Az Atomic bemutatta a 2010-es szezonra szánt újdonságait Hír

Tankó József
Tankó József
2009/03/17
Az Atomic bemutatta a 2010-es szezonra tervezett legújabb fejlesztésű síléceit, és sífelszereléseit. Az új technológiával gyártott lécek mind külcsínben, mind belbecsben sok újdonsággal szolgálnak.
Hirdetés

Bemutatta az Atomic a legújabb, jövő szezonra szánt új fejlesztésű D2-es Varioflex és Variocut technológiával felvértezett léceit, amelyek a 15 éves múltra visszatekintő Beta-szerkezetű léceit fogják váltani. Az új lécek követik az általános trendeket, így egyre szélesebbek, ami növeli kihasználhatóságukat, és síelés élményét. A friss fejlesztést, mielőtt a nagyközönségnek is elérhetővé tették volna, már az idei szezonban bevetették a versenysportban, pontosabban a Sí Világbajnokságon, melynek köszönhetően a konstruktőri ranglistán idén is vezető pozíciót tölt be az Atomic. A gyártó sikerét a technikai újdonságok mellett a jól összeválogatott, tehetséges fiatalokból álló versenyzőgárda is biztosítja, akiknek átlagéletkora idén nem haladta meg a 23 évet. A kipróbált, és jól vizsgázott technológia így jogosultságot nyert arra, hogy a piacon is bizonyítson, és továbbra is fenntartsa az Atomic vezető státuszát.

A két újdonság

A Varioflex technológiával készülő lécek kiváló éltartásukal, stabilitásukkal, és kimagasló rezgéselnyelési képességükkel könnyen képesek alkalmazkodni a síelő elvárásaihoz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minél nagyobb erőhatást éri a lécet, annál szorosabbá válik a kapcsolat a felső merev rész, és az alsó rész között, amelynek következtében megnő a léc merevsége.  Ebből adódóan normál sebességnél kanyarodva rugalmasan, míg nagysebességű íveknél a terheléstől függően egyre merevebben viselkedik a léc.

A két fejlesztés közül, talán a Variocut-ot nevezhetnénk forradalmibbnak, mivel ebben az esetben a léc alsó, hóval érintkező felét a csőrétől és farától nagyjából a hossz egy harmadáig „felsliccelték”, és egy rugalmas gumi közbeiktatásával összekapcsolták a két felet, a kötés alatti egy harmad rész azonban nem lett kettéosztva. Így a fordulási manőver végrehajtásához sokkal kisebb erőkifejtés és sokkal rövidebb idő szükséges.

 A síléccsaládok

Válogathatunk majd a D2-es technológiával megerősített Drive, a multifunkcionális Nomad, a pályán kívüli „szűz” hóra szánt Freeride, a szabad stílusú sízést preferáló Freestyle, Park, és nem utolsó sorban a szintén D2-es újításokat magán viselő Race síléccsaládok közül. Ezek mellett a gyártó gondolt a hölgyekre is, mivel figyelembe vette a nők, férfiaktól eltérő anatómiai, és ízlésvilágbeli különbségeit, melynek eredményeként egy harmonikus, és nőies dízájn elemekkel rendelkező kollekciót állított össze számukra.  Természetesen a gyermekeknek szánt lécek sem maradtak ki a frissítésből, viszont csak 130 centiméteres léchosszúság felett vásárolhatnak a szülök az aktuális fejlesztésekből. Ha azonban, az előbb említett magassági paraméter alatt marad a gyermek, akkor sem kell csüggedni, mivel a jól bevált hablécek pompásan kiszolgálják a kicsik igényeit. A kislányoknak pedig lehetőségük lesz igazi „barbis” rózsaszín síléccel hasítani a jövő szezonban.

 

Hirdetés