Kis-Balaton családi kerékpártúra Túra

A Kis-Balaton családi kerékpártúra Túra hossza 33 Km. Az útvonal szintemelkedése 50 m, szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

A Merida Tour de Zalakaros 33km hosszú családi bringatúrájának 2014-es útvonala a Kis-Balaton környékén, kellemes, kevés emelkedővel megáldott kerékpáros útvonal. A településen belüli kerékpárutak sokszor nagyon erőltetettek, de két település között sokszor jól jönnek. A főutak forgalma elviselhető. Beszámoló a túráról...

 

 

Itiner
- Mi szálláshelyünktől, a Hotel Karos Spa-tól indultunk, a járdának látszó tárgy a tábla szerint kerékpárút. Nagyon nem kell cifrázni, Zalakarostól Garabonc, Nagyráda, Zalaszabar érintésével haladj a főút mentén. Ha van kerékpárút, érdemes használni, ha nincs, akkor az úttesten szabad haladni.

- Zalaszabar település után egy fákkal szegélyezett útra térj le jobbra, ahol rövidesen mindkét oldalról a Kis-Balaton vesz körül.

 

 

 

Galéria a képre kattintva a beszámolóban...

  

- Amikor jobbról elfogy a tó, egy sorompót kikerülve térj rá az aszfaltozott gátra és innen háborítatlanul haladhatsz. Itt útbaesik kilátó, madárles, gátrendszer és persze a Kis-Balatoni élővilág. 

- Bő 5 km tekerés után elérkezel a főútra, amin jobbra kanyarodva haladj tovább.

- Útközben még tehetsz egy kitérőt a Kányavári szigethez, ahol tanösvények, padok, tűzrakók, büfé és a környékre jellemző szép táj fogad.

- A Kányavári-sziget leágazása után Balatonmagyaród és Kiskomárom településekkel fogsz találkozni. Kiskomáromban már figyeld a Zalakarost jelző táblákat és az alapján kanyarodj jobbra az Árpád utcára.

 

 

 

Galéria a képre kattintva a beszámolóban...

  

- Két kilométer csekély forgamú főút után már végig kerékpárúton zárhatod a túrát.

- Zalakarosra érve a Jegenyesor szükségtelenül felépített kerékpárútján, majd a Bodahegyi úton visszatérsz a zalakarosi Termál útra.

Hirdetés