Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 33 km    szintemelkedés: 50 m    szintidő: 2 óra     nehézség: Könnyű (Családi)

Kis-Balaton családi kerékpártúra

A Merida Tour de Zalakaros 33km hosszú családi bringatúrájának 2014-es útvonala a Kis-Balaton környékén, kellemes, kevés emelkedővel megáldott kerékpáros útvonal. A településen belüli kerékpárutak sokszor nagyon erőltetettek, de két település között sokszor jól jönnek. A főutak forgalma elviselhető. Beszámoló a túráról...

 

 

Itiner
- Mi szálláshelyünktől, a Hotel Karos Spa-tól indultunk, a járdának látszó tárgy a tábla szerint kerékpárút. Nagyon nem kell cifrázni, Zalakarostól Garabonc, Nagyráda, Zalaszabar érintésével haladj a főút mentén. Ha van kerékpárút, érdemes használni, ha nincs, akkor az úttesten szabad haladni.

- Zalaszabar település után egy fákkal szegélyezett útra térj le jobbra, ahol rövidesen mindkét oldalról a Kis-Balaton vesz körül.

 

Galéria a képre kattintva a beszámolóban...

  

- Amikor jobbról elfogy a tó, egy sorompót kikerülve térj rá az aszfaltozott gátra és innen háborítatlanul haladhatsz. Itt útbaesik kilátó, madárles, gátrendszer és persze a Kis-Balatoni élővilág. 

- Bő 5 km tekerés után elérkezel a főútra, amin jobbra kanyarodva haladj tovább.

- Útközben még tehetsz egy kitérőt a Kányavári szigethez, ahol tanösvények, padok, tűzrakók, büfé és a környékre jellemző szép táj fogad.

- A Kányavári-sziget leágazása után Balatonmagyaród és Kiskomárom településekkel fogsz találkozni. Kiskomáromban már figyeld a Zalakarost jelző táblákat és az alapján kanyarodj jobbra az Árpád utcára.

 

Galéria a képre kattintva a beszámolóban...

  

- Két kilométer csekély forgamú főút után már végig kerékpárúton zárhatod a túrát.

- Zalakarosra érve a Jegenyesor szükségtelenül felépített kerékpárútján, majd a Bodahegyi úton visszatérsz a zalakarosi Termál útra.

Összesítés

A Kis-Balaton családi kerékpártúra hossza 33 km, az útvonal szintemelkedése 50 méter, szintideje 2 óra, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 7 / 13 10 / 16 9 / 15 9 / 14
mm 0.0 0.0 0.0 0.3
km/h 22.3 26.3 15.8 12.6

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: kis-balaton