Síaréna exkluzív - Sípálya beszámoló

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/02/06
Online kölcsönöztünk sílécet, kajáltunk egy jót a a Holle Anyónál, és lenyomtuk az új sípályákat.
Hirdetés

Az eplényi Nordica Síarénába először a 2009/2010-es síszezonban látogattam el, amikor átadták a pálya fejlesztésében nagy ugrást jelentő Szent Sólyom négyüléses felvonót. Akkor saját sífelszereléssel csúsztam és az azóta eltelt szezonokban is jó néhányszor eljöttem ide a barátokkal egy-egy nap erejéig. De mélyebben nem merültem el a sípálya szolgáltatásaiban, csak élveztük a csúszást, és a jó hangulatot. Ám most minden szolgáltatást szigorú tesztelés alá vettünk.

 

Szigorú tesztelés
Szigorú tesztelés

 

Síkölcsönző - Foglald le Online

A Nordica Síaréna síkölcsönzője Nordica, Blizzard sílécekkel, Nordica, Tecnica sícipőkkel, Alpina bukósisakokkal, snowboard felszerelésekkel és profi személyzettel van felvértezve. A felszerelések négy kategóriában állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a tudásszintjének és stílusának leginkább megfelelőt. 

Akár online is lefoglalhatod a sífelszerelésed, melynek előnye, hogy nem kell sorba állni, azonnal kézhez kapod a súlyodnak megfelelően előkészített sílécet és előmelegített sícipőt! Az online kölcsönzésről bővebben itt.

A síkölcsönzőben ezek mellett éleznek, waxolnak, beállítják a kötésedet éa készséggel állnak rendelkezésre a pálya teljes nyitvatartási ideje alatt.

 

Pályák

Ottlétünkkor az 1-6-7-es pályák és az 1-es tanulópálya voltak nyitva, annak ellenére, hogy a hóágyúk napok óta folyamatosan mentek. Egy korábbi, néhány napos felmelegedés és az eső kicsit „elintézte” a pályákat, hiába volt aznap kb. -3 fok. A lényeg, hogy a Szent Sólyom 4 üléses felvonó, a fenti 2-es és a lenti 1-es csákányos lift, valamint a tanuló 1-es bébilift is üzemelt, így lényegében mi a teljes pályahosszt kék és piros pályákon be tudtuk síelni.

Az újonnan kialakított szerpentint is kipróbálhattuk, illetve a legkisebb korosztály is gyakorolhatott a babapályán. Szerdai nap lévén azt gondoltuk, hogy viszonylag kevesen lesznek, de már érkezésünkkor láttuk, hogy alaposan tévedtünk. Az egész síarénában olyan nyüzsgő élet fogadott minket, akár Ausztriában: a síkölcsönzőben, a lifteknél, a hüttében és a pályákon is sokan voltak, ennek ellenére sehol sem volt számottevő sorban állás. A pályák lejtése és szélessége változatos és komfortos, vannak ugyan szűkebb szakaszok, de azok is kezelhetők, ha az ember nem 300-al készül becsapódni a fordulóba.

A pályák kezdőknek természetesen nagyobb kihívást jelentenek, de a haladók is tudnak jókat csúszni. Kár viszont, hogy a fekete pályákat ezúttal nem tudtuk kipróbálni. A legkisebbeknek szóló 90 m-es, enyhe lejtésű pályán szintén nagy volt a forgalom, az apróságok fáradhatatlanul rótták a köröket és kerülgették a mesefigurákat kisebb-nagyobb sikerrel. Ez a pálya meglehetősen védett, mégis központi helyen van. A gyerekeknek a kicsúszás esélye szinte nulla, ezért minden szülő biztonságban tudhatja itt gyermekét.

  

82803-Tesztel-nk-tesztel-nk....jpg
82803-Tesztel-nk-tesztel-nk....jpg

 

A nap folyamán ritkán álltunk meg, de úgy voltunk vele, hogy a hüttét azért csak ki kellene próbálni, ezért a déli pihenőt nem a szendvicseink majszolásával töltöttük, hanem beültünk a faház igényesen kialakított és kellemes hangulatú éttermébe, ahol több finom étel közül is válogathattunk; a desszertekről nem is beszélve.

Hirtelen felindulásból egy nagy adag cordon bleut rendeltem rizzsel, majd ezután beneveztem egy túrós rétesre. A látvány alapján az étel és a desszert ízében sem csalódtam, mellesleg a kedves és segítőkész kiszolgálás még teljesebbé varázsolta az ebédünket. Rögtön az éttermi rész mellett van két másik helyiség is, az egyikben rossz idő esetén akár saját elemózsiánkat is elfogyaszthatjuk vagy beülhetünk egy kicsit relaxálni. A másik a baba játszó szoba, ahol külön radiátorokkal fűtenek a kicsiknek. Megtalálható itt jópár mesekönyv és játék, így az áthűlt porontyokat könnyedén meg lehet melengetni és újabb elfoglaltságot keríteni nekik. A főépületben egyébként 22 ember elszállásolására van lehetőség, igazán hangulatos belső kialakítású szobákban. Aki a síelés közben nem szeretne sok időt tölteni az evéssel és még csak nem is fázik, az a síkölcsönzővel szemben kialakított kültéri büfében is jól lakhat, ahol gyrostálat, hamburgert, hotdog-ot, melegszendvicset és egyéb gyorskajákat találhatunk. A forró tea és forraltbor szigorú kelléke a büfének, enélkül nem is lehetne igazi egy síelős nap!

 

Hütte
Hütte

 

Már épp kezdett sötétedni, mikor az utolsókat csúsztuk a pályákon, fáradtan, elégedetten és vidáman indultunk haza Eplényből. Délután még a nap is kisütött kicsit, meleg narancsos fénybe burkolva a hideg és szürke téli tájat. Ausztriában szoktam hasonlót érezni, még úgy maradtam volna! De így legalább lesz miért visszatérni!

 

Klikk: Hójelentés Eplényből...

Klikk: Nordica Síaréna - Eplény sípálya infók, árak, stb...

Hirdetés