A Balaton-felvidék legszebb útjain Túra

A Balaton-felvidék legszebb útjain Túra

Az A Balaton-felvidék legszebb útjain Túra hossza 39 Km. Az útvonal szintemelkedése 520 m, szintideje 4 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Ha csak egy túrán szeretnél részt venni életedben, ez legyen az. Színek, illatok és formák lenyűgöző kavalkádja a Balatonról, ahogyan kevesen láthatják.

Útvonal: Balatonfüred (Tihany) – Hidegkút – Kis Gella – Cseri Kastély völgye – Zádor Vár – Pécsely – Aszófő – Tihany (Balatonfüred)

 

Balaton-felvidék kerékpártúra leírás:

Indulás A tihanyi hajóállomás mellől indulva kerékpárúton haladunk Balatonfüred északnyugati részéhez, ahol elhagyva az aszfaltot, máris élvezhetjük a Balaton-felvidéki hangulatot, réteken és patak-parti erdős úton haladva. Hidegkút települést érintve pihenünk egy picit.

A Balaton-felvidék legszebb útjain-2
Kisgella
A Balaton-felvidék legszebb útjain-2
Forrás: Balaton Bike Tour

Kastélyból várra Újra begurulunk az erdőbe és a Kis Gella majd a Nagy Gella csúcsa mellett haladunk el, majd rövid aszfalt úton érkezünk a Cseri Kastélyhoz. Innen újra jól fog jönni az elektromos rásegítés, mert a Zádor várig kapaszkodunk. A vár mellől, megcsodáljuk a Pécselyi-medence egyedülálló látképét és elfogyasztjuk a "csúcs" csokinkat. Teljes panorámás gurulás következik Pécselyig.

Lugasok és erdők Pécselytől Balatonszőlős határáig kis forgalmú közúton haladunk élvezve a suhanást. Itt begurulunk az erdőbe és dimbes-dombos, változatos erdei terepen érjük el Aszófőt. Ahonnan már megfelelő fáradtság szinten pillantjuk meg a célt jelentő Tihanyi-félszigetet.

Jelentkezés és további infó: Balaton Bike Tour

A Balaton-felvidék legszebb útjain-4
Zádor vár
A Balaton-felvidék legszebb útjain-4
Forrás: Balaton Bike Tour

 

Hirdetés