Menü

2008.05.16.     Hozzászólás 0

Ezüst csillogás raftingban

A szerdai napon kezdődött a rafting Európa-bajnokság, ahol öt magyar egység képviseli hazánk színeit. Nyugati szomszédunknál, az ausztriai Wildalpenben, a Salza folyón rendezik a versenyt.

A bajnokság az R4-es kategóriában (négyes raft), sprint versenyszámmal és az úgynevezett head to head-del kezdődött. Az első napon a magyar csapat ezüstérmet szerzett sprintben, 8 tizedmásodperccel lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A verseny érdekessége és egyben kuriózuma, hogy a döntőket este, egy kivilágított pályán rendezik meg.

A 29 induló közül, sprint kategóriában az első helyezett Hollandia mögött a Simon Ádám, Iványi Gábor, Schromm Barna és Fodor Szabolcs (tartalék: Erdélyi Zoltán) összetételű egység végzett, a bronzérmet pedig a csehek szerezték meg. A másik magyar hajó Veres Csabával, Erdélyi Zoltánnal, Kovács Zoltánnal és Markovics Andrással a tizenkettedik pozícióban zárta a futamot.

A hölgyek sprint kategóriájában 16 hajó állt rajthoz, a középmezőnyben, a nyolcadik helyen végzett a Kiss Kinga, Süveges Lilla, Bányai Zita, Zimits Kriszta (tartalék Egedy Nóra) által alkotott egység, a másik magyar hajó (Ölschléger Beatrix, Oszlánczi Adrienn, Németh Veronika, Nagy Éva, Zakál Anikó) a tizenegyedik helyen ért célba.
A head to head kategóriában, amikor két hajó közül mindig csak egy jut tovább a következő körbe, a Kiss Kinga, Süveges Lilla, Bányai Zita, Zimits Kriszta (tartalék Egedy Nóra) az összesített negyedik helyén végzett. A többi magyar hajó sajnos már az első körben búcsúzott.

Ma este folytatódnak a döntők, reméljük a tegnapihoz hasonló sikerekkel!

Olvass többet a témáról: európa bajnokság, magyar, vadvíz, rafting, verseny