Eplény és Mátra is behavazódott

Eplény és Mátra is behavazódott

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2015/01/26
Nagyon jól síelhetők a hazai síterepek.
Hirdetés

Eplény - Nordica Síaréna
Nagyon szépen kitartott a január elején ágyúzott hóréteg a pályákon. Az utóbbi enyhe időszakban is üzemeltek a felvonók. A pályán átlagosan 40-75 cm tömörített hóréteg maradt meg. Mostanra pedig megérkezett a megváltó lehűlés, melyet havazás kísért.

 

siarena.JPG
siarena.JPG

 

Folyamatosan havazott a Nordica Síarénában, amikor pedig a hőmérséklet kellőképpen lecsökkent, a hóágyúk is rádörrentettek. Az utak a havazás ellenére is járhatóak. A teljes személyzet, illetve az első vendégek is megérkeztek már a pályára. Minden nap lehet síelni!

 

Mátraszentistván Sípark
Szombat reggelre téli táj fogadta a Síparkba érkezőket, 7 cm friss hó hullott, így a sípályák felfrissültek. Napközben is fagypont környékén maradt a hőmérséklet és a következő napokban is lesz pár centi friss hó.

Vasárnap estétől mind a 16 hóágyú nekilát a hóréteg hizlalásának és persze a további sípályák behavazásának is.

 

sipark.JPG
sipark.JPG

 

Nyitva a Hóhatár Hütte, a síkölcsönző és várják a tanulni vágyókat az oktatóteraszon.

Az előrejelzések szerint január utolsó hetében gyönyörű téli idő lesz, havazás és napsütés váltogatja majd egymást, a hőmérséklet fagypont alatt lesz napközben, tehát minden feltétel adott lesz egy nagyszerű téli kikapcsolódásra a Síparkban! Január 29-30-31-én lesz a IV. Hófesztivál, mely a nevéhez méltóan idén is egy igazi havas fesztivál lesz!

Hirdetés