Freestyle sí és snowboard Stájerországban Hír

Freestyle sí és snowboard Stájerországban Hír

(x) - Támogatott tartalom
2014/11/04
A parkban egy kezdő, egy közepesen nehéz és egy profiknak szánt pálya várja a síelőket és snowboardosokat

Stájerország - Ausztria zöld szíve több kilométer hosszú, porhóval borított sípályákkal várja a carvingosokat, snowboardosokat, freeridereket és a szenvedélyes síelőket egyaránt. A hóbiztos téli élményekről a síterepek magaslati fekvése és a modern hóágyúrendszer gondoskodik. A bátrabbak, legyen szó kezdőkről vagy profikról, tökéletesen megépített funparkokban tombolhatják ki magukat Stájerországban. 

A Dachstein Superpark az elmúlt években a freestyle-világ egyik kedvelt, nemzetközi léptékű találkozóhelyévé vált. A Kreischbergen található Airypark egy csaknem 800 méter hosszú pályával várja a sportolókat, ahol különböző korlátok, ugratók, boxok és egy - vb-futamok során is használt - félcső gondoskodik a különleges élményekről. A Stuhleck hóparkjában több mint 30 akadály, egy saját felvonó, valamint a különböző tudásszinteknek megfelelő útvonalak kínálnak önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. Emellett a Planai Superpark is igazi szuperlatívusszá nőtte ki magát. A parkban egy kezdő, egy közepesen nehéz és egy profiknak szánt pálya várja a síelőket és snowboardosokat, összesen 17 akadállyal és egy trapéz ugratóval.

 

Freestyle sí és snowboard Stájerországban Forrás: austria.info
Freestyle sí és snowboard Stájerországban
Kép forrása: austria.info

 

Stájerország a világ egyetlen olyan régiója, amely már mind a 7 fajta FIS világbajnokságot vendégül láthatta, és az idei téli szezonban ismét bebizonyíthatja, hogy egyedülálló szakértelemmel rendelkezik a téli sportok és a télisport-rendezvények lebonyolítása terén. A schladmingi alpesi sí világbajnokságot, a ramsaui északi összetett világbajnokságot, a kulmi sírepülő világbajnokságot, a kreischbergi snowboard, telemark és freestyle sí világbajnokságot és a Gaalban rendezett gyepsí világbajnokságot követően 2015. január 15. és 25. között a Kreischbergen rendezik a FIS Freestyle Sí és Snowboard Világbajnokságot.

A kreischbergi világbajnokság egy igazán különleges premiert is jelent, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a snowboard és freestyle sí világbajnokságot egyszerre rendezik. A nézők izgalmas versenyekre számíthatnak a sí- és snowboardkrossz, a félcső, a big air vagy a buckás pályán rendezett versenyszámokban egyaránt.

  

Freestyle sí és snowboard Stájerországban Forrás: austria.info
Freestyle sí és snowboard Stájerországban
Kép forrása: austria.info

 

További információk a freestyle síelésről és snowboardozásról Stájerországban:
blog.steiermark.com/hu