Izabella, a bakonyi sícentrumot üzemeltető Nordica Síaréna Kft. szóvivője elmondta, hogy az eplényi síterepen az öt pálya közül az egyik egy kilométeres hosszúságút tudják használni a síelők 400 méternyi szakaszon. A pálya mellett üzemel a sífelvonó, sőt működik a nemrég átadott négyüléses is, ugyanis azon erdei kirándulókat szállítanak - tette hozzá. Közlése szerint a pályát legalább 40 centiméteres hó borítja, s éjszakánként hóágyúzzák is a síterepet. Kevés ágyúzás elég lesz ahhoz, hogy megnyithassák a teljes, egy kilométeres pályát.

A mátrai síterepen a hétfő délutáni órákra 600 látogató gyűlt össze, a vendégek vasárnapi számához, a 200-hoz képest szembetűnő a növekedés - mondta Erbeszkorn Tamás, a sícentrum szóvivője. Mátraszentistván térségében hétfőn este -3 Celsius-fok körüli volt a hőmérséklet. Hét hóágyút készítettek elő, ezek óránként összesen 40-50 köbméter hó előállítására alkalmasak. A tervek szerint kedden megnyitják a 6-os pályát is, éjszaka pedig az eddig is üzemelő 5-ös pálya, valamint a gyerekek számára kialakított gyakorlópálya is friss hóréteget kap. A síelők 21 óráig vehetik igénybe a sícentrum szolgáltatásait.
Hirdetés