Freeski és Funpark Eplényben Hír

Nordica síaréna
2012/10/30
Magyarországon egyedülálló Freeski és Funpark került kialakítása a Nordica Síarénában Eplényben.
Hirdetés

A bakonyi síterep idei nagyszabású keretében létrehozta Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkját. Az új 6-os számú sípálya oldalába épített hatalmas földből készült elemekkel a Snowboard és a Freeski szerelmeseinek kedveskednek az üzemeltetők. A park területén az ugratók között egy Big-air is helyet kapott. Természetesen az új 6-os pálya szélessége megengedi, hogy a síelők a parkot használóktól elkülönülve, biztonságosan elférjenek.

 

 

Mivel az újonnan elkészült 6-os pálya alja meredeknek bizonyulna a kezdők számára, ezért a Síaréna egy szerpentint épít az alsó meredek szakaszra. A hihetetlen földmunka eredményeképpen a meredek szakasz könnyen síelhető kék pályává változik, így a kezdők is bátran nekivághatnak az élvezetes kanyaroknak.

 

 

Annak érdekében, hogy új Freeski és Funpark és a 6-os pálya egésze napnyugta után is használható legyen, az új 6-os pálya kivilágítást kap. Így az egyes és kettes pálya mellett ez már a harmadik kivilágított sípálya Eplényben. Az alkonyat utáni biztonságos síelésről a frissen elhelyezett, nagyteljesítményű fém-halogén reflektorok gondoskodnak.

Holle Anyó éttermének eddig nyitott külső teraszai befedésre kerültek, így 80 négyzetméterrel bővült a fedett éttermi terület, ráadásul a lépcsőházhoz ajtókat építettek az energiatakarékosság szempontjából. Az új beépített részekhez természetesen fejleszteni kellett a fűtési rendszert is, ezért Holle Anyó kazánházának kapacitását is megnövelték. Fázni biztos nem fogunk!

 

 

A sípályán működő mágneskártyás rendszer is jelentős korszerűsítésen esik át. A beléptető-kapuk automatikus ellenőrző rendszert kapnak, valamint új kapukat telepítenek a 2-es számú csákányos felvonóhoz. Új dekoratív chip kártyákat vezetnek be, ráadásul a személyre szóló szezon bérletek még személyre szólóbbak lesznek a tulajdonosuk fényképének rányomtatásával.

Az eddig Eplényben működő két webkamerából álló rendszert egy harmadikkal egészítik ki, így már három ponton lehet majd online követni a Nordica Síaréna mindennapjait.

Hirdetés