Kíméletes őrségi kerékpártúra Túra

A Kíméletes őrségi kerékpártúra Túra hossza 21 Km. Az útvonal szintemelkedése 300 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Van egy elég merész kerékpártúránk az Őrségben, dzsindzsával és meredek aszfaltos mászással. Na ez nem az! Kiszedtük abból az útból a dzsungelt, az aszfaltos mászásból lefelé gurulás lett, de a táj, az élvezet megmaradt.

 

 

Őrségi kerékpártúra útvonalleírás

1. Vingasz-háztól rögtön 700 méter lejtmenettel indítunk, majd az utca végén jobbra

2. A kocsma-kisbolt kombónál balra fordulj és készülj fel a bemelegítő emelkedőre.

3. Farkasfát elhagyva és az emelkedőt letudva nagyjából egy kilométer aszfaltút vár még ránk, majd egy hirtelen balkanyar után rögtön jobbra kell letérni a dózerútra.

4. Újabb egy kilométer után elágazáshoz érsz, ahol balra tarts tarts (jobbra a Pityerszeri skanzent is útba ejtheted...).

5. A következő szakaszon előfordulhat esős idő után mély pocsolya, vagy nagyon benőtt növényzet, de párhuzamosan mindig van egérút. Később pazar porták keretezik az utat, majd a buszmegállónál tarts balra az aszfalton.

 

 

Kíméletes őrségi kerékpártúra ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Kíméletes őrségi kerékpártúra
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Galériához klikk a képre!

 

6. Rövidesen kereszteződéshez érsz, itt fordulj balra, Farkasfa irányába.

7. Szűk egy kilométer emelkedő után jobbra kezdődik a kék turistajelzés. Kondorfáig ez a jel lesz a barátunk szántóföldek és erdők határában, vagy épp az erdő sűrűjében. Kondorfa közeledtét a balról becsatlakozó piros útvonal jelzi, amiről egyébként a nagyobb kihívásra vágyóknak külön útvonalleírást készítettünk.

Kondorfa és a kerítés

8. Kondorfára beérve az első nagy kereszteződésnél jobbra vinne a piros és a kék jelzés is, de Te nyugodtan haladj csak egyenesen, enyhe emelkedőn. Lassan elhagyod majd az aszfaltot és a házakat is.

9. Nem sokkal később villanypásztoros kerítés állja utunk, melynek egyik oldala kiakasztható, így áthaladhatunk rajta (feltétlen akasszuk vissza ha átértünk!).

10. Kiérsz a műútra épp a keresztnél. Itt válaszd az aszfaltot egy balossal. Nemsokára egy kellemes lejtő következik, s ha elgndolkodnál, milyen kemény lehet itt visszafelé, próbáld ki ezt az útvonalat.

11. A lejtő után nem sokkal lesz egy éles jobb kanyar, de itt határozott karlendítéssel jelezd balra fordulási szándékod a földútra (keresd a Csikólegelő Rakodó táblát). Ja, és párhuzamosan két út fut, a bal oldalin menj.

12. Nagyjából 300 méter múlva sorompó és utána jobbra kanyarodj. Széles és jó minőségű dózerúton kapaszkodsz felfelé.

A vége felé

19. A széles dózeren még vár rád némi emelkedő, de nem halálos. Szűk három kilométer múlva lesz a balra elágazás a zöld jelzésen, vissza Farkasfára (persze ezen a szakaszon még megviccelhetnek a gyér felfestések és a sűrű aljnövényzet, légy figyelmes).

 

 

Kíméletes őrségi kerékpártúra ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Kíméletes őrségi kerékpártúra
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

 

Garmint Etrex 30
 
A túraútvonalakat a Garmin Etrex GPS-szel rögzítettük, de legalább akkora segítség volt, hogy a részletes térképének köszönhetően nem tévedtünk el... nagyon.
 

Garmin Etrex 30 ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Garmin Etrex 30
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Hirdetés
Hirdetés