Ezüst csillogás raftingban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/16
A szerdai napon kezdődött a rafting Európa-bajnokság, ahol öt magyar egység képviseli hazánk színeit. Nyugati szomszédunknál, az ausztriai Wildalpenben, a Salza folyón rendezik a versenyt.
Hirdetés

A bajnoks ág az R4-es kategóriában (négyes raft), sprint versenyszámmal és az úgynevezett head to head-del kezdődött. Az első napon a magyar csapat ezüstérmet szerzett sprintben , 8 tizedmásodperccel lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A verseny érdekessége és egyben kuriózuma, hogy a döntőket este, egy kivilágított pályán rendezik meg.

A 29 induló közül, sprint kategóriában az első helyezett Hollandia mögött a Simon Ádám, Iványi Gábor, Schromm Barna és Fodor Szabolcs (tartalék: Erdélyi Zoltán ) összetételű egység végzett, a bronzérmet pedig a csehek szerezték meg. A másik magyar hajó Veres Csabával, Erdélyi Zoltánnal, Kovács Zoltánnal és Markovics András sal a tizenkettedik pozícióban zárta a futamot.

A hölgyek sprint kategóriájában 16 hajó állt rajthoz, a középmezőnyben, a nyolcadik helyen végzett a Kiss Kinga , Süveges Lilla , Bányai Zita, Zimits Kriszta (tartalék Egedy Nóra ) által alkotott egység, a másik magyar hajó ( Ölschléger Beatrix, Oszlánczi Adrienn, Németh Veronika, Nagy Éva, Zakál Anikó ) a tizenegyedik helyen ért célba. A head to head kategóriában, amikor két hajó közül mindig csak egy jut tovább a következő körbe, a Kiss Kinga, Süveges Lilla, Bányai Zita, Zimits Kriszta (tartalék Egedy Nóra ) az összesített negyedik helyén végzett. A többi magyar hajó sajnos már az első körben búcsúzott.

Ma este folytatódnak a döntők, reméljük a tegnapihoz hasonló sikerekkel!
Hirdetés